To rigtige Hornslet trænerkoryfæer tager 2023 med

Trænerduoen Niels Kristian Primdahl Rasmussen og Martin Winther pakker fodboldstøvlerne frem fra skabet igen, når en ny fodboldsæson begynder igen i slutningen af januar 2023. Det har de givet hinanden og spillerne håndslag på.

Artiklens øverste billede
Hornslets unge gutter er gode til at feste, når en sejr er kørt i hus. Arkivfoto

Der er masser af grøde og fremtid i Hornslet IFs fodboldafdeling.

Næste år kan klubben således stille kompetente hold hos både U19 og U17 drenge, og det er et særsyn i dagens fodboldverden på serieplan.

Tillige har klubben et særdeles talentfuldt førstehold, der lige klarede i dette efterår at forny billetten til Serie 2 efter en spændende playoffkamp mod Aabyhøj 2 hjemme på kunstgræsbanen i Hornslet.

Den blev vundet med beskedne 1-0, og dermed kunne trænerduoen Niels Kristian Primdahl Rasmussen og Martin Winther gå på vinterferie med god samvittighed sammen med spillerne.

»Vi vidste godt, at vi måske lige var urutinerede nok til at klare os i Serie 2 og nok var kommet for tidligt op, men vi og spillerne tog kampen op og fik heldigvis reddet en ny sæson i Serie 2,« siger Martin Winther, 48.

Han indrømmer, at hans hold var svineheldige med at vinde playoffkampen.

»Jeg vil sige det sådan, at alt det held vi måske manglede i nogle af turneringskampe i Serie 2, det havde vi til gengæld i den afgørende kamp, hvor det bestemt var forståeligt, hvis Aabyhøj efter kampen tog hjem med en følelse af, at de skulle have vundet.«

Vi har sagt ja til et år mere, og så er det nok slut for mit vedkommende, men som min kone siger: »Det har du sagt de sidste ti år«, og hun har jo nok lidt ret.

Martin Winther

Et år mere

Rutinerede Niels Kristian Primdahl Rasmussen og Martin Winther er enige om at tage et år mere på trænerbænken. Hovedparten af seniortruppen har de kendt i mange år, fordi de også trænede de unge knøse som ungdomsspillere.

»Vi har sagt ja til et år mere, og så er det nok slut for mit vedkommende, men som min kone siger: »Det har du sagt de sidste ti år«, og hun har jo nok lidt ret,« griner Martin Winther.

Makkeren og han er to af de lokale trænertyper, der er garanter for en sikker hånd og træningskultur.

»Vi gjorde spillerne det klart, da vi gik ind i det, at vi forlanger, at de træner stabilt og prioriterer kampene. Vi gider ikke 4-5 afbud, når vi ude at spille på grund af tynde forklaringer, og det har spillerne accepteret og levet op til, stort set.«

Martin Winther har selv sin egen søn, Frederik Winther, med på holdet, og hovedparten af spillerne er noget nær alderssvarende med unge Winther.

»Vi mangler noget rutine. Det kan alle godt se, men til gengæld har det også sine fordele, at spillerne er nogenlunde lige gamle, fordi det giver en meget sammentømret trup, der hygger sig efter træning, og når kampene er spillet, er de dygtige til at vinde tredje halvleg. Det har kæmpestor værdi, at der et godt sammenhold.«

Martin Winther har i flere omgange trænet seniorer i Hornslet, og han har prøvet at føre et hold op i Serie 1 sammen med Thomas Gerberg.

Selv var han i de unge år kendt som en snu og stabil styrmand i centerforsvaret hos IF Ådalen, som med sin gode teknik og forudseenhed, var en ankermand i Lime-Skørring klubben.

Det kan blive vildt

Martin Winther ser frem til et spændende 2023, hvor hans spillere kan drage nytte af erfaringerne fra dette efterår i Serie 2.

»Vi var faktisk godt med i samtlige kampe bortset fra udekampen mod Aastrup/Hammelev, hvor vi for vel eneste gang havde 4-5 afbud. Her var vi chanceløse, og det var nok et wake-up call for spillerne i forhold til deres prioriteringer.«

Hvis DBU Jyllands turneringsplanlæggere vil det, kan Hornslet komme i pulje med tre andre hold fra Djursland: Nørager BK, Aastrup/Hammelev og TRIF i foråret 2023.

Nørager BK er nedrykkere fra Serie 1, TRIF oprykkere fra Serie 3.

»Nørager BK er i mine øjne kæmpe favoritter til at rykke op, hvis de har samme trup som i efteråret. Det må have været en bet for spillere og trænere, at de ikke vandt deres playoffkamp.«

»Hertil kommer, at vi også kan ende i pulje med Christiansbjergs førstehold, som også er nedrykkere fra Serie 1. Plus Skødstrup, som sluttede som nummer tre i vores række og NB 93 Aarhus, som sluttede to’er og tabte i playoff. Det er yderligere tre stærke hold, så jeg ved ikke lige, om vi skal ønske os mod Aarhus, eller der kan sammensættes noget den anden vej mod Randers,« funderer Martin Winther.

Winther-familien har altid ydet deres til Hornslet IF. 

Broderen, Jacob Winther, er blevet valgt til at tage formandskasketten på i fodboldafdelingen, og Martin Winthers bedre halvdel, Anette Kjærgaard Winther, har fuld fart på som træner i pigeafdelingen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.