Aarhusianer med bopæl på Mols mærker allerede ånden og fodboldfeberen i Vivild IF

Frank Ole Enevoldsen har genoptaget trænerkarrieren efter en pause og ser frem til at blive en del af fodboldkulturen og det sociale fællesskab hos Djurslands vejlensere.

Artiklens øverste billede
Cheftræner Frank Enevoldsen, fodboldformand Mathias Møller og holdleder for 1. holdet Erik 'Gyde' Rasmussen ser frem til den kommende fodboldsæson. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Målmand Jimmy Højholdt og midtbanespilleren Michael Jensen var de nye ansigter ved nytårsappellen hos nyoprykkerne til Serie 1, Vivild IF, forleden. Endvidere dukkede også en anden målmand, Carlos Martinez, op. Han er svoger til en af Vivild spillerne og trænede allerede lidt med sidste år. Han har efter sigende spillet kampe for AGF i Serie 2/Serie 3.

Højholdt og Jensen har en fortid i Vivild IF. Højholdt har i en årrække spillet i Auning IF, mens Michael Jensen i en del af 2022 var forbi Kristrup, men nu er den tidligere eliteungdomsspiller plus ungsenior i Randers FC tilbage i den grønne trøje.

Ny er også cheftræner Frank Ole Enevoldsen, 60, der nu bor i Knebelbro efter at have været fuldblodsaarhusianer stort set hele sit voksenliv. På Mols har den socialrådgiveruddannede Enevoldsen, som til hverdag er beskæftiget i Aarhus Kommunes jobcenter, slået sig ned i et nyrenoveret hus.

Frank Ole Enevoldsen har en lang og flot karriere i flere aarhusianske klubber på sit CV. Enevoldsen blev kåret til Årets Jyske Træner i 2019 for sit arbejde i Stig Tøftings barndomsklub, arbejderklubben ASA, som han var med til på tre kalenderår at løfte fra Serie 3 til at spille om oprykning til Danmarksserien.

Sin egen aktive karriere tilbragte Frank Ole Enevoldsen i flere af de mange Danmarks- og Jyllandsserieklubber i og omkring Aarhus., bl.a. AGF.

Da han derefter blev træner, fik han som serie 4-træner lov til at tage A-licensbeviset.

For år tilbage var han ved at køre træt i dels et civilt arbejde, som krævede megen involvering i andre folks liv dels i nogle lidt skuffende fyringer i Odder og Fuglebakken, hvor han måtte kæmpe for sine rettigheder. 

Og mens han var taget til Indien for at komme væk fra alt, blev han kontaktet af ASA, hvor han leverede den nævnte og meget bemærkelsesværdige optur med klubben nær Harald Jensens Plads i Aarhus.

Fremmødet til den nyligt afholdte nytårsappel var som altid på et højt niveau. Foto: Kurt Enevoldsen, Team VivildDet er fantastisk at have en holdleder som Erik ’Gyde’ Rasmussen, som både er der til kampe og vil være der stort set til alle træninger og sørge for materiel og bolde.

Ser godt ud

Frank Ole Enevoldsen har længe set frem til at komme i gang i Vivild. På Langhøj Idrætscenter er han tidligere kommet som modstandertræner, og han har som oftest måtte køre tomhændet hjem.

»Jeg synes, det hele ser spændende ud. Det er selvfølgelig nyt for mig at komme til en landsbyklub efter udelukkende at have trænet klubber i Aarhus, men jeg har allerede set, at det organisatoriske og praktiske er på et meget højt niveau i Vivild,« siger Frank Ole Enevoldsen.

Hans nuværende spillerliste rummer 34 navne, og det er han yderst tilfreds med.

Træningen foregår i de første måneder på Vivild Gymnastik og Idrætsefterskoles kunstgræsbane, hvor alt er klappet klart, når Frank Ole Enevoldsen fløjter til samling.

»Det er fantastisk at have en holdleder som Erik ’Gyde’ Rasmussen, som både er der til kampe og vil være der stort set til alle træninger og sørge for materiel og bolde. Nyvasket træningstøj ligger klar til spillerne, det er forhold, som snildt kan konkurrere med, hvad jeg kender fra mine tidligere klubber.«

Cheftræner Frank Ole Enevoldsen møder velforberedt op i Vivild IF. Han så en pæn del af førsteholdets kampe i efteråret 2022. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Fodbold og fællesskab

Landsbyklubben Vivild IF har en fodboldhistorie og en klubkultur, som ingen klubber på Djursland kan matche. Klubbens varemærke har altid været det tekniske fodboldspil. Derfor er det ikke forkert at kalde Vivild IF for Djurslands vejlensere med henvisning til Vejle Boldklubs storhedstid, hvor teknikerne lyste op.

»Vivild vil gerne både vinde fodboldkampe og dyrke det sociale fællesskab, som altid har været klubbens DNA. De to ting skal vi så forsøge at få til at gå hånd i hånd. Det gør vi bl.a. ved, at vi alle træner sammen, men selvfølgelig differentierer vi træningen, når der er behov for det,« siger den nye cheftræner, der har som mindstemål af ambitioner, at det nyoprykkede førstehold bider sig fast i Serie 1.

»Vi er i en pulje med stærke Aarhus mandskaber, men jeg tror på, at vi kan levere noget stort. Det handler meget om at få en god opstart. Jeg er optimist, for der er mange dygtige spillere i Vivild, som har prøvet at spille i Serie 1 tidligere.«

Emil Mortensen fortsætter som spillende assistenttræner, og hans opgave er at styre træningen med opvarmning og småspil den første halve time, mens Frank Ole Enevoldsen tager sig af målmændene.

»Der var fire til vores første træningspas, og det er blevet mig fortalt, at det ikke er sket i nyere tid i Vivild, men jeg håber vi kan få skabt en sund konkurrence målmændene imellem, og at de vil træne fast.«

Veteranmålmanden Christian Rygaard var ikke blandt de fire. Han har ifølge Frank Ole Enevoldsen meldt ud til klubben, at han ikke vil være til disposition i denne sæson grundet familie og arbejde.

Til gengæld er duoen Kasper Hvid Andersen og Kasper ’P’ Pedersen til rådighed. De fortsætter som ansvarlige for andetholdet i Serie 4, men tirsdag og torsdag deltager de i træningen på lige fod med de øvrige. Det taktiske og praktiske omkring andetholdet overlader Frank Ole Enevoldsen helt til de to.

Udenlandstur aflyst

De kommende måneder skal bruges til at skærpe tempoet, intensiteten og aggressiviteten. Det kommer primært til at ske med bolden som motor på træningsbanen.

»Vi forsøger at gøre vores træninger så fodboldrelaterede som muligt. Det er klart kortere sprintøvelser bliver uden bold, men ellers er den vores redskab hver gang vi træner,« understreger Frank Ole Enevoldsen, der ser sit hold i kamp første gang lørdag, når Nørager kommer på besøg på kunstgræsbanen i Vivild klokken 13.30.

Udenlandstur bliver der ikke noget af i år. En 4-5 stamspillere kunne ikke være med, og derfor er man blevet enige om at gøre noget andet under hjemlige breddegrader.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.