Norddjurs overhaler Syddjurs med flere længder

FC Djurslands oprykning til Danmarksserien er ikke en tilfældighed. Den er resultatet af en klokkeklar og realistisk strategi, som sportschef Nicolaj R. Poulsen har forfulgt på skarpeste vis.

Artiklens øverste billede

FC Djursland er tilbage i Danmarksserien efter søndagens sikre 4-0 sejr over Aalborg Chang foran et stort og trofast hjemmepublikum på HSM Arena.

Det sker med et ungt hold tilsat et par veteraner af spillere fra Grenaa og opland. I modsætning til tidligere tider, hvor der kørte en bilfuld spillere ind fra Aarhus, ligesom det hedengangne Hessel Gods var en stor bidragsyder. Det resulterede i alt for mange bølgeskvulp.

Nu har FC Djursland, belært af erfaringerne fra tidligere, med en stærk strategi som arbejdsgrundlag formået at lave en turn around og fået skabt en trup og en fodboldkultur, som kan bære mere end sæson.

Sportschef Nicolaj R. Poulsen, der kender Grenaa IF kulturen bedre end de fleste, er manden, der har formuleret strategien og tør holde snor i den, også når der kommer et par nederlag og bump undervejs.

Det er god ledelse, og det gør det nemt at være både træner og spiller, fordi ledelse, ansatte og spillere er enige om målet og om vejen dertil.

Det var der mange andre klubber på Djursland, der kunne lære meget af. Også i Syddjurs.

Den sikreste vej til en slingrekurs og til at blive kørt ud af brættet er manglen på en klar strategi. Så bliver det brandslukning og dag-til-dag beslutninger.

At FC Djursland ikke kun har fokus på førsteholdet, men også fødekæden, illustrerer klubbens U19 hold, der har vundet Liga 1 og blevet Jysk-fynske mestre.

Hertil kommer, at FC Djurslands andethold, Grenaa IF i Serie 4, spiller i Serie 3 efter sommerferien, og tredjeholdet i Serie 5, spiller i Serie 4, når juli går på hæld.

Læg dertil, at Aastrup-Hammelevs bedste hold rykker fra Serie 3 til Serie 2 anført af en anden lokal fodboldfamilie, far Kim Busse og sønnike Mathias ’Smoking Gun’ Busse, som henholdsvis holdleder og spillende træner.

Der er atter grøde i fodbolden i Norddjurs, hvor den vestlige del med Nøragers oprykning til Serie 1, også med basis i en samling unge, og måske Vivilds ditto, viser vejen for Syddjurs, hvor kun TRIF for alvor formår at stikke ud i Jyllandsserien-2 med en stærk trænerprofil og ildsjæl til at holde fast i tovet.

Hornslet kan måske være på vej. Også med klubbens egne trænerambassadører på bænken og et nyt kuld Hornslet knægte på banen.

Tillykke til FC Djursland og Norddjurs.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.