Nørre Djurs HK banker lystigt til fællesskabet i trænergruppen

Håndboldsæsonen står for døren, og i Glesborg & omegn sætter de alle sejl til for, at sommeren kommer til at vare vinteren over.

Artiklens øverste billede
Ungdomskonsulent, træner m.m. i Nørre Djurs HK, Henrik Elkjær, ser frem til lørdagens teambuilding arrangement med deltagelse af trænere og ledere fra breddeklubben med plads til elite. Arkivfoto

Nørre Djurs HK er en håndboldklub, hvor elite og bredde trives side om side.

I håndboldklubben Nørre Djurs HK i Glesborg med 600 indbyggere plus opland, hvor man i en årrække har udviklet i fællesskab det måske stærkeste og mest inkluderende idrætskoncept på Djursland med en kultur, hvor ildsjælene har gode betingelser, og hvor alle kender strategien.

Nørre Djurs HK har godt nok et herrehold, der vil satse alt på at rykke op i 1. division i den kommende sæson og blive placeret blandt landets 24 bedste herrehold.

Men det er nu ikke eliten, der får alt fokus i Nørre Djurs HK. Overhovedet ikke. Kardinalpunktet i klubbens strategi, den røde tråd, lyder: »Vi er en breddeklub med plads til elite.«

Det efterlever man i klubben på fornem vis ved at kunne stille hold i samtlige ungdomsrækker. Hertil kommer fire herreseniorhold og tre dameseniorhold.

Nørre Djurs HK er en generationernes klub. Det vil man kunne forvisse sig om ved at tage i ’Hulen’, Nørre Djurs Hallen, en søndag og opleve, hvordan tre generationer er aktive både på og udenfor banen.

Her der ikke håndboldkrise, fordi man netop hele tiden arbejder strategisk og tænker over, hvordan man kan udvikle foreningen i takt med tidsånden. Nørre Djurs HK har løbende gode historier at fortælle om fremtiden.

Teambuilding

Efter at det i år lykkedes at komme fint i mål med sommerens slotskoncert på Meilgaard - anslået overskud tæt på 300.000 kroner - ifølge ungdomskonsulent Henrik Elkjær, er fokus nu på opstarten her i august, hvor samtlige trupper kommer i gang.

»De trupper i vores ungdomsafdeling, der skal ud i kvalifikationskampe for at forsøge at blive divisionshold, har været i gang længe, og nu følger resten så med fra næste uge,« siger Henrik Elkjær.

Samtlige trænere plus andre i klubben med andre funktioner, bestyrelse og ledere, mødes på lørdag til komsammen, hvor det overordnede formål er at blive rystet sammen, nuværende og nye i flokken.

»Vi begynder dagen med en kort orientering om, hvor vi står lige nu som klub. Hvad der foreligger af planer, og hvad vi har af fælles forventninger til den nye sæson,« siger Henrik Elkjær.

Herefter bliver samtlige fremmødte fordelt på hold, der sammen skal løse en række opgaver, som både kalder på alvoren og morskaben.

»Vi har lavet et forløb med teambuilding, hvor der skal konkurreres på tværs af hold, men også samarbejde på de enkelte hold,« siger Henrik Elkjær.

Nørre Djurs HK har tidligere med stor succes og applaus anvendt modellen ved opstarten.

»Når sæsonen kører, har alle trænere som oftest nok at gøre med vores egne hold. Derfor er det ekstra vigtigt at få sat ansigter på ens trænerkolleger, fordi der kan være synergier i løbet af vinteren som kan udnyttes på tværs af holdene.«

Henrik Elkjær lover, at der er gode præmier i vente til samtlige hold.

»Sidste år sluttede vi af med at spise aftensmad samtlige på Glesborg Skole, og vi har også booket køkkenet i år. Måske får det vindene hold atter opgaven med at lave aftensmad til alle, mens et andet hold står for desserten. Om det lige bliver sådan, vil jeg ikke røbe, men jeg kan love, at alle får en opgave og noget at spise,« griner Elkjær.

Måske afkaster lørdagen et bud på en træner til U15 Piger, hvor Nørre Djurs HK fortsat arbejder på at finde en løsning.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.