Dansk mester: Villum på syv er vild med motocross

Villum Bøgild Lassen har siddet på en crosser, siden han var tre, og den unge Ryomgård knægt har vist sig at være et talent ud over det sædvanlige.

Artiklens øverste billede
En Danmarksmester og hans crosser. Ikke noget at sige til, at Villum Bøgild Lassen, 7, er megastolt over sit danske mesterskab i 2021.. Foto: Lars Norman Thomsen

Villum Bøgild Lassen på bare syv somre kan allerede skrive Danmarksmester på visitkortet.

Danmarksmester i motocross 2021 for nu at være helt præcis. Ryomgård drengen, der går i 1. klasse på Marienhoffskolen og bor sammen med sine forældre Anne og Thomas Bøgild Lassen og lillesøster Lærke lige ned til søen i Søparken på Marienhoff, er bidt af en gal crosser.

»Motocross er det bedste i mit liv,« smiler han lidt genert. Villum har kørt cross, siden var tre år, og det har givet ham en balance på maskinen som er flere år forud for hans alder, bemærker hans fædrene ophav, der selv i de unge år kørte motocross.

Villum træner op til flere gange om ugen på forskellige baner, som oftest på Rougsø Cross Klub bane i Ørsted Enge, der blev indviet helt tilbage i 1993.

Somme tider med afstikkere til både Randers og crossbanen i Basballe på Mols.

Hele familien Bøgild Lassen bakker op om Villums store hobb.y Fra v.: Lærke, Anne, Thomas og Danmarksmester Villum. Foto: Lars Norman Thomsen


Hvis læserne skulle være i tvivl, så er motocross kørsel på motorcykel i varierende terræn på baner med mange sving, hop og bakker. Det er ikke bare a walk in the park for en knægt på syv år.

Villum Bøgild Lassen håndterer sin minicrosser, der passer til hans alder, som en garvet kører, og han er ikke bange for at give gas, hvor konkurrenterne går lidt ned i tempo.

»Det ser så legende let ud, når Villum kører. Han er ellers meget påpasselig, men han aldrig bange og nyder det tydeligvis,« siger Thomas Bøgild Lassen.

Jeg øver fire gange ugentlig på forskellige baner, og jeg deltager også i træningscrosslejre om sommeren. Min drøm er at komme til udlandet

Villum Bøgild Lassen, 7 år.

Kronen på værket

Allerede i oktober kunne unge Villum kravle øverst på podiet, da medaljer og pokaler skulle uddeles ved DMCU finalen på Hadsund Motocross Klubs fine bane, som bevis på, at han i en alder af blot syv år kunne kalde sig Danmarksmester.

»Villum deltager i løb både i DMU (Danmarks Motor Union, red..) og DMCU (Dansk Moto Cross Union, red.). Når han kører i DMCU regi, er det for Rougsø Cross Klub, mens han i DMU kører for Randers Motor Sport og deres crossafdeling,« forklarer Thomas Bøgild Lassen.

Danmarksmesterskabet kom hjem i DMCU regi klassen 50 Auto 10HK efter 8 løb på forskellige baner, hvor der hver gang blev kørt to afdelinger.

»Villum vandt fem afdelinger, blev to’er i en og tredje i tre afdelinger,« regner en stolt far.

Det var længe nok til at sikre sig det danske mesterskab. Allerede inden sidste afdeling i Hadsund var DM-titlen i hus, så reelt kunne Villum have undladt at køre sidste afdeling, men er man bidt af motocross, tager man det hele med, selvfølgelig.

I hvert løb deltog mellem 12 og 15 kørere. I DMCU må deltagerne i klassen 50 Auto 10HK være i alderen fra 5 til 10 år, Når de fylder 11 skal de rykke en klasse op. I DMU kører børn i alderen 4-8 år mod hinanden i klassen C50 cc.

»I DMCU løbene har Villum derfor kørt mod drenge, der er 2-3 år ældre, som han alligevel har kørt fra,« siger Thomas Bøgild Larsen, som stammer fra Rønde og selv var en talentfuld kører i de unge år, men aldrig drev det videre..

Thomas Bøgild Lassen er uddannet automekaniker, så sønnike har i ham en, der forstår sig både på motocross og kan skrue i værkstedet.

Det koster både tid, penge og masser af energi, men så længe Villum synes, det er sjovt og gerne vil træne og køre løb, så bakker hele familien ham op, for vi synes, det er ligeså sjovt som ham, næsten

Thomas Bøgild Lassen

Familieprojekt

Det er nu ikke kun et far-søn projekt at køre ud til de mange løb. Mor Anne og lillesøster Lærke drager også med, og det gør de hjertens gerne.

»Hele familien er blevet bidt af det, og vi nyder at være afsted sammen alle fire med madkurv og tilbehør. Der er altid andre familier, som vi kan snakke med, når vi er til løb, så det er blevet en livsstil for os at følge Villum,« siger Anne Bøgild Lassen, nordjyde, uddannet pædagog og arbejder som sådan hos Syddjurs Bo- og Aktivitetstilbud i Marie Magdalene.

Opbakning skal der til for, at Villum kan drive sin store hobby til noget meget mere i takt med, at han bliver ældre.

»Det koster både tid, penge og masser af energi, men så længe Villum synes, det er sjovt og gerne vil træne og køre løb, så bakker hele familien ham op, for vi synes, det er ligeså sjovt som ham, næsten« smiler Thomas Bøgild Lassen.

Villum er gået lidt til og fra bordet, mens vi snakker. Han har længe ventet - alt for længe, ifølge Villum - på at kunne vise Adresseavisens udsendte sit værelse, hvor pokaler i alle størrelser og medaljer fylder overalt. Det er en mesters hjemmebane, det her.

Hele familien er blevet bidt af det, og vi nyder at være afsted sammen alle fire med madkurv og tilbehør.

Anne Bøgild Lassen

Ikke noget at sige til, at han er stolt. Også da sejrskransen bliver hentet og en bekymret mor konstaterer, at den da er begyndt at smide bladene, så det sætter spor på gulvet.

Villums maskine skal vi også se ude på græsplænen. Den ser toptunet ud, og klæder Danmarksmesteren i smart køredragt. Om ikke så mange år er det sikkert en meget større maskine på samtlige parametre, han kører på, hvis han fortsætter, som han er begyndt. Allerede næste år rykker han måske en klasse op for at få mere modstand.

»Jeg øver fire gange ugentlig på forskellige baner, og jeg deltager også i træningscrosslejre om sommeren. Min drøm er at komme til udlandet,« siger Villum stolt.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.