Velkendte ansigter er tilbage ved rorpinden i Mørke IF Fodbold

Peter Møller, hæderkronet Mørke fodboldspiller, træner og driftssikker leder i en lang årrække, er ny formand for fodboldspillerne i Mørke IF, og han får støtte af en spritny bestyrelse på yderligere seks herrer, der har committed sig til at løfte i flok.

Artiklens øverste billede
Tonni Kristensen og Mørke IF er synonymer. Sådan er det bare. Cheftræneren sagde stop i november 2022, men nu er han tilbage på banen igen i resten af 2023. Foto: Mørke IF

Mørke IF Fodbold har fået en helt ny bestyrelse på hele syv medlemmer.

Den tidligere bestyrelse bestod af en kvartet, og ingen af de fire ønskede at fortsætte. Det blev bekendtgjort på et årsmøde/medlemsmøde tidligere på måneden indkaldt af den nu tidligere bestyrelse.

Her var der kun mødt en enkelt repræsentant op, og den pågældende kunne meddele, at de tre øvrige af forskellige årsager havde meddelt forfald. Tillige at ingen ønskede at fortsætte bestyrelsesarbejdet i 2023.

Det er ingen hemmelighed, at der har været kurer på tråden i 2022 mellem bestyrelsen og især Mørkeikonet Tonni Kristensen, der har været cheftræner for klubbens herreseniorer i en årrække og ligeledes har løst en lang række praktiske opgaver, bl.a. som ansvarlig for fodboldbanerne og kontaktperson til Syddjurs Kommune desangående.

Ved sæsonafslutningen, hvor klubbens bedste hold måtte lide den tort at rykke ud af Serie 3 efter en miserabel afslutning, meddelte Tonni Kristensen, at han stoppede som cheftræner.

Årsagerne var flere. Træthed over tingenes tilstand i Mørke IF, læs den tidligere fodboldbestyrelse, som Tonni Kristensen ikke havde det bedste samspil med, og personlige årsager.

Tidligere fodboldformand Lars Halgreen bekræfter, at der har været store samarbejdsvanskeligheder. Han nåede at være med i fodboldbestyrelsen i fire år, heraf de to som formand.

»Jeg kan bekræfte, at der var store samarbejdsvanskeligheder, der drænede lysten til at fortsætte. Når vi var tre, der ikke mødte op til årsmødet, var årsagen ganske enkelt, at vi ikke havde overskuddet,« siger Lars Halgreen.

Han har ikke sin formandstid følt opbakning fra hovedbestyrelsen.

»Jeg følte ingen opbakning til trufne beslutninger i fodboldbestyrelsen fra hovedbestyrelsens side. Det var for nemt for Tonni Kristensen og andre at gå til hovedbestyrelsen og forlange, at man her gik til os og fik lavet vores afgørelser om.«

Undgik lavine

På årsmødet lykkedes det at få en ny bestyrelse valgt, og den er allerede tiltrådt, selvom den først reelt er funktionsdygtig efter generalforsamlingen i Mørke IF i næste måned.

Bestyrelsen består af en god blanding af velrenommerede Mørke IF profiler og helt nye ansigter, som er forældre til børn, der spiller fodbold.

Peter Møller med en fortid som både spiller, træner og leder er tilbage i formandsstolen. De øvrige i bestyrelsen er: Flemming Hansen, Jeppe Kusk, Christian Post, Theis Winter, Emil Møller og Martin Hornsgaard.

Flemming Hansen er tidligere byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, nuværende medlem af Distriktsrådet og kendt som en mand, der hylder et foreningsliv og de ting, det afkaster til medlemmerne.

»Det var dejligt at opleve på årsmødet, at der var opbakning til at komme videre, og stor respekt til det tidligere bestyrelsesmedlem, Claus Peter Hastrup, der dukkede op til årsmødet og forklarede sig, så godt han kunne.« siger Flemming Hansen.

»Vi syv i bestyrelsen er enige om, at nu skal der kigges fremad og ikke tilbage på, hvad der er sket og ikke er sket. Det er så energidræbende. Med syv i bestyrelsen handler det om, at vi hver især påtager os ansvaret for en række arbejdsopgaver og får dem løst, så trænerne kan bruge tiden på at træne og medlemmerne på at spille fodbold,« siger Flemming Hansen.

Ken Kjellerup Rasmussen, selv træner og ansvarlig for sommerens fodboldskole, havde sæde i den tidligere bestyrelse. Han fortsætter både som træner og fodboldskoleansvarlig.

Fodboldskolen var med 71 deltagere i 2022 en meget fin succes.

Tonni Kristensen tilbage

Repræsentanter fra den nye bestyrelse har allerede sikret sig, at Tonni Kristensen fortsætter som cheftræner i 2023.

Helt klart udfra den filosofi, at seniorfodbolden står og falder med, at Mørkeikonet er tovholder.

»Vi har lavet en god aftale, som betyder, at jeg er træner for både førsteholdet i Serie 4 og andetholdet i Serie 5, men også får tid til private gøremål,« siger Tonni Kristensen.

»Jeg følger førsteholdet i kampene, mens Claus ’Klammer’ Jensen kommer til at stå for Serie 5. ’Klammer’ hjælper også til som holdleder for Serie 4, når der er brug for det.«

Målsætningen er der også enighed om. Førsteholdet skal hjertensgerne tilbage i Serie 3, og det kan ikke går for hurtigt. mens Serie 5 er fint placeret her, fordi det sikrer holdet en række tætte og jævnbyrdige kampe.

Tonni Kristensen har fundet træningstøjet frem og ser frem til at komme i gang.

»En ny fodboldbestyrelse, som er et virkelig stærkt hold, og en ny halinspektør, som allerede har lavet flere fine sociale arrangementer til gavn for klublivet. Det ser godt ud for Mørke IF,« lyder det fra en særdeles tilfreds træner.

Han havde ellers afskrevet fodbolden, og derfor havde han ved afslutningsfesten i 2022 medtaget en Mørketrøje, hvor samtlige spillere satte deres signatur.

Trøjen skulle være et varigt minde om årene i Mørke IF og hænge i Tonni Kristensens garage side om side om med hjerteklubben Liverpool FCs, FCKs, Vivilds og Landsholdets trøjer.

Nu kommer den op at hænge alligevel, men mon ikke der kommer en ny til ud i fremtiden, hvor der også står Mørke IF på?

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.