Drømmejob til Nicolaj Danefeld Hansen i Viborg HK

Nørre Djurs HKs spillende sportschef og energiske motor i jagten på 1. division tiltræder 1. maj som talentchef hos Viborg HK.

Artiklens øverste billede
Nicolaj Danefelds meritter på Djursland er også blevet bemærket i Viborg HK, hvor den spillende sportschef i Nørre Djurs HK tiltræder en stilling som talentchef 1. maj. Hans virke i Glesborgklubben fortsætter dog., men i en mere tilbagetrukket rolle. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nicolaj Danefeld er ansat som talentchef i Viborg HK i tæt samarbejde med Viborg HK Forening og Viborg Elite. Talentchefen er en nyoprettet funktion, som skal styrke talentudvikling og bæredygtigheden i Viborg HK.

Sådan står der at læse på Viborg HKs hjemmeside.

Jeg er glad og stolt over, at jeg har fået muligheden for at blive talentchef. Det falder godt i tråd med alt det, jeg har beskæftiget mig med igennem de sidste 5 år, hvor vi har opbygge Nørre Djurs HK – vi startede i jyllandsserien og ligger nu nr. 1 i 2. division.

Den nuværende spillende sportschef i Nørre Djurs HK starter i domkirkebyen, hvor han også bor sammen med sin familie, 1. maj 2023.

Den nye talentchef er et vigtigt led i den strategi, som Viborg Elite, Viborg HK Forening og Viborg HK har lagt i forhold til en intensivering af arbejdet med at opbygge en ny talentstruktur.

»Jeg er glad og stolt over, at jeg har fået muligheden for at blive talentchef. Det falder godt i tråd med alt det, jeg har beskæftiget mig med igennem de sidste 5 år, hvor vi har opbygge Nørre Djurs HK – vi startede i jyllandsserien og ligger nu nr. 1 i 2. division. Den udvikling er sket på baggrund af vedholdenhed, stærke værdier, stærke traditioner, et klubliv og et foreningsliv. Derfor er jeg også virkelig begejstret for, at der nu er lagt en strategi i Viborg, hvor man vil arbejde intensivt med talentudvikling ned igennem U15, U17 og U19 rækkerne og på den måde se, om man kan lave en ligaspiller eller to til ligatruppen,« udtaler Nicolaj Danefeld til Viborg HKs hjemmeside.

Fortsætter i NDHK

Nicolaj Danefeld, der til daglig arbejder som leder af Langsø Børnehus, en mindre privatinstitution beliggende i Vammen, 15 km. nord-øst for Viborg, er imidlertid ikke tabt for Nørre Djurs HK.

»Hos Nørre Djurs HK Elite fortsætter Nicolaj i en anden og mere tilbagetrukket rolle som en del af HerreElite udvalget,» forsikrer bestyrelsesformand Henning Skov Meisler.

Det har hele tiden været planen, at Nicolaj Danefeld skulle stoppe som aktiv på banen, når sidste kamp er færdigspillet i denne sæson. Fysikken er ved at nå vejs ende for håndbold på 1.-2. divisionsniveau, selvom den boldbegavede og snu fighter fortsat er en mand, der kan afgøre håndboldkampe.

At Danefeld fortsætter i Nørre Djurs HK bekræfter Henning Skov Meisler og næstformand i HerreEliteudvalget, Klaus Allermann, samstemmende overfor Lokalavisen.

Nicolaj Danefelds nye job i Viborg HK kommer ikke som en bombe, men har været kendt et stykke tid, fortæller en anden af Danefelds nære sparrings- og samarbejdspartnere i Nørre Djurs HK, Henrik Elkjær, der arbejder med flere spændende projekter i kulisserne og i efteråret 2022 var bannerfører for morgentræning for udvalgte årgange på Glesborg Skole. 

Et projekt som Elkjær & co. har planer om at udvikle yderligere de kommende år i tæt samarbejde med skolen.

»Nicolaj har gennem årene ydet en uvurderlig arbejdsindsats for klubben. Han er en energisk, kreativ og visionær person, der brænder for udviklingen af håndbolden på Djursland. Derfor kan vi også kun glæde os over, at Nicolaj stadig vil være en del af Nørre Djurs HK Elite,« siger Henning Skov Meisler.

Ny sportschef

NDHK Elite skal nu intensivere arbejdet med at finde en afløser for Nicolaj Danefeld og er allerede i dialog med mulige kandidater.

Flere modeller er i spil, erfarer Lokalavisen.

Arbejdet med at finde ny sportschef kommer til at ske sideløbende med, at kampen om oprykning til 1. division intensiveres med ni turneringsrunder igen.

Målsætningen om oprykning til landets næstbedste række er der ikke pillet en tøddel ved.

Søndag kan blive en festdag i Nørre Djurs HK historien.

Det sker, hvis hjemmeholdet med selvfølgelig Nicolaj Danefeld på holdkortet besejrer Stoholm, og dermed befæster den nuværende førsteplads yderligere ved at lægge afstand til de nærmeste forfølgere.

Der er kickoff klokken 13.45.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.