Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK viste klassen og er tilbage i topstrid

Nørre Djurs HK vandt topgyseren mod ubesejrede Stoholm IF med 26-25 og er for alvor tilbage i vindersporet i 2. Division.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HK’s bedste herrer i 2. division stod sammen og vandt den vigtige udekamp mod Stoholm IF med 26-25. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK tog sæsonens hidtil største skalp, da holdet fredag aften på udebane vandt med 26-25 over det ubesejrede tophold Stoholm IF. Hjemmeholdet havde maksimumpoint efter syv kampe og lå i toppen af rækken side om side med Hjallerup IF, da Nørre Djurs HK kom på aftenbesøg i Stoholm Idrætscenter og med en koncentreret indsats nappede de to point med hjem til Glesborg.

»Vi vidste, at det ville blive rigtig svært. Men det var nødvendigt at vinde over Stoholm IF, hvis vi skulle holde liv i vores målsætning om at være med helt fremme i rækken,« siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK har brændt for mange afslutninger i de to sidste kampe mod Mors-Thy Håndbold og Hammel GF, så Jan Mathiesen og spillerne havde haft fokus på afslutningerne op til det, der lignede en ’skæbnekamp’ mod Stoholm IF.

»Langt hen ad vejen spillede vi fint angrebsspil, men det var især i forsvaret vi gjorde det godt. Vi holdt Stoholm IF med mange dygtige skytter nede på fire scoringer i det sidste kvarter. Vi fik sat vores forsvar godt op med en god højde og med et aggressivt udtryk, så vi fik presset dem ud i de skud vi gerne ville have. De kom til at skyde langt ude fra og det betød, at mange skud blev reddet af Kevin Fisker i målet eller blev sendt forbi målet,« fortæller Jan Mathiesen.

Stoholm IF scorede til 26-25 20 sekunder før slutfløjtet, og derefter havde vi bolden tiden ud

Jan Mathiesen

En nervepirrende kamp

Nørre Djurs HK spillede en god 1. halvleg i både forsvar og angreb og var foran med 14-10 ved pausen.

»Vi holdt et godt tempo i kampen og kom til de afslutninger vi gerne ville. Mathias Juel Kristensen og Frederik Langhoff Olesen kom til scoringer bagfra og havde gode gennembrud, som også skaffede os straffekast. Vi fik spillet bredt og kom til fine chancer både fra fløjene og på den udvendige side af deres backs,« fortæller Jan Mathiesen.

Men i 2. halvleg kom hjemmeholdet med et helt andet udtryk, og Nørre Djurs HK blev fra at være foran med 4-5 mål indhentet og kom bagud med et mål efter 12 minutter i 2. halvleg.

»Vi brændte og lavede tekniske fejl, men Stoholm IF skal også have den cadeau, at de var mere skarpe i deres angrebsspil. Men så fik Stoholm IF en udvisning og vi vandt overtalsperioden og kom foran igen. Vi kom foran 24-22, men Stoholm IF’s højre back Kris Olesen var godt skydende og scorede to gange i træk til udligningen 24-24. Men vi arbejdede godt i forsvaret og fik dem til at skyde til vores fordel, så vi kom foran 26-24 på mål af Danefeld og Martin Frandsen. Stoholm IF scorede til 26-25 20 sekunder før slutfløjtet, og derefter havde vi bolden tiden ud,« siger Jan Mathiesen.

»Det blev en nervepirrende kamp med godt med kul på. Det var en mere fysisk end tempofyldt kamp, og der blev spillet med musklerne og tacklet godt igennem.«

Hele holdet knoklede

Med sejren over Stoholm IF og de to meget vigtige point hænger Nørre Djurs HK på i top 4 og er placeret efter Hjallerup IF, Stoholm IF og Mors-Thy Håndbold.

»Havde vi ikke vundet, havde vi været fuldstændig væk. Nu skal vi følge op på, at vi i den tredje topkamp vandt efter at have tabt de to første og dermed fik vist, at vi er et godt håndboldhold, der kan være med blandt de bedste. Nu skal vi arbejde hårdt for at vinde de næste tre kampe mod Aars HK, Løgstør HK og Elitesport Vendsyssel,« siger Jan Mathiesen.

Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med otte mål, heraf to på straffekast. Playmaker Mike Paulsen og fløjspilleren Martin Frandsen scorede begge fem mål, og også de to unge bagspillere Mathias Juel Kristensen og Frederik Langhoff Olesen fik gang i scoringerne. Målmand Kevin Fisker stod hele kampen og havde 14 redninger, deriblandt flere vigtige volde. Jacob Pedersen var tilbage i truppen efter sygdom, men kom ikke på banen. Martin ’ Bondemanden’ Jensen blev hjemme og passede sin dårlige tå.

»Der skal lyde en stor ros til vores forsvar. Alle spillere leverede og hele holdet knoklede. Vi stod sammen og støttede hinanden,« slutter Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK møder i sin næste kamp Aars HK. Det er fredag aften kl. 19.30 i Nørre Djurshallen i Glesborg, og der er som altid fri adgang.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.