Basketball: TGF atter klar til at dunke, lave lay-ups og skyde trepointere

TGF genopliver sit herrehold, så der igen er turneringsbasket for voksne mænd i Feldballehallen.

Artiklens øverste billede
TGFs baketherrer debuterer på hjemmebane i Feldballehallen søndag 10. oktober kl. 11. Cheftræner Flemming Jul Mogensen (forrest tv.) glæder sig som et lille barn til juleaften. Foto: TGF

Så er der igen basketball på programmet i TGF - Tåstrup Gymnastikforening - på seniorplan.

Efter en årrække uden et turneringshold i seniorrækkerne stiller Tåstrup GF atter med et basketballhold på herresiden, der skal kæmpe sig vej gennem rækkerne i dansk basketball.

TGF var den første klub på Djursland, som tog basketball på programmet i 1980’erne med daværende lærer på Feldballe Skole Karl Anton Hansen som den helt stor rorænger og primus motor.

I nyere tid har der været lidt stille om TGF Basket, men nu er der altså håb igen om, at sporten vil få en renæssance.

Vi er den eneste klub i området, og på den måde spiller vi en vigtig rolle. Vi er fanebærere for sporten på Djursland

Flemming Jul Mogensen

Oprykning målet

Ambitionerne med det genopstandne herrehold er store.

»Vi går efter oprykning til divisionsrækkerne inden for de næste par år. Det er en realistisk målsætning med de spillere, vi har,« siger Flemming Jul Mogensen, holdets cheftræner og klubbens formand, om det nye seniorhold, der er tilmeldt serie 1 i den kommende sæson.

Holdet er en blanding af erfarne spillere og spillere, der i år rykker fra ungdomsrækkerne og skal til at spise kirsebær med fuldvoksne mænd.

»Vi har et godt mix af erfarne spillere, der har spillet på højere niveauer og så unge talenter,« siger veteranen Anders Holm, der selv tidligere har spillet i basketligaen for Aalborg Vikings og Randers Cimbria som primært shooting guard.

I år er han vendt hjem til sin barndomsklub TGF.

Fanebærer på Djursland

Flemming Jul Mogensen er en mand, der går til sport med hjertet, og er indstillet på at yde, hvad der skal til og mere, hvis det er nødvendigt.

På seniorholdet er der både spillere fra Knebel, Grenå og flere andre destinationer på Djursland. Det samme gør sig gældende for børne- og ungdomsafdelingen.

»Vi er den eneste klub i området, og på den måde spiller vi en vigtig rolle. Vi er fanebærere for sporten på Djursland,« siger Flemming Jul Mogensen.

TGF har i alle år satset stort på bredden og tilgængeligheden.

»Det er vigtigt, at der er basket for alle her. Det skal være et tilbud for både børn og voksne. Det ansvar påtager vi os,« lover klubformanden.

Træner på 28. år

Det har givet pote, for i år kan klubben trække på flere spillere, som har fået basketball ind med modermælken i Feldballehallen.

De fleste af drengene har Flemming Jul Mogensen, der i år går ind i sit 28. år som basketballtræner i klubben, selv trænet op gennem ungdomsrækkerne.

»Vi ser frem til denne sæson. Jeg glæder mig. Det er et stykke tid siden, vi har haft et hold med ambitioner, og det har vi i år, siger Flemming Jul Mogensen.

TGF spiller sin første hjemmebanekamp i Feldballehallen søndag 10. oktober klokken 11.00. Modstanderen er AUS (Aarhus Universitets-Spor).

Der er træning hver mandag og onsdag i tidsrummet 20.30-22.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen