Orienteringsklubben har rundet de 40 år

OK Djurs fyldte rundt under corona og markerer nu den runde dag.

Artiklens øverste billede
Hvor mon vi skal hen? Orienteringsløb er en sport for alle aldre. Pressebillede

Orienteringsklubben OK Djurs kan nu fejre 40-års jubilæum. Klubben blev startet 3. december 1981, men som så meget andet har klubben på grund af corona måttet udskyde fejringen af jubilæet.

Flere af klubbens nuværende medlemmer har været med fra klubbens start. Et par af medlemmerne er født som medlem af klubben og har holdt ved sporten siden hen.

Klubben, der har base i Grenaa, løber hele året rundt i skovene rundt omring på Djursland, men når der skal konkurreres med andre klubber, bliver der ofte kørt langt omkring i hele landet.

Orienteringsløb er motion for hjerne og hjerte.

Det er ganske vist en individuel sport, men der er mange familier, som har haft stor fornøjelse af at dyrke sporten sammen. En typisk løbsdag: Man kører af sted til den skov, hvor der er løb, og starter ud på hver sin individuelle bane med kort og kompas i hånden. Efter løbet mødes man med både klubkammerater og konkurrenter og snakker om vejvalg samt deler store og små oplevelser i skoven.

Internt i klubben har man aktiviteter næsten hele året rundt. Der er træningsløb i de forskellige lokale skove, men de fleste af løbene er i Grenaa Plantage. Da den er offentlig, kan man altid regne med tilladelse til at bruge den i modsætning til private skove, hvor skovejerne skal give særlig tilladelse.

For at kunne løbe orienteringsløb i en skov, er man afhængig af at få tegnet et kort over området samt at få lavet løbsbaner. Dette er også en del af klubbens aktiviteter.

Orienteringsløb er for alle aldre. Man kan starte med at gå eller løbe en lille afmærket rute, inde man gradvist skruer op for sværhedsgraden. OK Djurs har i starten af 2022 med stor succes afholdt en række børneløb, hvor mange glade familier har haft mulighed for en hyggelig tur i skoven.

Efter træningsløb i Grenaa Plantage mødes man ofte til fællesspisning i Klithuset ved stranden.

OK Djurs markerer jubilæet søndag 22. maj klokken 11-13 med et åbent hus-arrangement, hvor alle interesserede kan komme og prøve at finde vej skoven. Efter løbet vil klubben være vært for et lille traktement, og der mulighed for at høre mere om sporten. Alle er velkomne uanset alder og erfaring med sporten. Mødested er Klithuset, Klitten 1, Grenaa Strand.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.