Positiv udvikling i bordtennis i Grenaa

Sæsonen har budt på mange store oplevelser i BTK Grenaa.

Artiklens øverste billede
Fra venstre mod højre: Morten Edelbo, Frank Jensen, Peter Hilmer, Frank Sørensen. Pressebillede

Et tilbageblik på den afsluttede vintersæson, hvor coronaen kun momentvis voldte problemer, fremkalder masser af positive oplevelser for bordtennissporten i Grenaa.

Efterårssæsonen, startende i september, gav BTK Grenaa comeback til Jyllandsserien efter en del års fravær. Trods mange fine præstationer, blev holdet i tabellen henvist til den nederste del af rækken, tildels på grund af manglende sejre i doublerne. Holdet var endvidere udfordret af, at tre af de benyttede spillere havde bopæl i Aarhus, hvilket begrænsede mulighederne for fællestræning.

Derudover deltog BTK Grenaa i efteråret med hold i serie 2, serie 4 og serie 5.

Både serie 2 og serie 4 holdene præsterede fint og hentede oprykningsberettigede placeringer hjem.

Det betyd at BTK Grenaa her i forårssæsonen har stillet med hold i Jyllandsserien, serie 1, serie 3 og to hold i serie 5. Et andethold helt oppe i serie 1, har man ikke tidligere oplevet i BTK Grenaa.

Forrygende resultater

Resultaterne i foråret blev helt forrygende. Jyllandsserien sluttede på en delt førsteplads sammen med Rønde og Nørreå og BTK Grenaas førstemand Frank Jensen blev den mest vindende spiller i rækken. Serie 1 opnåede, på trods af at være nyoprykket, en flot andenplads og det samme gjorde sig gældende med ligeledes nyoprykkede Serie 3. Begge serie 5 hold nappede en podieplacering.

Disse resultater er ikke gået upåagtet hen i bordtenniskredse, hvor man rundt omkring i Jylland har bemærket den positive udvikling, bordtennissporten har været inde i på spidsen af Djursland.

I marts måned sendte BTK Grenaa fire mand afsted til landsmesterskaberne i Vejen og alle kom hjem med medaljer.

Simon Tenzone og makkeren Nils Brøndsted blev landsmestre i klasse 7. Emil Nielsen tog guld i holdturneringen i klasse fem og endelig blev Mikael Pedersen dobbelt guldvinder i henholdsvis single og double i klasse 6.

Efter holdturneringen blev af sluttet i april har der været afholdt klubmesterskaber i fire rækker.

Fra venstre mod højre: Poul Hansen, Tommy Andersen, Poul Elsborg, Simon Tenzone. Pressebillede

Mester tabte ingen sæt

I A-rækken blev Frank Jensen ny mester, uden at afgive sæt undervejs, foran Morten Edelbo. Anderledes spændende blev det i B-rækken, hvor tre spillere sluttede lige efter indledende gruppespil. Efter en nøje gennemregning af de enkelte resultater, kunne man kåre Tommy Andersen som mester foran Simon Tenzone. C-rækken blev ligeledes en jævnbyrdig affære, hvor Poul Hansen blev mesteren efter en hårfin sejr over Poul Elsborg med 15-13 i femte og afgørende sæt.

I rækken for motionister over 60 år blev Frank Sørensen en sikker vinder foran Peter Hilmer.

Her midt i maj tog 10 friske 60+’ere til Århus for at deltage i Sisu/MBK’s doubleveteranstævne. Alle deltog i D-rækken,- med stor succes. Samtlige nåede frem til A-slutspillet og finalen blev et rent Grenaaopgør, hvor Poul Elsborg og Poul Hansen slog klubkammeraterne Per Jørgensen og Frank Sørensen. Alle havde en dejlig dag i hyggelige rammer, hvor der blev sluttet af med fællesspisning. Det var første gang man deltog i dette stævne, - men bestemt ikke sidste.

Trods coronakrisen har 60+ afdelingen formået at fastholde et medlemstal på 30-35 medlemmer, der under stor munterhed træner to gange om ugen.

Coronaen har været hård kost for motionsdameafdelingen,men fem-seks damer har holdt afdelingen i gang hen over vinteren. Der trænes hver tirsdag aften og forhåbentligt går der flere damer rundt i lokalområdet, som kunne have lyst til at være med i næste sæson.

20 ungdomsspillere

Ungdomsafdelingen har haft en fin sæson med masser af nye medlemmer, - aktuelt er der cirka 20 aktive spillere i gang, og man har i løbet af vinteren deltaget med to hold i holdturneringen og deltaget i flere stævner rundt omkring i Jylland. Midt i maj repræsenterede Nanna Jensen klubben til DM for pigespillere.

Ligeledes i maj afholdt BTK Grenaa den ordinære generalforsamling og her kunne de rekordmange fremmødte medlemmer glæde sig over, at det af formandens beretning fremgik, at man havde været i stand til at fastholde et medlemstal på 80-85 under de sidste to års coronaplage. Ligeledes kunne der fremlægges et regnskab, der på trods af indkøb af fire spritnye bordtennisborde, stort set gik i nul.

Desværre lykkedes det ikke at gøre den nye bestyrelse fuldtallig. Tre bestyrelsesmedlemmer var på valg og kun ungdomsformand Mikael Pedersen ønskede genvalg, mens Erling Nielsen og Vega Dalgaard ønskede at udtræde. Henrik Ragner Sørensen er ny i bestyrelsen, medens man nu er gået på jagt efter det manglende femte bestyrelsesmedlem. I bestyrelsen mangler der en person, der har evnerne og lysten til at bestride kassererposten, så er der blandt læserne af denne artikel nogen, der har lyst til at påtage sig denne post, så kontakt endelig klubben.

Der trænes fortsat frem til og med uge 24 og lørdag 11. juni slutter turneringsspillerne af med at spille om klubmesterskaberne i double, - efterfulgt af fællesspisning.

Den nye sæson starter op midt i august, hvor man i BTK Grenaa håber på at se en masse nye medlemmer, der kunne have lyst til at deltage i denne fantastiske sport , som gør så meget godt for såvel hoved som krop.


Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.