Fodbold: Hattrick af Jakob Degn sender KPI i play off kamp

Kolind-Perstrup IF slog topholdet Aarhus Black Vipers med 4-1 og vandt dermed den lokal duel mod Vivild IF og Nørager B. Auning IF reddede livet i Serie 2 med storsejr i den sidste kamp.

Artiklens øverste billede
Kolind-Perstrup IF’s kommende spillende træner Mikkel Damgaard Møller Jensen (tv) bragte KPI foran med 1-0 i opgøret mod Aarhus Black Vipers inden Jakob Degn Larsen (th) afgjorde kampen med tre mål til en 4-1 sejr. Foto: Martin Schultz

Det blev Kolind-Perstrup IF, som trak det længste strå i den nervepirrende afslutning i Serie 2. De orange fra Kolind slog nemlig lørdag eftermiddag det ubesejrede tophold Aarhus Black Vipers med 4-1 efter 1-1 ved halvleg og sikrede sig dermed den 2. plads, som giver adgang til play off kampene om oprykning i Serie 1. Med sejren holdt Kolind-Perstrup IF lokalrivalerne fra Nørager B og Vivild IF bag sig på en ualmindelig spændende fodboldeftermiddag.

Både Nørager B og Vivild IF gjorde ellers deres arbejde færdigt med sikre sejre, og langt ind i 2. halvleg så de ud til at kunne vippe Kolind-Perstrup IF af pinden. Aarhus Black Vipers havde nemlig midt i 1. halvleg udlignet KPI’s Mikkel Damgaard Møller Jensens tidlige føringsmål, så det stod 1-1 på Kolind Park, da Jakob Degn Larsen i det 75. minut startede sit goal show og med tre mål i det sidste kvarter sænkede topholdet og sikrede kolineserne 2. pladsen og dermed fortsat håb om oprykning til Serie 1.

Vivild IF og Nørager B’s spillere til gengæld kan godt pakke støvlerne væk og gå på juleferie, selvom de begge leverede på dagen. Nørager B gik allerede på banen kl. 11.30 på kunstgræsbanen på NES Park i Risskov og holdt med en sejr på 4-1 med en helt håndfuld U19 spillere på holdet liv i håbet om at spille play off, hvis Kolind-Perstrup IF skulle snuble et par timer senere mod de sorte aarhusianske ‘hugorme’.

Flot afsked med Claus Svenningsen

Også Vivild IF var iskold i mødet med Vorup FB på Ulvehøj, som ellers kæmpede for at holde sig over nedrykningsstregen. Vivild IF vandt med 5-1 efter 3-1 ved pausen, og sendte dermed Vorup FB ned i Serie 3, da Auning IF samtidig vandt bundopgøret mod Aarhus Fremad med 6-2. Sebastian Stær scorede hattrick for Vivild IF, hvor også Frederik Laursen og Thomas Thorngaard kom på måltavlen i den overbevisende 5-1 sejr.

På Auning Stadion rejste hjemmeholdet sig efter en resultatmæssig miserabel sæson, da Auning IF slog Aarhus Fremad med 6-2 efter 2-2 ved pausen. Veteranen Mogens ‘Mangemål’ Laursen indledte scoringen på Auning Stadion. Jakob Bak Sloth Pedersen med to mål, Simon Vest, Martin Gundersen og Asger Køtter var de øvrige målscorere i den storsejr, som sikrede Auning IF endnu en sæson i Serie 2. Samtidig tog Auning IF med manér afsked efter seks år med cheftræner Claus Svenningsen og sikrede sig, at holdet nye træner, som Lokalavisen kan løfte sløret for i den kommende uge, fortsat kan sende et Serie 2 på banen i foråret.

Tændingsniveauet til forskel

På Kolind Park var det alt eller intet for Kolind-Perstrup IF, for kun en sejr over det gennem to sæsoner ubesejrede tophold Aarhus Black Vipers kunne sikre KPI muligheden for at rykke op ved at vinde de to play off kampe. ‘Hugormene’ havde allerede i sidste weekend sikret sig oprykningen og havde derfor ikke andet end æren og rekorden som ubesejret at spille om på Kolind Park.

»Der var tændingsniveauet til forskel. Vi vidste, at vi skulle vinde. Vipers var nok tilfredse med uafgjort og kampen var ved at sætte sig, da Jakob Degn Larsen foldede sig ud med den ro og koldblodighed, som holdet manglede i kampen,« siger KPI-træner Dennis Holdgaard.

I en velspillet intens kamp viste begge hold godt fodboldspil. Kolind-Perstrup kom foran efter bare to minutters spil ved holdets kommende spillende træner Mikkel Damgaard Møller Jensen, men kampen bølgede frem og tilbage og Vipers viste klassen og stressede hjemmeholdet med et højt pres. Det var netop i en sådan pressituation, hvor KPI’s bagspillere ikke kunne komme af med bolden frem ad banen, at bolden blev tabt og en Vipers spiller med et fladt kontrolleret skud kunne sende bolden i et tomt KPI-mål. Få minutter senere blev Kolind-Perstrup IF’s forsvar igen spillet tyndt, men KPI-målmand André Tonnesen leverede en formidabel redning ved at dykke ned og parere Vipers afslutningen med sin højre hånd.

To play off kampe

Aarhus Black Vipers fik et gult kort og dermed en 10 minutters udvisning lige før halvlegen, så Kolind-Perstrup IF startede 2. halvleg i overtal og dominerede spillet. Mikkel Fanø havde en stor chance på en friløber, men han skud blev afværget af Vipers’ målmand. Begge hold havde gode muligheder, og Andre Tonnesen viste flere gange klassen med gode redninger. På hjemmeholdets bænk var man klar over, at både Nørager B og Vivild IF gjorde arbejdet færdigt i deres kampe, så Kolind-Perstrup IF skulle gå efter at afgøre kampen til egen fordel.

Med et kvarter igen var der pludselig koks i gæsternes forsvar og to Kolind-spillere stod helt fri foran målet. Jakob Degn Larsen havde god tid med bolden og kunne placere den stille og roligt i Vipers mål til den afgørende føring på 2-1. Kort efter afværgede André Tonnesen en udligning, og med fem minutter igen var Jakob Degn Larsen tæt på, men blev dømt offside. Minuttet efter viste offensivspilleren dog igen skarphed, da han på kanten af feltet viftede en forsvarsspiller af med en perfekt vending. Han slap fri i højre side af feltet og scorede til 3-1 i det lange hjørne. Kort før den ordinære spilletids udløb satte Jakob Degn Larsen trumf på med sin tredie scoring inden for 15 minutter, da han på kanten af feltet flugtede en nedfaldsbold direkte i mål til slutstillingen 4-1.

Stor jubel blandt tilskuerne og spillerne over den sikre sejr i slutfasen af den spændende kamp. Dermed tog Kolind-Perstrup fusen på både Vivild IF og Nørager B og kan nu se frem til først en play off kamp mod en anden to’er fra Serie 2. Vinder Kolind-Perstrup IF den kamp, venter et play off opgør mod et hold fra Serie 1 om en eventuel oprykning og dermed tilbagevenden til Serie 1.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen