Kanonen skal indstilles inden topopgør

Nørre Djurs HK vandt med 27-21 over Hammel GF, men brændte for anden kamp i træk alt for mange chancer.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HK’s bagspillere (fra venstre) Frederik Langhoff Olesen, Mike Paulsen, Rasmus Secher Eldrup, Mathias Juel Kristensen og Nicolaj Danefeld Hansen, skal have rettet sigtekornet ind inden topopgøret mod Stoholm IF fredag aften. Rasmus Secher Eldrup og Mathias Juel Kristensen fik dog ros for deres spil i sejren på 27-21 over Hammel GF. Foto: Mikkel Weje Nielsen. PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK kom tilbage på vindersporet efter forrige søndags skuffende 26-22 nederlag til Mols-Thy Håndbold i egen hal, da holdet søndag eftermiddag slog Hammel GF med 27-21 i Hammel Idrætscenter Arena efter 12-12 ved pausen. Men Nørre Djurs HK skal have rettet sigtekornet ind inden holdet fredag aften på udebane møder ubesejrede Stoholm IF, hvis de ambitiøse håndboldspillere fra Norddjurs skal holde liv i planerne om en oprykning til 1. division i denne sæson.

»Kampen mod Hammel GF skulle vindes, men vi brændte igen alt for mange afslutninger. Men i 2. halvleg begyndte vi at spille klogt med lange angreb og fik spillet Hammel GF tynde. I takt med at Hammel GF’s spillere også blev trætte fik vi slået hullet og vandt med 27-21,« siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen. Men Hammel GF hang på til stillingen 15-15, hvorefter Nørre Djurs HK trak fra til 19-15 på fire mål i træk.

»Vi spillede i et højt tempo i 1. halvleg, men var for hurtige til at afslutte. Samtidig stod vi ikke godt nok i forsvaret. Vi kom til at stå med for stor afstand og derfor blev der meget duelspil. Vi fik heller ikke skabt de nødvendige spilstop ved at lave frikast. Hammel GF spillede med stor tålmodighed med lange angreb, hvorefter vi kørte hurtigt op ad banen for så at afslutte for hurtigt. Derfor blev vores spil for stressagtigt,« forklarer Jan Mathiesen. Den sædvanligvis stærkt spillende målmand Kevin Fisker blev udskiftet efter et lille kvarter og unge Magnus Møller Sørensen stod resten af kampen.

»Kevin ramte ikke dagen og fik ikke meget hjælp af sit forsvar. Vi satte Magnus ind for at gøre noget, men forsvarsspillet blev ikke meget bedre. Men Magnus Møller-Sørensen fik taget nogle bolde,« siger Jan Mathiesen.

Danefeld blev topscorer

I 2. halvleg blev forsvarsspillet bedre og Hammel GF blev holdt nede på 9 scoringer.

»Vi spillede med lange angreb med 7-8-9 afleveringer, så vi fik spillet dem tynde og sat spillet op til store chancer og sikre afslutninger. I 2. halvleg lykkedes tingene bedre, og vi spillede ikke så risikabelt,« fortæller Jan Mathiesen.

I slutfasen havde Nørre Djurs HK overtaget og gik fra en føring på 21-19 til en endelig sejr på 27-21.

»Der skal lyde stor ros til Rasmus Secher Eldrup og Mathias Juel Kristensen, som holdt godt gang i bolden og fik sat spillet op til sikre scoringer i slutningen af kampen. Simon Baun Eriksen lyste også op med seks scoringer fra fløjen, og Magnus Møller-Sørensen gjorde et godt indhop i målet,« siger Jan Mathiesen. Rasmus Secher Eldrup scorede kampens sidste mål og kom dermed på måltavlen med et enkelt mål. Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med otte mål, heraf fire op straffekast.

Nørre Djurs HK stillede op uden stregspilleren Jacob Pedersen, som først netop er begyndt at træne efter tre ugers udfald på grund af corona. Fløjspilleren Martin ’Bondemanden’ Jensen er stadig udenfor på grund af sin tåskade, men begge forventes snart at være fit for fight og tilbage i truppen.

Tryk på mod Stoholm IF

»Vi har spillet to kampe med dårlige afslutninger. Det skal vi arbejde på inden vi fredag møder Stoholm IF,« siger Jan Mathiesen.

Efter sejren over Hammel GF ligger Nørre Djurs HK på en 4. plads i tabellen, mens fredagens modstander Stoholm IF er ubesejret og ligger på en delt førsteplads med Hjallerup IF med maksimumpoint efter syv kampe.

»Det kommer til at kræve en mandfolkeindsats, når vi møder Stoholm IF. Vi skal ramme et væsentligt højere niveau end mod Mors-Thy Håndbold og Hammel GF. Vi skal stå sammen og kæmpe og så ellers ramme det niveau, som vi har vist tidligere. Der bliver tryk på,« siger Jan Mathiesen.

Mens Nørre Djurs HK har tabt to af sine syv kampe, så er Stoholm IF ubesejret.

»Stoholm IF er et meget rutineret hold med 3-4 meget dygtige bagspillere. Senest har de fået tilgang af Martin Vilstrup Andersen, som har en lang karriere bag sig som professionel håndboldspiller med både divisions- og ligakampe, kampe i udlandet og på det danske beachhåndbold landshold,« fortæller Jan Mathiesen.

Kampen mod Stoholm IF spilles fredag aften kl. 20 i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.