Veteran motorcykler kører Jyllandsløbet i Ebeltoft

Jyllandsløbet for veteran motorcykler bliver i år afholdt i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede
Starten går fra Krakær Camping, og i flere timer frem vil der være veteran motorcykler på vejene rundt om og i Ebeltoft. Pressefoto

Dansk Veteran Motorcykelklub besøger i år Ebeltoft i forbindelse med afholdelse af årets Jyllandsløb, sidst vi besøgte selve Ebeltoft by var i 1987. Løbet afvikles i samarbejde med Ebeltoft Handelsstands Forening, restaurant Kjøbstaden og Krakær Camping.

Løbet køres på motorcykler, alle fra før 1940, ældste motorcykel der deltager, er en amerikansk Reading Standard fra 1919.

Sidst veteranerne var inde i selve Ebeltoft by var i 1987. Pressefoto

Løbet startes fra Krakær Camping lørdag morgen kl. 09, der vil starte en motorcykel hvert minut. Da det er orienteringsløb der køres efter et kort, med rutekontrol og hemmelige tidskontroller, kan vi ikke oplyse ruten her. Men vi kan oplyse at der skal være 60 minutters middagspause, som skal holdes på Nytorv i Ebeltoft ved restaurant Kjøbstaden, som er vært for middagsmaden.

På Nytorv vil der være to pensionerede motorcykelbetjente på deres gamle politimotorcykler og tidstypiske uniformer, de skal skrive tiden på kontrolkortet for hver enkelt veteranmotorcykel, når de ankommer

Der kommer 84 motorcykler, og det vil helt sikkert skabe noget pladsmangel og lidt gener for borgerne. Da motorcyklerne kun er på Nytorv fra kl.11.30 til cirka kl. 14, håber arrangørerne på lidt forståelse.

Løbet slutter på Krakær Camping, hvor der vil være åbent hus, så alle der har lyst kan komme og se motorcyklerne ankomme, måske få en snak og tage nogle billeder. Der kan købes øl og pølser på pladsen. Første motorcykel forventes at ankomme cirka kl. 14.50.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen