Kammeratskab, sammenhold og træningsiver skal bære Aastrup-Hammelev gennem Serie 2

Nyoprykkede Aastrup-Hammelev har fået tilgang i sommerpausen, og den rutinerede holdleder Kim Busse ser optimistisk på mulighederne for at klare sig godt i Serie 2.

Artiklens øverste billede
Aastrup-Hammelev har i sommerpausen fået tilgang af denne kvartet. Fra venstre Victor Fredhave, Audry Munanira, Andreas Bager og Mathias Rønde. Foto: Aastrup-Hammelev

»Sammenhold og glæde ved at være sammen kendetegner vores nuværende seniortrup kamp. En sammentømret enhed uden stjernenykker, hvor lysten til at træne og spille kampe er stor,« lyder det fra Kim Busse om det hold, som han er holdleder for, mens sønnike, Mathias ’Smoking Gun’ Busse, er spillende træner.

Sidstnævnte, der fylder 30 i år, og altid har haft en veludviklet målnæse, var skadet en stor del af sidste sæson, men han forventes på banen i den kommende, hvor Aastrup-Hammelevs førstehold skal bide skeer med holdene i en meget lokal Djurslandskreds i Serie 2.

»Vi var effektive i sidste sæson, for vi sjældent vandt med mere end et mål, men vi var gode til at få marginalerne over på vores side og scorede tit afgørende mål i slutfasen af en kamp. Derfor fik vi de tre point, når de nærmeste konkurrenter spillede uafgjort, og det var med til at sikre os oprykningen,« siger Kim Busse.

Han nævner især opgørene mod IF Midtdjurs, som eksempler på, at Aastrup-Hammelev var i uvejr undervejs, men alligevel lykkedes med at stå med sejrens palmer efter de 90 minutter.

»IF Midtdjurs havde vi vores hyr med, og det var helt vildt, at de måtte i nedrykningsspil for at blive i Serie 3, men det fortæller også noget om, at Serie 3-rækken var meget jævnbyrdig. Kun Hadsten var helt udenfor kategori og rykkede sikkert ned i Serie 4.«

Stærk træningsindsats

En yderligere forklaring på, at oprykningen kom i hus, er træningsindsatsen.

»Spillerne kan lide at træne. Vi træner aldrig under 20, og her i sommerferien har der også været mange forbi træningsbanen,« roser Kim Busse, der selv har været træner i mange år, men nu ’nøjes’ med at betale tilbage som holdleder og nestor for seniortruppen.

Aastrup-Hammelev er et hjertebarn for ham, og han begræder, at klubben i dag stort set er uden ungdomsspillere. For 20 år siden havde klubben den stærkeste og medlemsmæssigt største ungdomsafdeling på Djursland, men i de senere år er det gået støt nedad bakke.

Klikker man ind på DBU Jyllands hjemmeside under Aastrup, kommer der kun to hold frem. De to seniorhold i Serie 2 og Serie 5. Begrædeligt!

»I vores storhedstid boede der masser af børnefamilier på de nye udstykninger tæt på vores anlæg. I dag er det et sølvbryllupskvarter, og nu er det Grenaa IF, som de unge spiller hos, men Grenaa IF har jo heller ikke mange ungdomshold. Vel kun et i hver årgang,« noterer Kim Busse.

Tendensen på Djursland med nærmest ingen drengehold i U17- og U19-rækkerne vil med tiden gøre det endnu sværere for seniorafdelingerne i klubberne, fordi fødekæden er svundet ind.

Hver gang en ældre årgang stopper med at spille seniorfodbold, står der ikke længere unge afløsere parate til at tage over.

Hvad klubberne vil gøre ved det, svæver fortsat lidt hen i det uvisse?

Vi har en god akse bagude og er svære at score imod. Vi ser fortrøstningsfuldt frem mod kampene i Serie 2 og ikke mindst de mange lokalopgør.

Kim Busse

Stærkere trup

Aastrup-Hammelevs bedste hold i Serie 2 sæsondebuterer lørdag 13. august ude mod ligeledes nyoprykkede Hornslet.

Her vil man få et første fingerpeg om holdets muligheder for at få succes efter oprykningen.

På papiret ser det det fornuftigt ud, som Kim Busse moderat udtrykker det.

I sommerpausen er der dukket nye ansigter op. To af dem, Andreas Bager og Mathias Rønde, er kommet til fra FC Djurslands stærke U19-trup, mens Victor Fredhave og Audry Munanira, er velkendte ansigter i klubben.

Førsteholdet fik en god generalprøve på livet i Serie 2. I forbindelse med den nyligt afviklede sommerfest i Stenvad blev AC Norddjurs (Serie 4) gennembanket solidt med 7-1.

16 mand fik spilletid i opgøret, hvor fem spillere kom på scoringstavlen: Kasper Brink, Benjamin Lahn, Frederik Lund, Mathias Rønde og Victor Birkmose.

»Vi har en stærkere trup end i foråret med tilgangen af de nye, så der bliver kamp om pladserne på førsteholdet,« lover Kim Busse.

Han fremhæver fra forårets hold især centerforsvaret med rutinerede Emil Block og talentfulde Magnus Holck som to afgørende profiler i centrum på banen samt holdets stærke keeper Christoffer Møller.

»Vi har en god akse bagude og er svære at score imod. Vi ser fortrøstningsfuldt frem mod kampene i Serie 2 og ikke mindst de mange lokalopgør,« lyder det med et pænt stink af forventninger fra den rutinerede holdleder, der afviser, at hans søn, den lynhurtige dribler Andreas Busse, er på vej mod et comeback i barndomsklubben.

»Nej, det tænker jeg ikke. Andreas bor i Aarhus og arbejder i Åbenrå. Han er glad for at spille i Jyllandsserie i Søften, så det fortsætter han med,« griner det fædrene ophav.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.