Divisionshåndbold: Sportschef Danefeld hankede op i sig selv efter at have kysset asfalten mod Hjallerup IF

Den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer, da Nørre Djurs HK slog Nøvling IF med 37-31 i 2. division.

Artiklens øverste billede
Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen blev topscorer med 8 rene mål og tre straffekast i sejren på 37-31 over Nøvling IF. Foto: Mikkel Veje, PhotoCare Grenaa  

Nørre Djurs HK’s spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen gik forrest og scorede 11 mål, da 2. divisionsholdet lørdag eftermiddag i ’Hulen’ i Glesborg rejste sig efter sidste lørdags skammelige nederlag på 28-21 mod Hjallerup IF på udebane. På en velspillet 1. halvleg satte Nørre Djurs HK modstanderen til vægs både taktisk og spillemæssigt og viste sit hjemmepublikum, at nedsmeltningen i Hjallerup forhåbentlig var en enlig svale i en sæson, som har en topplacering i 2. division som målsætning. Nøvling IF måtte rejse hjem til Aalborg med et nederlag på 37-31, som blev grundlagt på godt spil af hjemmeholdet i 1. halvleg

»Vi spillede en rigtig god 1. halvleg, hvor vi fik gjort de ting vi gerne ville og fik slået et hul, som holdt hele kampen. Vi var foran med 18-13 ved pausen og spillede lige op med Nøvling IF i 2. halvleg, så sejren var ikke i fare, selvom gæsterne kom tæt på nogle tidspunkter,« siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen.

Trænerteamet havde sammen med spillerne bearbejdet nederlaget mod Hjallerup IF, hvor Nørre Djurs HK’s spillere i en slutfase med modgang tabte hovedet og indkasserede et alt for stort nederlag på otte mål. Mod Nøvling IF var holdet tilbage på sporet og fik sat to point ind på kontoen efter en trods alt komfortabel sejr foran et som altid veloplagt hjemmepublikum i en velbesøgt Nørre Djurshallen i Glesborg.

Også Rasmus Secher Eldrup spillede fint. Han er god til duelspil, så det passede ham godt, at de gik højt i 2. halvleg.

Jan Mathiesen

Skarpe fløjspillere

Nørre Djurs HK måtte i kampen mod Nøvling IF undvære stregspilleren Jacob Pedersen, som blev skadet sidste lørdag i Hjallerup. Simon Baun Eriksen var flyvende på venstre fløj og holdt Martin ’Bondemanden’ Jensen på bænken hele kampe, så ’Bondemanden’ kunne spille med på andetholdet i 3. division senere på eftermiddagen, som spillede 23-23 mod Hasle KFUM. Kevin Fisker stod hele kampen i målet og unge Magnus Møller-Sørensen blev kun sat på banen ved to straffekast.

»Kampen blev afgjort i 1. halvleg. Mike Paulsen vrikkede om på foden og kom ud til behandling i nogle minutter midt i halvlegen. Det udnyttede vi til at gå over til en 4-2 formation med to stregspillere. Mike Paulsen kom ind igen efter nogle minutter udenfor, men det fungerede godt med to stregspillere og Nøvling IF havde svært ved at dække os op. 4-2 systemet er beregnet til at sætte streg- og bagspillerne i scene, men vi fik også lavet nogle gode udspil til vores fløje og både Simon Baun Eriksen og Martin Frandsen var skarpe med hver seks mål i kampen,« fortæller Jan Mathiesen. Efter pausen gik Nørre Djurs HK tilbage til en 5-1 opdækning og holdt forspringet indtil modstanderen 12 minutter ind i 2. halvleg svarede igen med et taktisk modtræk.

»Nøvling IF gik over til en meget offensiv opdækning. De dækkede næsten op med helbanepres, og det betød, at vi begyndte at lave fejl. Vi måtte omstille os og flytte rundt på folk.«

Rutinen hjælper

Efter et kvarters spil nærmede Nøvling IF sig og kom på både 28-25 og 29-27 med ti minutter igen inden Nørre Djurs HK fik organisationen på plads og fik løst den taktiske udfordring. I de sidste ti minutter øgede Nørre Djurs HK igen sin føring. Mike Paulsen scorede to mål inden Nicolaj Danefeld Hansen på et straffekast og Rasmus Secher Eldrup slog sejren fast til stillingen 37-31.

»Nicolaj Danefeld Hansen scorede 11 mål og spillede en stor kamp, og Mike Paulsen scorede fire mål og havde fem assists. Godt at de to rutinerede gutter hævede niveauet efter nedturen i Hjallerup. Også Rasmus Secher Eldrup spillede fint. Han er god til duelspil, så det passede ham godt, at de gik højt i 2. halvleg. Vores fløje spillede godt, mens vores bagspiller Frederik Langhoff Olesen kun scorede et mål på syv forsøg. Til gengæld var han stærk i defensiven,« siger Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK har ingen kamp næste weekend før holdet søndag 24. oktober møder Aalestrup IF på udebane.

»Aalestrup IF er et rigtig fint hold med nogle dygtige bagspillere. Det er et hold, som kommer til at drille topholdene, når de rammer deres topniveau. Derfor skal vi være klar og koncentrerede,« slutter cheftræner Jan Mathiesen.

Læs også

Del artiklen