Nørager B missede play off kamp - men godkendt sæson

Nørager B sluttede en godkendt sæson med en 4-1 sejr ude over VRI, men snublede i kampen om at spille play off kampe om oprykning.

Artiklens øverste billede
Nørager B sluttede på en 4. plads i den meget tætte top i Serie 2. Holdet sluttede med en sejr på 4-1 på udebane over VRI. Arkivfoto

Med en sikker sejr på 4-1 over VRI på kunstgræsset på NES Park i Risskov gjorde Nørager B hvad man kunne forvente af holdet på den sidste spilledag. Men 2-1nederlaget forrige lørdag til Kolind-Perstrup IF på Nørager Stadion kom til at koste dyrt, for nu blev det de orange fra Kolind, som med en sejr på 4-1 over topholdet Aarhus Black Vipers snuppede 2. pladsen og dermed play off chancen foran Vivild IF og Nørager B.

»Det var forventeligt at Vivild IF vandt i Vorup og Kolind-Perstrup IF havde mere at spille for mod Vipers. Vi gjorde vores arbejde færdigt efter en fornuftig indsats og det gik som vi havde håbet,« siger Nørager B’s cheftræner Jeppe Friis om 4-1 sejren over VRI efter 1-0 ved pausen.

Kampen i Risskov blev fremrykket og blev allerede spillet kl. 11.30, så Nørager B’s hold kunne slutte sæsonen på festlig vis til Oktoberfesten i Auning Idrætscenter, hvor også Auning IF’ spillere, som sikrede sig forbliven i rækken efter en feberredning med en sejr i den sidste kamp mod Aarhus Fremad, dukkede op. Også flere KPI-spillere dukkede op til Oktoberfesten, og kolineserne havde mest at fejre efter at de have sikret sig playoff kampen om oprykning til Serie 1 ved at slå Aarhus Black Vipers med 4-1 på Kolind Park.

Kampafgørende spillere

Nørager B startede kampen mod VRI fint og havde haft flere chancer, da Rasmus Jensen efter 20 minutter scorede tæt under mål efter et godt opspil af Mathias Fisker og Michael Jensen.

»Det bekom os vel at spille på kunstgræs. Det gjorde vi godt, og vi dominerede hele kampen. Vi startede også godt i 2. halvleg og lagde pres på vores modstander. Vi kom foran med 2-0, da Rasmus Bang Rasmussen scorede på Jan Ankerstjernes oplæg,« fortæller Jeppe Friis.

VRI fik reduceret efter et hjørnespark sent i kampen, men Nørager B lukkede kampen med to træffere i de sidste minutter. Først scorede Jan Ankerstjerne på Kristoffer ’Bubber’ Frandsens gode forarbejde, og i det sidste minut scorede ’Bubber’ til 4-1 efter at VRI endnu engang var blevet spillet tynde af Nørager B’s gode pasningsspil.

»Sigurd Fisker og Kristoffer Frandsen leverede stærke præstationer, og Jan Ankerstjerne og Michael Jensen var kampafgørende på midtbanen ved at holde vores spil kørende og med oplæg til chancer og scoringer,« siger Jeppe Friis, som stillede op uden den defensive midtbanemotor Kasper Sortkjær og havde fem U19 spillere med i truppen. Frederik Nicolajsen var for første gang med fra start og fik 60 minutter på midtbanen. Unge Jeppe Pedersen kom ind i midterforsvaret i 2. halvleg, da storebror Mads ’Pylle’ Pedersen blev skubbet frem på midtbanen. Jeppe Pedersen stod fint i midterforsvaret med rutinerede Lasse Jensen, og de to afviste de lange bolde, som VRI benyttede sig af for at komme ind i kampen i 2. halvleg.

Det bliver spændende at se, hvem der er her, når vi starter op i januar. Det handler meget om, hvad de unge vil og om de har tålmodigheden, eller om de vil prøve noget andet. Det er op til dem selv, men jeg skal nok fortælle dem, hvad de har af muligheder

Jeppe Friis

Unge på spring

Nørager B tilmelder ikke noget U19 hold til den næste sæson og tager dermed skridtet fuldt ud med at indlemme de unge talenter i de voksnes fodboldrækker. Adskillige U19 spillere har haft deres debut i Serie 2 og kommer til at banke på til pladser på det bedste hold. Samtidig er Nørager B’s andethold rykket op i Serie 4.

»Det bliver spændende at se, hvem der er her, når vi starter op i januar. Det handler meget om, hvad de unge vil og om de har tålmodigheden, eller om de vil prøve noget andet. Det er op til dem selv, men jeg skal nok fortælle dem, hvad de har af muligheder,« siger Jeppe Friis.

»Nørager har et godt og velkendt ry i fodboldkredse, og det er ikke min opgave at stå for det sociale i Nørager Boldklub. Det er de rigtig gode til selv. Men vi skal tilpasse vores træning for at så mange som muligt vil være med,« siger Jeppe Friis.

Jeppe Friis: overordnet tilfreds

Nørager B endte på 4. pladsen i Serie 2 i en række, som knækkede fuldstændig over i en top 4 og en bund 4. Holdet var med i topstriden til sidste fløjt, og det djurslandske trekløver Vivild IF, Kolind-Perstrup IF og Nørager B kæmpede om 2. pladsen efter det suveræne tophold Aarhus Black Vipers. Auning IF rodede rundt i bunden gennem hele sæsonen, men reddede livet i rækken i sidste spillerund med en 6-2 sejr over Aarhus Fremad.

»Vi har stadig meget at arbejde med, men overordnet set er jeg tilfreds. Vi leverede gode indsatser mod Vipers i de to uafgjorte kampe, men tabte to gange til Vivild IF og en gang til KPI. Til gengæld tog vi alle point på nær en uafgjort kamp mod bund 4. Der var tætte kampe, hvor vi ikke fik vippet kampen til vores fordel, og kampen mod Kolind-Perstrup IF kunne være gået til begge sider. Så vi var meget tæt på at nå play off kampene,« slutter cheftræner Jeppe Friis, som også i foråret får hjælp af René Jensen som assistent og Peter Feldborg som holdleder.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.