Klarmelding: Find bare indendørsskoene frem igen

Idrætsforeninger kan igen afvikle både indendørs og udendørs idrætsaktiviteter, herunder holdtræning. Det bekræfter sundhedsmyndighederne.

Artiklens øverste billede
Det er atter muligt at tage en tæt nærkamp i håndbold i de lokale haller. Arkivfoto

Epidemikommissionen kom 19. december med en anbefaling til danskerne om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter.

Anbefalingen udløb 4. januar, og onsdag 5. januar meddelte myndighederne, at opfordringen ikke længere gælder.

Hos både DIF og DGI vækker meldingen fra sundhedsmyndighederne glæde.

»Idrætsforeningerne spiller en central rolle for danskeres fysiske og mentale velvære. Derfor er det helt afgørende for folkesundheden i Danmark, at de frivillige kræfter ude i alle foreningerne kan fortsætte med at lave aktiviteter, som giver sved på panden og smil på læberne,« udtaler DIF’s formand, Hans Natorp.

»Derfor er jeg også tilfreds med, at der fra politisk side og fra sundhedsmyndighedernes side er en anerkendelse af dette, og at alle foreningerne nu kan tage imod deres medlemmerne.«

Følg anbefalingerne

De to landsdækkende idrætsorganisationer anerkender selvfølgelig, at de høje smittetal i samfundet sagtens kan medføre, at idrætsforeningerne er usikre på, hvordan man håndterer situationen lokalt.

Alligevell lyder opfordringen fra DIF og DGI, at foreningerne afvikler deres aktiviteter.

»Vi har oplevet, hvordan de tidligere nedlukninger har haft store konsekvenser for både idrætsforeningerne og for vores trivsel. Vi har brug for idrætsforeningernes fællesskaber for at mindske de negative effekter af fysisk inaktivitet og modvirke den mistrivsel, vi især har set blandt børn og unge,« udtaler DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

DIF og DGI har fortsat forståelse for, at idrætsforeninger lokalt kan vælge at lukke ned for aktiviteterne i en kort periode.

Begge henviser til, at fortsat gælder nogle smitteforebyggende anbefalinger om at klæde om hjemmefra og påbud om eksempelvis brug af mundbind i idrætsfaciliteter, ligesom der er krav om coronapas i fitness.

Hjælpepulje på vej

Før jul besluttede et flertal i folketinget at afsætte 20 millioner kroner til en hjælpepulje, som foreninger kan søge for at få dækket tab i forbindelse med aflysninger af aktiviteter i juleferien – eksempelvis julestævner, som ikke har kunnet afvikles.

Puljen vil blive administreret via DIF og DGI’s foreningspulje. I øjeblikket afventer DIF og DGI mere detaljeret information om puljens størrelse og ansøgningskriterier.

Så snart, det er klart, åbnes puljen, hvilket vil blive meldt ud til alle foreninger.

Læs også

Del artiklen