Hyp - alle mine kæpheste

Djurslands Rideklub hopper med på kæphestetrenden.

Artiklens øverste billede
Kæphesteridning er blevet en populær aktivitet - og billegere end at ride på en rigtig hest. Nu skal der være stævne i Djurslands Rideklub. Foto: Dansk Ride Forbund

Det har lige været 1. april og så ved man på en avisredaktion, at man skal passe på, når der dukker nyheder op i mailbakken, som godt kan tåle et ekstra kritisk lys.

Men nu er sæsonen for aprilsnar vel overstået for denne gang - og den skulle være god nok når vi nu fortæller, at ridesporten har fået en ny disciplin, kæphesteridning. Og den kommer nu også til Grenaa.

Når vi har ridelejr eller andre arrangementer i Djurslands Rideklub kan vi jo se, at eleverne kan bruge flere timer på springbanen med deres kæpheste. Kæphesteridning er leg, fantasi og bevægelse, og så er det jo ikke nær så dyrt at eje en kæphest, som en rigtig hest

Trine Damborg

Denne form for ridning har været stor i Finland gennem længere tid, men har efterhånden også vundet indpas i Danmark.

Dansk Rideforbund har lavet en kæphestecup med kvalifikationer rundt i hele landet, men Djurslands Rideklub vil starte med at lave et hyggearrangement for at se hvor stor interessen er.

Bruger timer på det

»Når vi har ridelejr eller andre arrangementer i Djurslands Rideklub kan vi jo se, at eleverne kan bruge flere timer på springbanen med deres kæpheste. Kæphesteridning er leg, fantasi og bevægelse, og så er det jo ikke nær så dyrt at eje en kæphest, som en rigtig hest. Rytterne giver selv kæphestene egenskaber. Nogle springer højt, andre løber stærkt. Det er kun deres fantasi, som sætter grænserne,« siger Trine Damborg fra Djurslands Rideklub.

Alle er velkomne til det første kæphestestævne, som bliver holdt søndag 24. april klokken 10. Man skal ikke være medlem af nogen rideklub eller have licens for at starte. Eneste krav er en kæphest, hvor pinden er minimum 30 centimeter lang. Om kæphesten er købt i en butik eller om den er hjemmelavet ud af en gammel sok med knapper som øjne, har ingen betydning.

Grundig vejledning

For at deltage skal man blot sende en email til meholtet@gmail.com. I mailen skal man skrive rytterens navn, rytterens alder, telefonnummer og kæphestens navn. Derudover om man vil starte spring, pony games eller begge dele. I begge discipliner vil der være en grundig vejledning inden klassen starter og det er ikke muligt at blive diskvalificeret. Det koster 50 kroner at deltage i kæphestestævnet.

Springklasserne er inddelt i aldersgruppe 4-7 år (højde på springene er 20 cm), 8-12 år (40 cm) 13-16 år( 60 cm), seniorklasse for forældre og barnlige sjæle ( 60 cm).

Ponygames vil være en forhindringsbane med sjove forhindringer, som kartoffelløb, balanceøvelser, slalom og lign.

Efter stævnet vil der være pølse og brød for alle deltagere.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.