Seriefodbold: Nørager B vil levere monsterkamp i lokalopgør

Nørager B har kun tabt til Vivild IF i efteråret i Serie 2. Lørdag eftermiddag er det tid til revanche på Nørager Stadion.

Artiklens øverste billede
Nørager B er klar til at udfordre lokalrivalerne fra Vivild IF lørdag kl. 13.30 på Nørager Stadion. Arkivfoto

»Der er lagt op til et lokalopgør af de allermest hotte, når Nørager B lørdag tager imod naboerne fra Vivild IF på Nørager Stadion. For ikke blot kæmper de to hold om sikre sig 2. pladsen og muligheden for at presse topholdet Aarhus Black Vipers i de sidste kampe i turneringen i Serie 2, men også håneretten er på spil i opgøret mellem de to naboklubber fra hver sin fodboldgale landsby i det gamle Rougsø på Norddjursland.

»Vivild IF har altid haft overtaget, men det tror jeg mange i Nørager B drømmer om at lave om på. Nu spiller vi i samme række og ligger nummer 2 og 3. Med en sejr kan vi komme tættere på,« siger Nørager B’s cheftræner Jeppe Friis, som for at gøre cocktailen endnu mere eksplosiv jo har en lang og glorværdig fortid i netop Vivild IF, hvor han i mange år var en kulturbærer og midtbaneprofil både på græs og når Vivild IF gang på gang strøg helt til tops i de landsdækkende indendørsmesterskaber.

Nørager B har haft et resultatmæssigt flot efterår og har lutter sejre i de sidste fem kampe. Holdet har kun tabt én kamp, og det var mod Vivild IF, som på Langhøj Idrætscenter vandt med 1-0 på et sent mål af Frederik Juul Espensen i efterårets første opgør mellem de to hold. Vivild IF har ikke tabt endnu, men har lidt pointtab ved at spille fire kampe uafgjort.

»Nej, vi er ikke favoritter. Vi kender Vivild IF’s kvaliteter. Vi har vundet fem kampe i træk, og fire af dem har været mod bløde modstandere. Vi har ikke spillet en rigtig god kamp siden vi vandt 3-1 over Kolind-Perstrup IF og spillede 2-2 mod Aarhus Black Vipers. Jeg håber vi kan hive en monsterkamp frem mod Vivild IF. Vi skylder os selv at spille en rigtig god kamp,« siger Jeppe Friis.

Unge spillere scorede målene

Mens Vivild IF sidste lørdag kun fik et point ud af mødet med rækkens absolutte bundprop Auning IF, da Niklas Mathiesen midt i 1. halvleg udlignede Auning IF-veteranen Mogens ’Mangemål’ Laursens tidlige 1- 0 føring, så fik Nørager B alle tre point med hjem fra mødet med Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion i Aarhus. De to U19 spillere Rasmus Jensen og Jan Ankerstjerne scorede for Nørager B på mål i det 5. og 20. minut.

»Det var godt at komme foran tidligt i kampen, men det betød også, at vi slog over på automatpilot og ikke spillede op til vores niveau. Aarhus Fremad er et hold med fem spillere på næsten to meter. De fik mange hjørnespark, men vi afviste dem på standardsituationerne og de havde ikke chancer ud over hjørnesparkene,« siger Jeppe Friis.

Nørager B havde kantspilleren Christian Mørch tilbage på holdet. Stamspilleren har ikke trænet kontinuerligt i efteråret, men har vist gode takter og blev derfor belønnet med en plads på holdet mod Aarhus Fremad. Derudover stillede Jeppe Friis igen igen op med et kontingent spillere fra U19 holdet. Rasmus Jensen og Jan Ankerstjerne scorede oven i købet målene, og derudover var Jeppe Pedersen og Rasmus Krause Mouridsen med på holdet.

»Der er mange spillere om buddet, og det afspejler sig også i at vores Serie 5 hold ligger til oprykning til Serie 4,« siger Jeppe Friis.

De gamle drenge vil stadig være med

Nørager B har i de seneste sæsoner haft et slagkraftigt U19 hold i Liga 2 i samarbejde med Allingåbro IF, og det var fra sæsonens start intentionen ikke at drive rovdrift på U19 holdet. Men flere U19 spillere har været med på holdet i Serie 2, og i 4-0 sejren mod Auning IF for noget tid siden var der seks U19 spillere med på holdet.

De unge presser på, og de bliver løbende testet på skift. Men de må vise, at vi kan regne med dem. Vi skeler ikke til alder, men til præstationerne, for vores rutinerede spillere gør det godt og har stadig lyst og hjerte til at være med.

Jepp Friis

»U19 spillerne er ikke længere unge spillere. De er på vej til at blive seniorer, og det er nu de skal steppe op. Der er masser af udvikling i spillerne, og nu kan de godt begynde at melde sig ind i kampen om pladserne på holdet,« siger Jeppe Friis. En spiller som Jan Ankerstjerne har hele sæsonen været en profil og er af Jeppe Friis blevet betegnet som det største talent i Nørager B siden Kasper Fisker Jensen, som spillede for Brøndby IF, da karrieren var på toppen. Rasmus Jensen scorer mål på samlebånd og scorede hattrick, da Nørager B vandt med 5-1 over VRI.

Få klubber på Djursland har så åbenlys en talentmasse på vej som Nørager B, som kan gå en stor fremtid i møde, hvis de unge spillere klarer overgangen til seniorfodbolden.

Men cheftræner Jeppe Friis udsteder ingen badebilletter.

»De unge presser på, og de bliver løbende testet på skift. Men de må vise, at vi kan regne med dem. Vi skeler ikke til alder, men til præstationerne, for vores rutinerede spillere gør det godt og har stadig lyst og hjerte til at være med,« siger Jeppe Friis med henvisning til holdets trio af 33-årige, Lasse Jensen, Michael Jensen og Kasper Sortkjær, som hver gang er med på holdet og leverer varen lørdag efter lørdag.

En fortættet afslutning i Serie 2

Lørdag gælder det lokalrivalerne fra Vivild IF, og træningen op til kampen afgør, hvem der får chancen på Nørager Stadion.

»Vi har trænet godt i den seneste tid, og jeg har forskellige muligheder. Det er en fornøjelse og et privilegium at kunne vælge mellem så mange spillere,« siger Jeppe Friis. Han mener lokalopgøret mod Vivild IF er en 50-50 kamp, hvor dagsformen bliver afgørende.

»Det er fantastisk, at vi skal spille sådan en kamp på Nørager Stadion. Et lokalopgør, som samtidig er et topopgør. Det giver kolorit,« siger Jeppe Friis. han mener, at taberen af kampen får svært ved at blande sig i kampen om oprykning.

»Men der venter os en fortættet afslutning i Serie 2. Tre hold fra Djursland, Nørager B, Vivild IF og KPI, er med i kapløbet med Aarhus Black Vipers, og alle fire hold skal møde hinanden. Vi går efter oprykning, og der er ingen tvivl om, at vi er med i den rigtig sjove ende af tabellen,« slutter Jeppe Friis.

Kampen mellem Nørager B og Vivild IF fløjtes i gang lørdag kl. 13.30 på Nørager Stadion.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen