Det mest lokale hold strøg til tops

Mitech snuppede førstepladsen og 10.000 kroner ved Markiseland Cup i Grenaa Idrætscenter.

Artiklens øverste billede
Mitech snuppede førstepladsen og førstepræmien på 10.000 kroner. Foto: Søren Andersen

Det mest lokale hold snuppede førstepladsen og præmien på 10.000 kroner, da der efter et par års coronapause atter kunne afvikles et indendørs fodboldstævne i Grenaa Idrætscenter.

Auning-firmaet Mitech lægger navn og sponsorat til holdet, som tæller spillere fra Nørager, Vejgaard, Aalborg Freja og Dronningborg, og disse spillere fandt lørdag eftermiddag og aften hinanden så godt, at førstepladsen kom i hus i en finalerunde med seks hold - foruden Mitech var det 5E Byg, Midtjysk Tag, Fesh Smart Home, Gartneriet Munk og MD Sport & Fysioterapi. Altså et hold fra Norddjurs. tre fra Fyn og to fra Horsens/Hedensted.

Mitech havde solid opbakning af fans fra Nørager-egnen. Foto: Søren Andersen

Disse hold mødtes i finalerunden alle mod alle, så stævnet blev ikke afviklet med en knald eller fald-finale mellem to hold i en sidste og altafgørende kamp - men den turneringsform vil man heldigvis benytte sig af, når der til januar atter kaldes til indendørs fodbold i Grenaa til kampene om det danske mesterskab.

Kun et afbud

Med de stigende coronasmittetal i Danmark, holdt arrangørerne af stævnet i Grenaa naturligvis vejret - og vurderede om alle hold dukkede op.

»Det gjorde de heldigvis. Kun det stærke hold fra Tommerup Efterskole måtte vi undvære, da de torsdag meldte fra netop på grund af corona, men vi fandt et afløserhold, så spilleplanen kunne holde,« fortæller Daniel Bloch fra arrangørtrioen, der desuden bestod af Henrik Elkjær fra FC Glesborg og Klaus Bilde fra sponsoren Gardin Lis.

Daniel Bloch melder om en velafviklet turnering fredag, hvor der var hygge- og firmahold i aktion, mens lørdagens hold var delt op i en B-række og så en A-række, hvor der blev spillet om de store præmier og ranglistepoints, som kvalificerer til DM-stævnet i januar.

Krav om coronapas

Man skulle fremvise coronapas ved indgangen, som blev kvitteret med et grønt kryds fra en tusch på den ene hånd.

»Der var pænt med tilskuere i hallen omkring middag, mens der resten af dagen var lidt bedre plads i hallen. Jeg tror dog ikke, at det er corona, der forskrækker folk, men nok mere, at man venter til det helt store indendørs brag i januar,« siger Daniel Bloch.

I finalerunden blev der gået til stålet, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade. Foto: Søren Andersen

Kampene varede syv minutter - og da det hele skulle afgøres, trådte især to spillere fra Mitech i karakter. Nøragerspilleren Michael Jensen viste stor styrke som bagmand og parerede flere gange dommedagsdrøn med hovedet - og måtte lige til tælling en enkelt gang. Han blev helt fortjent kårets som stævnets bedste målmand. Og længere fremme viste den tidligere FC Djursland-spiller Lasse Storvang målnæse og koldblodighed, da han først i de døende sekunder sørgede for 3-2 sejren over Gartneriet Munk og siden målet til 4-3 tæt på slutfløjtet i kampen mod MD Sport & Fysioterapi.

Michael Jensen fra Nørager Boldklub blev kåret som stævnets bedste målvogter. Foto: Søren Andersen

Læs også

Del artiklen