KPI rykker ned i Serie 2 - Jesper Friis Jensen solo på cheftrænerposten efter sommerferien

Kolind-Perstrup IF stred forgæves Skt. Hansaften og tabte hjemme 2-0 til TST i playoff kamp om at forblive i Serie 1.

Artiklens øverste billede
Den spillende medtræner Mikkel Damgaard Møller Jensen vil prioritere familieliv og arbejde i efteråret og stopper som træner, men fortsætter som spiller i KPI. Arkivfoto: Martin Schultz

Håbet om at Kolind-Perstrup IF kunne spille sig til endnu en sæson i Serie 1 i’finalekampen’ mod TST gik op i røg og flammer, da playoff kampen mellem de to hold blev spillet på Kolind Park Skt. Hans aften. Kampen blev nemlig afgjort indenfor den ordinære spilletid, så det talstærkt fremmødte publikum på Kolind Park kunne nå hjem til Skt. Hans bålene og heksene og dulme skuffelsen over 2-0 nederlaget og nedrykningen til Serie 2.


»TST kvalificerede sig til kampen mod os tirsdag aften ved at slå Vivild IF og vi foreslog at spille allerede torsdag aften, fordi vores målmand André Tonnesen skulle på ferie. Vi måtte dog undvære Andreas Hald Thomsen, som fejrede sin studenterhue,« fortæller KPI-træner Jesper Friis Jensen, som ellers stillede i stærkeste opstilling.

TST havde vundet playoff kampen mellem de to to’ere i de lokale Serie 2 puljer ved at slå Vivild IF med 1-0 på Langhøj Idrætscenter tirsdag aften.

»Kampen fik en noget rodet og nervøs start. Det var tydeligt, at der var meget på spil for begge hold. TST overlod initiativet til os og vi prøvede at få kontrol over kampen. Vi havde en god chance på en dybdebold fra Mikkel Damgaard Møller Jensen til Martin Holm Hansen, som kom alene med målmanden, men skød højt i sidenettet. Martin Holm Hansen slap fri og udfordrede i feltet, men skød lige på TST’s målmand, og Andreas Brus Mikkelsen havde en god halvflugter fra kanten af feltet,« fortæller Jesper Friis Jensen.


KPI’s anfører Andreas Brus Mikkelsen kæmpede godt og blev valgt til kampens spiller i playoff kampen mod TST. Arkivfoto: Martin Schultz

En frygtelig 2. halvleg

Gæsterne fra Tilst havde ikke de store chancer, men TST kom alligevel foran 1-0 kort før pausen, da midterforsvarer Nicolaj Christensen var i nærkamp med en angriber. Begge faldt til jorden, men TST spilleren var hurtigt oppe igen og nåede at prikke til bolden før Mikkel Fanø fik clearet, så Fanø i stedet tacklede sin modstander over foden. Der blev dømt straffespark, som TST eksekverede sikkert med en skud helt oppe i hjørnet.

Mikkel Damgaard Møller Jensen stopper som medtræner, men vil gerne fortsætte som spiller, i den udstrækning han har tid til det. Han venter barn nr. 2 og har meget at se til på sit arbejde.

Jesper Friis Jensen, tidligere targetplayer på KPIs bedste hold - nu fremover cheftræner

»Vi havde haft gode chancer, men vi manglede at give de sidste procenter. Vi skiftede fra 4-2-4 til en 3-4-3 formation og sendte Kristian Lænø, Tobias Thøgersen og Alexander Thomsen ind fra bænken,« siger Jesper Friis Jensen.


Men Kolind-Perstrup IF præsterede desværre hvad træneren kalder ’en frygtelig 2. halvleg’.

»Vi var ikke oppe i det gear, som vi kan være. Vi var ikke oppe på dupperne og lod os frustrere. Vi lossede lange bolde fremad. Og med et kvarter tilbage kom vi bagud med 2-0, da an bold blev sendt ind over forsvaret. Kasper Holm Hansen ville dække bolden af, men blev presset og kom i duel med en TST spiller, som huggede bolden fra ham. Vores målmand André Tonnesen havde forventet en tilbagelægning, men blev fanget på mellemhånd og blev udplaceret af TST spilleren,« fortæller Jesper Friis Jensen.

Kolind-Perstrup IF satsede hele butikken til slut og skubbede alt frem, men TST red stormen af med en en helhjertet indsats. Det blev ikke til nævneværdige KPI-chancer og kampen klingede ud på vej mod midsommernatten.

Holdets anfører Andreas Brus Mikkelsen blev valgt til kampens spiller. Han ydede som altid en stor arbejdsindsats og gik forrest i duellerne.

Stopper som træner

»Mikkel Damgaard Møller Jensen og jeg var begge sindssygt skuffede over nederlaget og kendsgerningen om, at vi rykker ned i Serie 2. Men vi må erkende, at vi ikke har været skarpe nok i begge ender, så vi har brændt for meget og lukket for mange mål ind. Men vi har med en enkelt undtagelse været godt med i alle kampe,« siger Jesper Friis Jensen. Han kommer til at stå for holdet i efteråret sammen med målmandstræner Tony Hansen.

»Mikkel Damgaard Møller Jensen stopper som medtræner, men vil gerne fortsætte som spiller, i den udstrækning han har tid til det. Han venter barn nr. 2 og har meget at se til på sit arbejde,« siger Jesper Friis Jensen.

»Jeg skal have en snak med alle spillere og så ellers forberede os til efteråret. Vi skal have mere struktur på vores opspil. Indstillingen har været fin hos spillerne, men vi skal være skarpere. Nu holder vi en måneds pause, og så er vi klar på træningsbanen,« slutter Jesper Friis Jensen.

Jesper Friis Jensen er storbror til Peter Friis Jensen, forhenværende ungdomsspiller i IF Midtdjurs og efter det superligamålmand i Randers FC, Viborg FF og Silkeborg. For nuværende er Peter Friis Jensen direktør i Thisted FC i 2. Division.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.