Seriefodbold: TRIF reddede livet fire minutter før tid

TRIF vandt play off kampen mod Silkeborg KFUM på et mål af Victor Overgaard Riis i den forlængede spilletid og overlever i Jyllandsserien.

Artiklens øverste billede
TRIF stod sammen, da det gjaldt og kan se frem til at udvikle holdet yderligere i 2022 i Jyllandsserien. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

»Sæsonen er godkendt, målsætningen er opfyldt – selvom det blev lidt spændende til sidst.«

Sådan siger TRIF’s cheftræner Martin Hornbæk Nielsen efter at hans hold forrige lørdag efter forlænget spilletid vandt play off kampen mod Silkeborg KFUM med 1-0. Victor Overgaard Riis scorede det afgørende mål fire minutter inden den forlængede spilletids udløb efter et formidabelt forarbejde af Emil Haulrik. Med det resultat sikrede TRIF sig en sæson mere i Jyllandsserien 2.

»Det var en kæmpe forløsning, men jeg vil indrømme, at jeg blev lidt ældre i løbet af de 120 minutter den her kamp varede,« siger Martin Hornbæk Nielsen. Efter en lang sæson med mange skuffelser og ’stolpe ud’-oplevelser tilsmilede heldet endelig de gule fra Rønde, som på en imponerende slutspurt har fået krabbet sig op over nedrykningsstregen og definitivt gjorde arbejdet færdigt i alt eller intet kampen mod Silkeborg KFUM fra Serie 1.

»Det har været en svær sæson, og mange troede ikke på os. Men vi har hele tiden selv troet på det. Selvom det så sort ud, mistede vi ikke humøret. Og i denne kamp så vi resultatet af, hvor meget vi har skullet kæmpe i denne sæson,« siger Martin Hornbæk Nielsen og er stolt over, at TRIF kan gå ind i sit 50 års jubilæumsår med et fodboldhold i Jyllandsserien. Han er glad for resultatet, taknemmelig over byens og de mange fans’ opbakning.

Og kun træt af, at TRIF’s klubhus på anlægget natten efter triumfen blev udsat for indbrud for et par kasser øl og sodavands skyld. For at komme ind til de våde varer blev klubhuset delvis smadret og resultatet af utallige frivilligtimer ødelagt. Sagen er overgivet til politiet.

Lignede et bundhold

TRIF’s fodboldeventyr var i dette efterår ved at punktere. For alle i den lokale fodboldverden har været imponeret over, hvordan TRIF fra at være en skrantende Serie 5 klub har genrejst sin seniorafdeling og endelig fik udnyttet sit potentiale ved at fastholde den åbenlyse talentmasse i ungdomsafdelingen. TRIF’s bedste seniorhold rykkede op gennem rækkerne og strøg gennem Serie 1 og op i Jyllandsserien 2 for første gang i klubbens historie. Men her kom det unge hold i menneskehænder og lå gennem det meste af efteråret i bunden af rækken. Det lignede en hurtig tilbagevenden til Serie 1. Men så satte Martin Hornbæk Nielsen og de fandenivoldske gutter slutspurten ind, begyndte at få point og fik i den sidste skæbnekamp med uafgjort 2-2 mod ISFK fra Aarhus tilkæmpet sig en play off kamp om forbliven i rækken.

»Alt er gået meget stærkt. Vi skulle vende os til det hele, for det var noget af et spring at gå fra Serie 2 til Jyllandsserien på to sæsoner. Vores målsætning var at overleve den første sæson,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Primdal en ankermand

Klubben måtte i sommerferien vinke farvel til holdets største profil, Mads Amstrup, der som nyuddannet lærer fik arbejde på en efterskole på Sjælland. Han var efter at have spillet i klubber på højere niveau vendt tilbage til barndomsklubben TRIF og havde svunget taktstokken på midtbanen, da TRIF rykkede fra Serie 2 op i Serie 1 og i den gyldne sæson i Serie 1. Kunne han ikke undværes?

»Mads Amstrup var en afgørende spiller både i kamp og til træning. Vi skulle lige lande på hans afgang. Men ellers var truppen intakt, og en spiller som Frederik Primdal Geertsen har taget et step op. Han leverer bare og er en fast ankermand på holdet. Daniel Bagger Pedersen er en fighter, og så har 17-årige Bastian Fabricius Smedegaard fuldstændig uimponeret grebet chancen på midtbanen og som målscorer. Vores målmand Hjalte Holm Baarstrøm har spillet sin hidtil bedste sæson og havde to vilde redninger mod Silkeborg KFUM. Offensivt er Frederik Ougaard endelig kommet i gang, og Mathias Haulrik er trods en svingende start sluttet virkelig godt, og Victor Overgaard Riis arbejder virkelig hårdt og endte også som matchvinder mod Silkeborg KFUM,« siger Martin Hornbæk Nielsen, som også roser anfører Kristoffer Meldgaard Andreasen og en stærk Jens Bisgaard Amstrup i forsvaret.

Stadion gik amok

I play off kampen mødte TRIF et ungt og ambitiøst hold fra Silkeborg KFUM.

»De var unge, teknisk dygtige og ville spille fodbold. Et hold ligesom TRIF,« siger Martin Hornbæk Nielsen. Så det blev en lige kamp med masser af flotte aktioner fremad banen. TRIF havde overtaget i 1. halvleg, mens Silkeborg KFUM var bedst i 2. halvleg. TRIF fik igen overtaget i den forlængede spilletid, da den ordinære kamp endte 0-0.

»Silkeborg KFUM havde et skud på stolpen og havde to friløbere, som vores målmand Hjalte Holm Baarstrøm nappede. I denne kamp var det ’stolpe ind’ for os. De var tæt på at score, men det var vi også. Det var tydeligt, at det hold, som scorede først, ville vinde,« siger Martin Hornbæk Nielsen. Fra midten af 2. halvleg blev spillet mere nervøst, og TRIF havde ikke meget tilbage at skyde med, da de tre mand på bænken var sendt på banen i stedet for ukampdygtige spillere.

Men heldigvis havde TRIF’s målfarlige Victor Overgaard Riis stadig krudt i støvlerne og blev matchvinder med sin scoring til 1-0 fire minutter før tid.

»Emil Haulrik viste klassen. Han satte tre mand i et kontraangreb og Victor Riis rykkede i dybden. Victor nåede bolden lige inden målmanden og fik prikket den ind under ham og i mål. Så gik stadion amok,« slutter Martin Hornbæk Nielsen.

TRIF træner hver onsdag frem til jul og starter forberedelserne til en ny sæson i Jyllandsserien den første uge i februar. Alle mand er ifølge træneren klar til en sæson mere.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.