Divisionshåndbold: Sikker premieresejr til Nørre Djurs HK

Rasmus Dalsgård Lund blev topscorer, da Nørre Djurs HK slog Tvis med 38-26 i ’Hulen’ i Glesborg.

Artiklens øverste billede
Rasmus Dalsgård Lund (tv) sled i det i både forsvar og angreb sammen med sine stregspilkolleger Mikkel Milling og Jacob Pedersen og blev topscorer med syv mål i Nørre Djurs HK’s sejr på 38-26 over Tvis. Foto: Mikkel Veje, PhotoCare Grenaa

Så kom der liv igen i ’Hulen’ i Glesborg, da Nørre Djurs HK’s bedste herrer i 2. division søndag eftermiddag indledte den nye sæson med at besejre Tvis 2 med 38-26 efter 17-13 ved pausen. Endelig kunne håndboldspillerne igen indtage halvgulvet i en velbesøgt Nørre Djurshallen efter at sidste sæson blev annulleret efter coronanedlukningen. Og Nørre Djurs HK’s bedste divisionsherrer var tilbage i fin form og sikrede sig en komfortabel sejr over et ungt hold fra Tvis, som er rugekasse for ligaholdet HTT Holstebro.

»Det var en kamp, som gik som forventet. Starten var en rodet omgang med mange fejl som i en typisk premierekamp, og inden for det første minut havde hvert hold to angreb, og alle fire afslutninger blev brændt. Så der var fuld fart på fra start,« siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen.

»Vi kom foran, men blev indhentet. Men i midten af halvlegen slog vi et hul ved stillingen 9-6, som holdt halvlegen ud. I 2. halvleg knækkede vi dem fysisk og blev ved med at trykke dem, så Tvis blev aldrig farlige,« siger Jan Mathiesen. Han bemærkede, at forårets fysiske træning under coronanedlukningen har båret frugt, og at træningen under opstarten er blevet doseret rigtigt.

»Det ser fornuftigt ud. Men der skal puttes mere på, og så skal vores fart og eksplosivitet øges.«

Rasmus Secher tilbage

Nørre Djurs HK stillede op uden stamspillerne Simon Østergaard og Mathias Juel Kristensen, som begge er ude med skader. Men ellers var holdet fit for fight med de to debutanter Simon Baun Eriksen og Martin Frandsen på fløjene. Nørre Djurs HK har mistet hvirvelvinden Henrik Storm Pedersen, som er stoppet med elitehåndbold, og i stedet fik Martin ’Bondemanden’ Jensen chancen på venstre fløj fra start og kvitterede med to scoringer. Han blev i 2. halvleg afløst af Simon Baun Eriksen, som scorede 6 mål. Mike Paulsen var playmaker og scorede seks mål og leverede ni assists. Mike Paulsen har afløst Henrik Storm Pedersen som straffekastskytte og scorede fire af sine mål på straffekast. De tre stregspillere Rasmus Dalsgård Lund, Mikkel Milling og Jacob Pedersen sled i både angreb og midterforsvaret, og Rasmus Dalsgård Lund var træfsikker og blev topscorer med syv mål. Også Frederik Langhoff Olesen gjorde det godt i forsvar og angreb og scorede seks rene mål. Målmand Kevin Fisker stod hele kampen og leverede som forventet en fin præstation. Kasper Kolstrup Møller varmede bænken og kom kun ind ved enkelte straffekast.

»Vi havde et fint samarbejde i forsvaret, så Kevin stod bag et godt forsvar. Og så var Rasmus Secher Eldrup tilbage igen efter en langtidsskade og leverede rigtig fint,» fortæller Jan Mathiesen.

Svær kamp lørdag

Tvis stillede som forventet med et ungt mandskab, og eftersom ligaholdet HTT Holstebro for tiden er plaget af skader, havde holdet ingen overraskelser i form af ligaspillere med i ærmet. Rasmus Ravn Pedersen havde fået spilletid i ligaen mod Nordsjælland forleden og scorede da også 8-9 mål bag Kevin Fisker i Glesborg.

»Tvis skiftede forsvarsopstilling flere gange i kampen og spillede både med 6-0, 5-1 og med mandsopdækning af Mike Paulsen, men det løste vi godt,« siger Jan Mathiesen.

Det blev således en smertefri premiere i Nørre Djurshallen, men allerede lørdag eftermiddag kommer der andre boller på suppen. Da skal Nørre Djurs HK den lange tur til Hjallerup og møde Hjallerup IF, som regnes for en af Nørre Djurs HK’s værste rivaler i topstriden i 2. division.

»Det bliver en kamp, hvor vores fysik bliver testet. Hjallerup IF kommer med mere fart og en anden størrelse, så vi skal være klar i alle spillets facetter,« siger Jan Mathiesen. Hjallerup IF indledte sæsonen med at slå Skive 2 eftertrykkeligt med 37-22.

Nørre Djurs HK’s andethold i 3. division fik en fin start på den nye sæson med en sejr på 26-19 over Brabrand IF Håndbold.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen