Seriefodbold: Dennis Holdgaard skifter fra KPI til Auning IF

Efter tre år som træner i Kolind-Perstrup IF vender Dennis Holdgaard tilbage til barndomsklubben Auning IF.

Artiklens øverste billede
Dennis Holdgaard (tv) forlader Kolind-Perstrup IF og bliver fra nytår ny cheftræner i Auning IF. Mikkel Damgaard Møller Jensen (th) bliver spillende træner i Kolind-Perstrup IF sammen med Jesper Friis Jensen. Foto: Martin Schultz

Måske bliver lørdagens play off kamp mod NB 93, Aarhus på Kolind Park den sidste med Dennis Holdgaard som cheftræner for Kolind-Perstrup IF’s bedste hold? Men vinder Kolind-Perstrup IF over klubben fra Nordbyen i Aarhus, så venter endnu en kamp, som afgør om KPI i foråret er tilbage i Serie 1efter nedrykningen i sommer.

Én ting er i hvert fald sikker, og det er at Dennis Holdgaard i vinterpausen skifter orange ud med blåt og fra nytår skal være cheftræner Auning IF. To unge uprøvede kræfter, Mikkel Damgaard Møller Jensen og Jesper Friis Jensen, overtager ansvaret for Kolind-Perstrup IF, som i bedste fald kan komme til at spille i Serie 1. Mikkel Damgaard Møller Jensen skal både være træner og spille med på holdet, ligesom han har gjort det i hele efteråret og senest satte sit aftryk med en scoring i 4-1 kampen mod topholdet Aarhus Black Vipers.

»Jeg har haft tre fantastisk gode år i Kolind-Perstrup IF, men efter tre år på trænerposten mener jeg det er tid til at skifte og gøre plads til fornyelse. Jeg overtog et hold, som sæsonen forinden var rykket op i Serie 1 og målsætningen var at ruste holdet til at blive i Serie 1. Det lykkedes på nær den ekstraordinære sæson i foråret, hvor flere hold måtte rykke ud på grund af ændringer i turneringsstrukturen. Vi måtte hver sæson kæmpe for at blive i rækken, men vi sluttede hver gang med at overleve i Serie 1,« siger Dennis Holdgaard. I bedste fald kan han overgive et Serie 1 hold til sine efterfølgere.

Kampen spilles lørdag kl. 13.00 på Kolind Park. Dennis Holdgaard har sin trup klar på nær Kasper Therkildsen, som har meldt afbud af private årsager. Desuden ser rutinerede Claus Koch ud til at være klar efter en skade og kan glide ind i truppen.

Havde ambitioner

Med skiftet til Auning IF vender Dennis Holdgaard tilbage til sin barndomsklub, som han forlod som træner for seks år siden og overlod holdet til Claus Svenningsen, som siden har været cheftræner i Auning IF. Holdet rykkede i sommer op i Serie 2 og sikrede sin forbliven i rækken ved at vinde den sidste kamp med 6-2 over Aarhus Fremad.

Dennis Holdgaard bor privat i Auning og har en søn, som går til fodbold i klubben. Han er vokset op i Auning i en kendt fodboldfamilie, for faderen Lars Holdgaard var træner i flere klubber og broderen Søren Holdgaard spillede på højeste niveau i Randers FC.

Jeg spillede alle mine alle mine ungdomsår og mine første år som seniorspiller i Auning IF. Men jeg havde ambitioner om at prøve noget mere og flyttede derfor til Vivild IF, som havde et klassehold og spillede i Jyllandsserien.

»Jeg spillede alle mine alle mine ungdomsår og mine første år som seniorspiller i Auning IF. Men jeg havde ambitioner om at prøve noget mere og flyttede derfor til Vivild IF, som havde et klassehold og spillede i Jyllandsserien. Jeg havde sat mig det mål at blive 1. holdsspiller i Vivild IF, men jeg skulle gøre mig fortjent til det og brugte nogle læreår med meget tid på bænken inden jeg blev fast mand på holdet,« fortæller Dennis Holdgaard.

Det blev til 15 år med seniorfodbold i Vivild IF og mange kampe på holdets midtbane, blandt andet sammen med Jeppe Friis, som i dag er cheftræner hos lokalrivalerne Nørager B. Dennis Holdgaard og Jeppe Friis var også begge med på Vivild IF’s indendørshold, som i flere år vandt DM i indefodbold.

Tilbage til Auning IF

Efter tiden i Vivild IF vendte Dennis Holdgaard tilbage til Auning IF og blev spillende assistenttræner under den daværende cheftræner Kasper Eriksen.

»Det var helt naturligt, at jeg tog over efter Kasper Eriksen. Vi startede i Serie 3, men var rykket op i Serie 2, da jeg efter to år afgav holdet til Claus Svenningsen, fordi jeg blev tilbudt at blive træner i Vivild IF. Jeg kunne ikke sige nej, da min gamle klub Vivild IF stod og manglede en træner. Jeg var tre år i Vivild IF og derefter tre år i Kolind-Perstrup IF,« fortæller Dennis Holdgaard.

»Jeg forlod dengang Auning IF både stolt og med en tåre i øjenkrogen, for jeg var ikke blevet færdig med Auning IF. Jeg forlod noget, som jeg ikke havde gjort færdigt, og derfor har jeg altid fulgt med i, hvad der sker i Auning IF. Derfor er jeg også glad for, at klubben viser mig den tillid at være træner for holdet igen,« slutter Dennis Holdgaard.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.