Seriefodbold: TRIF lever i håbet efter uafgjort skæbnekamp

TRIF kæmpede sig til 2-2 mod IFSK på en håbløs bane og er klar til en play off kamp om at undgå nedrykning. Mathias Haulrik har karantæne efter udvisning.

Artiklens øverste billede
Den alsidige offensivspiller Mathias Haulrik er en af TRIF’s store profiler. Men den tidligere topscorer kan ikke være med i sæsonens sidste kamp, når TRIF skal spille om at undgå nedrykning, fordi han har karantæne efter han fik rødt kort i 2-2 kampen mod IFSK. Arkivfoto

Nerverne var på højkant som sjældent set før, da TRIF søndag eftermiddag skulle forsøge at kæmpe sig til en play off kamp om at undgå nedrykning mod IFSK på en skolebane i det vestlige Aarhus. TRIF kunne nøjes med et point i opgøret mod den aarhusianske studenterklub, og missionen lykkedes ved at kampen endte 2-2. Men TRIF måtte krige sig gennem hele 2. halvleg på en fuldstændig håbløs bane og sluttede ovenikøbet kampen med en mand i undertal, da Mathias Haulrik med godt et kvarter igen blev udvist efter at have modtaget sit andet gule kort. Det koster i den afgørende play off kamp lørdag 13. november mod vinderen af kampen mellem Silkeborg KFUM og Ikast FC fra Serie 1, for Mathias Haulrik får en spilledags karantæne for det røde kort.

Vi kender Silkeborg KFUM fra sidste sæson i Serie 1 og det er et dygtigt hold. Vi møder enten Silkeborg KFUM eller Ikast FC, så vi må holde os skarpe,

Martin Hornbæk Nielsen

»Det var en vanvittig optakt til kampen, fordi den bane vi skulle have spillet på var streget så dårligt op, at dommeren nægtede at lade kampen blive spillet på den. IFSK prøvede at finde en anden bane vi kunne spille på, og vi endte med at spille på en bane, som Hasle B netop havde afvist at spille på. Det ene målfelt var en mudderpøl uden græs og det var en sindssyg ringe bane. Det var under al kritik,« siger TRIF’s træner Martin Hornbæk Nielsen.

Med det uafgjorte resultat undgik TRIF direkte nedrykning og overlod de to pladser under stregen til Helsted Fremad IF og dagens modstander IFSK. En form for oprejsning for TRIF efter en resultatmæssig skuffende sæson, men trængslerne er ikke ovre endnu. Nu skal TRIF holde sig i gang i 14 dage frem mod den afgørende play off kamp på eget (kunst)græs.

»Vi kender Silkeborg KFUM fra sidste sæson i Serie 1 og det er et dygtigt hold. Vi møder enten Silkeborg KFUM eller Ikast FC, så vi må holde os skarpe,« siger Martin Hornbæk Nielsen.

Nervøse spillere

Da skæbnekampen mellem IFSK og TRIF kom i gang med ti minutters forsinkelse, var det gæsterne fra Rønde, som startede bedst. Efter 11 minutter bragte midtbanespilleren Frederik Primdal Geertsen nemlig TRIF foran, da han drev bolden frem i midten af banen og sparkede mod mål uden for feltet. Bolden tog et opspring foran målmanden og strøg i mål i den ene side.

»Derefter bølgede kampen frem og tilbage. Begge hold var tydeligvis berørt af kampens betydning og spillet var spændt, men IFSK fik udlignet efter 22 minutter. Det var svært for os at gå frem i manden, fordi vi gled på den mudrede bane, da en af deres spillere slap forbi tre af vores spillere og sparkede bolden godt i mål i det lange hjørne,« fortæller Martin Hornbæk NIelsen.

TRIF’s anfører Kristoffer Melgaard Andreasen fik et gult kort efter en halv time og måtte ud i ti minutter for et frispark.

»IFSK udnyttede overtallet, mens Kristoffer var ude og kom foran 2-1, men kort før halvleg udlignede Frederik Primdal Geertsen, da Mathias Haulrik efter et hjørnespark headede bolden på tværs i feltet,« forklarer Martin Hornbæk Nielsen.

Det var en slåskamp

»Vi følte vi var godt med i pausen, for vi havde det resultat vi skulle bruge. Men der skulle ikke meget til for at kampen tippede. Så i 2. halvleg kom vi under pres, fordi IFSK gik over til at øse bolde frem foran vores mål i håb om at få den scoring de havde brug for. Vi forsvarede os gennem 2. halvleg, for kampen var en slåskamp og en mandfolkedyst uden lige. Vi krigede resultatet hjem. Man kunne få en kontra, men spillerne havde ikke kræfterne til at løbe med frem på den tunge bane. Det var hårdt at løbe hjem igen og forsvare,« fortæller Martin Hornbæk Nielsen.

»Mathias Haulrik fik to gule kort i det 55. og 75. minut, så vi spillede en halv time i undertal i kampen. Til sidst stod vi bare og forsvarede os og sparkede boldene væk. Det var ikke kønt, men vi fik det point vi havde brug for.«

Mikkel Melgaard kom ind i stedet for Noah Overgaard i pausen, og Frederik Ougaard kom ti minutter ind i 2. Halvleg ind i stedet for Victor Overgaard Riis. Også August Hog Laursen startede på bænken og kom ind i de sidste hektiske minutter, da TRIF forsvarede sig med fem mand i bagerste geled.

»Frederik Primdal Geertsen var monstergod, vandt mange bolde og scorede vores to mål, men ellers vil jeg fremhæve hele holdet. Vi slogedes for sagen og holdt liv i vores chance for at blive i rækken. Det var godt kriget af alle på holdet,« slutter Martin Hornbæk Nielsen.

Der er således lagt op til endnu en nervepirrende kamp, når TRIF lørdag 13. november tager imod vinderen af den første play off kamp mellem de to hold fra Serie 1. Det endelige opgør spilles på kunstgræs på PR Park i Rønde.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen