IF Mols og Viking Pindstrup har søgt i anden runde

Kun Mørke IF og IF Midtdjurs er i mål med nye lysanlæg på deres kommunale baneanlæg. Ebeltoft IF og IF Ådalen arbejder fortsat på at kunne tænde lyset.

Artiklens øverste billede
IF Midtdjurs har fået sat lamper op på de master, der blev opført, da kunstgræsbanen AC HUse Park blev opført, så der nu er lysanlæg på begge nabobaner. Arkivfoto

Der blev handlet hurtigt politisk i 2019 på en samlet henvendelse fra hovedparten af fodboldklubberne i Syddjurs om, at det var tvingende nødvendigt at få kigget på en række lysanlæg på de kommunale stadions.

Flere lysanlæg var udtjente og lignede noget fra DDRs storhedstid.

Ved budgetforhandlingerne i 2019 enedes det tidligere Syddjurs Byråd om at afsætte 1.5 mio. kroner til renovering af de udtjente lysanlæg.

De afsatte 1.5 mio. kroner blev fordelt med 500.000 kroner årligt på budgetterne i 2021, 2022 og 2023.

Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK-udvalget) besluttede på udvalgsmødet 9. september 2020 at de afsatte midler skulle samles i en pulje som kommunens fodboldklubber fik mulighed for at søge med deadline 2. januar 2021.

Følgende klubber tilgodeset i 1. runde:

  • Ebeltoft IF Fodbold på 295.313 kr. (2021)
  • Mørke IF Fodbold på 88.750 kr. (2021)
  • IF Ådalen Fodbold 243.656 kr. (2022)
  • IF Midtdjurs Fodbold på 58.423 kr. (2022)

I alt 686.142 kroner.

Indtil videre er det imidlertid kun Mørke IF og IF Midtdjurs, der er i mål med deres anlæg. Både IF Ådalen og Ebeltoft IF kæmper fortsat med at få egenfinansieringen på plads.

Der er indkommet ansøgninger fra IF Mols og IF Viking. Ansøgningerne skal efter planen præsenteres for udvalget til mødet i juni

Søren Trangbæk, Fritidskonsulent

Nye ansøgninger

1. maj 2022 kunne de klubber, der ikke var klar i første ansøgningsrunde, fremsende deres ønsker.

»Der er indkommet ansøgninger fra IF Mols og IF Viking. Ansøgningerne skal efter planen præsenteres for udvalget til mødet i juni,« fortæller Søren Trangbæk, fritidskonsulent i Kultursekretariatet hos Syddjurs Kommune.

Udvalget, der tidligere hed Plan, Udvikling og Kultur, skiftede i forbindelse med Kommunalvalget navn til det mere mundrette Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, har den afgåede fodboldformand hos Ebeltoft IF, Heine Skovbak Iversen som formand.

»Der er til dato bevilget 757.848 kroner. Dette er inklusiv et par administrative ekstrabevillinger til IFM og IF Ådalen som konsekvens af prisstigninger, men kravet til egenfinasieringen er fortsat 25 procent,« siger Søren Trangbæk.

Tilfældet IF Mols

IF Mols havde allerede i første runde søgt om et kommunalt tilskud på hele 610.313 kr. Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur sagde dengang ja til at afsætte midler til lysanlægget på Mols i 2023, men udvalgte forlangte allerførst at få projektet genberegnet, fordi det prismæssigt stak helt af sammenlignet med de øvrige lysanlæg.

Klubben havde indhentet et tilbud på et 125 lux anlæg med 6 stk. 18 meter master med 10 stk. projektører. Lyset kan dæmpes efter behov, og der kan aflæses driftstimer, samt styring med smartphone.

Den høje pris på Mols skyldes, at der i forbindelse med etableringen af Knudepunktet i Knebel, som ved første spadestik i efteråret 2021 blev omdøbt til Molsværket, er nødvendigt at fjerne klubbens eksisterende gamle lysanlæg, fordi træningsbanen skal drejes 90 grader.

I projektet Knudepunktet var der ikke afsat penge til formålet, og derfor søgte IF Mols ganske enkelt om tilskud til at opføre et spritnyt lysanlæg.

Lys på jubilæet

I Pindstrup er det gamle lysanlæg på klubbens træningsbane udtjent, og Viking Pindstrup håber, at man her i 2022, hvor den hæderkronede forening fylder 100 år, kan få støtte til et nyt lysanlæg.

Viking Pindstrups jubilæum fejres 12. juni, hvor også tidligere Midtdjurs borgmester Hans Chr. Baltzer (S) præsenterer sin bog om foreningens lange historie.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.