Vivild IF knækkede uskarpe Nørager B i topopgør

Vivild IF gjorde det holdet er bedst til og vandt på omstillinger med 3-1 på Nørager Stadion.

Artiklens øverste billede
Vivild IF’s tre målscorere fra 3-1 sejren over Nørager B: fra venstre Jimmi Hansen, Michael Jensen og Frederik Laursen. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Der var stegt flæsk, persillesovs og en flot græsbane. Nørager B havde rullet det helt store arrangement ud og inviteret sponsorer, frivillige og andet godtfolk til efterårets store lokalopgør, da naboerne fra Vivild IF lørdag eftermiddag kom på besøg på Nørager Stadion til en kamp, som ligefrem smagte af topopgør i Serie 2. Vinderen kunne kridte støvlerne og holde snor i topholdet Aarhus Black Vipers, mens taberen med kun fire kampe igen nok måtte se en direkte oprykning fordufte i horisonten.

I en flot kulisse med mange tilskuere fra begge de fodboldgale nabobyer måtte hjemmeholdet bide i det sure æble, for gæsterne fra Vivild holdt hovedet koldt og spillede det spil de er bedst til. Sejren blev på 3-1 efter 2-0 ved pausen på mål af Jimmi Hansen, Michael Jensen og Frederik Laursen, mens Nørager B’s anfører Mads ’Pylle’ Pedersen reducerede til 3-1 på et direkte frispark et kvarter før tid.

»Vi leverede en monsterkamp og slog de hårde drenge fra vores lokalrivaler fra Nørager Boldklub med 3-1. Vi spillede fremragende i en time, hvor vi var overlegne, men derefter kom hjemmeholdet noget bedre med i kampen, og sejren skulle således fightes hjem,« siger Vivild IF’s cheftræner Jesper Møgelvang.

Hos Nørager B var cheftræner Jeppe Friis fattet efter nederlaget. Vivild IF var mest klar på dagen og var bedst til at udnytte holdets styrker.

»De to hold har hver sit udgangspunkt og har to vidt forskellige spillestile. Det var Vivild IF bedst til at udnytte i denne kamp, og så spillede Chris Christensen og Casper Moltke flot i gæsternes midterforsvar,« siger Jeppe Friis. Som ventet spillede Vivild IF afventende og lurede på omstillingerne, mens Nørager B med sin boldbesiddende og teknisk anlagte spillestil ikke kom frem til de kampafgørende chancer.

Mål annulleret

Nørager B stillede op med fem sejre på stribe i bagagen og havde revanche til gode efter at have tabt det første opgør på Langhøj Idrætscenter med 1-0 på et sent mål af Frederik Juul Espensen. Holdet stillede op med de fire U19 spillere Rasmus Jensen, Jan Ankerstjerne, Jeppe Pedersen og Rasmus Krause Mouridsen. Også stamspilleren Christian Mørch var tilbage, mens Gøkhan Tokay og Christian Basballe stod over. Men det kørte ikke rigtig for hjemmeholdets teknikere.

»Det var en kamp, hvor vi ikke var rigtig klar til det vi skulle præstere. Vi kom fint ind i duellerne, men fik ikke fat i andenboldene. Her var Vivild IF bedre end os,« mener Nørager B-træner Jeppe Friis.

Vivild IF var bedst fra start, men Nørager B havde en god periode frem til midten af halvlegen.

»Vi dominerede i 15-20 minutter, men vi skal blive bedre til at udnytte vores gode perioder,« siger Jeppe Friis.

Efter 19 minutter bragte Jimmi Hansen gæsterne foran efter en omstilling, hvor Nørager B blev fanget i en ubalance og spillet hurtigt gik den anden vej. Michael Jensen bandede sig igennem Nørager forsvaret via Niklas Mathiesen og lobbede bolden over vores målmand Steffen Klintø til 2-0. Vi fik et mål af Rasmus Jensen annulleret for offside, men vi var nødt til at steppe op i 2. halvleg,« siger Jeppe Friis.

En flot holdindsats

Efter pausen måtte Nørager B’s Michael Jensen ud i 10 minutter med gult kort efter en tackling af Niklas Mathiesen, og Vivild IF udnyttede hjemmeholdets undertal til at score til 3-0 ved Frederik Laursen. Nørager B fik reduceret til 3-1, da Mads ’Pylle’ Pedersen løftede et direkte frispark over Vivild IF’s mur.

»Vi gik over til at spille mere direkte efter pausen og havde spillet, mens Vivild IF lurede på omstillinger,« siger Jeppe Friis.

»Vi kunne i flere tilfælde have lukket kampen med en scoring til 4-0, men det lykkedes ikke, og da hjemmeholdet blev fuldtallige, tippede kampen over til deres fordel, da de tog en forsvarsspiller ud og satte en angriber ind i stedet,« siger Vivild IF’s træner Jesper Møgelvang. Michael Jensen blev tildelt fighterprisen og Sebastian Stær fik fidusen på Vivild IF’s hold.

»Der var tale om en flot og fuldbyrdet holdindsats. Igen leverede vores defensiv en stærk indsats, og tilmed sparkede vi bolden i mål, når vi fik chancen,« siger Jesper Møgelvang.

Med sejren over Nørager B er Vivild IF fortsat ubesejret i efteråret. Vivild IF skal ud i et nyt topgør lørdag kl. 13.30, når topholdet Aarhus Black Vipers kommer på besøg på Langhøj Idræscenter, mens Nørager B lørdag kl. 14.00 skal ud i et nyt lokalopgør mod bundproppen fra Auning IF på Auning Stadion.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen