Landshold samlet i Grenaa forud for VM

Kvindernes U19-landshold i floorball i træningslejr i Grenaa Idrætscenter.

Artiklens øverste billede
Ungdomsspillere fra Grenaa Gladiators Floorball Club var på gulvet i Grenaa Idrætscenter for at træne med landsholdsspillerne. Pressebillede

Det er næsten 30 år siden, at Grenaa Idrætscenter sidst har lagt gulv til nogle af de bedste danske floorballspillere. Men forleden var kvindernes U19-landshold samlet for at blive klar til VM i Polen, som skal spilles i september.

Tilbage i april da vi fik prisen som Årets Idrætsforening, tænkte jeg, at vi ikke kunne får en bedre afslutning på sæsonen, men det kunne vi så alligevel. Vi ser i hvert fald det her som et skulderklap fra Floorball Danmark, om at Grenaa igen er ved at være synlig på Danmarkskortet

Michael Bengtson

»Det har været spændende for os, sådan lige pludseligt at få besøg af et landshold. Jeg blev noget overrasket da Peter Hug, som er landshold koordinater, ringede og spurgte, om vi havde lyst og om vi kunne nå at arrangere en landsholdssamling på tre uger. Jeg ringede hurtigt til Thomas Larsen, der er leder af Grenaa Idrætscenter, for at høre om hallen var optaget og om han måske også kunne løse problemet med overnatning. Heldigvis var hallen ikke booket, og Morten Torp, som også sidder i GIC-bestyrelsen, kunne hjælpe med overnatning, da han står for Campus Djurslands kursuscenter,« siger formand for Grenaa Gladiators Floorball Club, Michael Bengtson.

Endte i Grenaa

Han fik på træningslejren en snak med landstræner Søren Frederiksen og spurgte ham om, hvorfor det lige blev Grenaa, der blev målet for træningslejren?

»Vi skulle egentlig have været i Greve til samling, men det kunne ikke lige lade sig gøre med overnatning og bespisning, så Peter Hug måtte til at lede efter andre steder. Peter kunne huske, at Grenaa tidligere havde arrangeret trænerkurser med overnatning tilbage i 1990’erne og 00’erne, så derfor ringede han til Michael i Grenaa og heldigt for os, så kunne det lade sig gøre. Det giver os også en mulighed for at se på nye steder at spille og træne. Vi spiller tit mod svenske hold, så det ville være helt ideelt at kunne invitere dem til Grenaa, når færgen næsten ligger til lige ved siden af hallen,« lød svaret fra Søren Frederiksen.

Lige om hjørnet

Han forklarer om hvad der venter landsholdet lige om hjørnet.

»Vi skal til Polen og spille VM i september, hvor vi skal spille mod Australien, USA og Singapore, så det er vores fokus lige nu. Vi har også taget nogle yngre spillere med, som normalt spiller på regionsholdet, og de er med for at blive sluset ind på holdet. Op til store turneringer er det altid vigtigt at spillerne kender hinanden godt, både på banen og privat, så der er også noget, vi vægter i vores forberedelse. Derfor har vi også afsat tid til at tage en tur i svømmehallen, så det ikke kun er floorball når man er samlet. Vi har stadig en tre-fire landsholdssamlinger, så vi skal nok nå at blive klar, så vi får et godt VM,« sagde landstræneren.

Landstræner Søren Frederiksen gav gode råd til både sine egne spillere og de unge Grenaa-spillere. Pressebillede

Michael Bengtsson konkluderede sådan efter træningslejren i Grenaa: »Det har været en meget interessant weekend for os, og jeg håber spillerne og holdet har følt sig velkommen, for det var nogle utrolig søde trænere, leder og spillere, der har været på besøg. De viste stort overskud ved at tilbyde, at vores ungdomsspillere kunne komme over og træne med dem i en times tid lørdag eftermiddag. Både Søren og pigerne var helt fantastiske til at give gode råd, vise teknik og skud, så det var en fed oplevelse for vores spillere.«

Fantastisk sæsonafslutning

»Tilbage i april da vi fik prisen som Årets Idrætsforening, tænkte jeg, at vi ikke kunne får en bedre afslutning på sæsonen, men det kunne vi så alligevel. Vi ser i hvert fald det her som et skulderklap fra Floorball Danmark, om at Grenaa igen er ved at være synlig på danmarkskortet. Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg håber på at vi kunne forsætte med et længerevarende samarbejde, men så kommer det nok til at kræve, at vi får kigget lidt på halgulvet i opvisningshallen. Gulvet er 40 år gammelt og ved første øjekast, så ser gulvet rigtig flot ud, og fungerer perfekt til håndbold, fodbold og badminton, men når man afleverer nogle af vores lette bolde på tværs af banen, så er der områder hvor bolden næsten hopper over staven, så det kunne godt tåle en slibning. Gulvet var før Covid-19 et mega godt gulv at spille på, men om gulvet været udsat for noget ekstra belastning, da der var vaccinecenter i opvisningshallen ved jeg ikke, men noget er der i hvert fald sket. Jeg kiggede med da landsholdet havde intern træningskamp lørdag aften og kunne godt se, at det voldte nogle meget teknisk stærke spillere problemer. Jeg håber selvfølgelig, at vi kommer til at se mere til floorball på højeste niveau i Grenaa igen, gerne med et par landskampe,« siger Michael Bengtson.


SA

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.