Danmarksserien: Corona holdt FC Djursland fra banen

FC Djursland måtte udsætte søndagens kamp mod Silkeborg KFUM på grund af en positivt testet spiller i truppen

Artiklens øverste billede
Cheftræner Felipe Soares og hans spillere mangler at afvikle kampen mod Silkeborg KFUM inden de kan gå i gang med nedrykningsspillet i Danmarksserien. Foto: Martin Schultz

Det hårde corona smittetryk på Djursland og især Norddjurs og Grenaa rammer også fodbolden, og i søndags betød det, at FC Djursland i Danmarksserien måtte udsætte grundspillets sidste kamp mod Silkeborg KFUM på HSM Arena i Grenaa.

»Siden sidste weekend har flere spillere været i selvisolation, og én spiller, som var med i vores kamp torsdag mod Tjørring IF, er blevet testet positiv. Efter to negative PCR test var en kvik test positiv,« fortæller sportschef og assistenttræner Nicolaj R. Poulsen. Han var med i spillerbussen til Tjørring i torsdags, og han er derfor ligesom de øvrige spillere og det øvrige team gået i selvisolation indtil torsdag.

»Smitten kan være hentet mange andre steder end gennem fodbolden, og vi overholder alle de retningslinjer, som DBU udstikker omkring vores aktiviteter. Danmarksserien er hårdt ramt og tre kampe i vores pulje 4 blev søndag udsat på grund af corona. I pulje 3 har Viby IF fået udsat sine seneste to kampe,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Også Østdjurs 91 måtte udsætte sin kamp i Serie 2 søndag eftermiddag mod Skødstrup SF.

En sportslig udfordring

FC Djursland skulle søndag eftermiddag have afviklet den sidste kamp i grundspillet i Danmarksseriens pulje 4 inden rækken brydes om for at gennemføre et nyt opryknings- og nedrykningsspil med syv kampe som afslutning på sæsonen. Rækkens fire bedste hold skal spille om oprykning til 2. division, mens de syv lavest placerede hold skal spille om nedrykning til Jyllandsserien. Danmarksseriens pulje 3 og 4 fletter i slutspillene, således at holdene fra Pulje 4 møder nye hold fra pulje 3.

Smitten kan være hentet mange andre steder end gennem fodbolden, og vi overholder alle de retningslinjer, som DBU udstikker omkring vores aktiviteter.

Nicolaj R. Poulsen

»Slutspillet skal ifølge programmet gå i gang på lørdag, men vi ved ikke hvordan det bliver effektueret. Holdene tager pointene med fra grundspillet og derfor skal kampene i grundspillet gennemføres. Men vi kommer først ud af vores selvisolation på torsdag,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Afviklingen er også udfordret sportsligt, fordi spillerne ikke kan træne under selvisolation.

»Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at se, hvordan vores kamp mod Silkeborg KFUM kan blive afviklet,« siger Nicolaj R. Poulsen.

Ender som, bundprop

FC Djursland skulle i kampen mod ambitiøse Silkeborg KFUM, som har sikret sig en plads i oprykningsspillet, forsøge at rette op på en stime af nederlag. I de seneste tre kampe har FC Djursland ikke scoret og tabt eftertrykkeligt. Først med 5-0 på hjemmebane til topholdet IF Lyseng, derefter hjemme med 3-0 til VRI, og senest i torsdags ude med 4-0 til Tjørring IF.

»VRI var et af de bedste hold vi har mødt i denne sæson ud over IF Lyseng og Vejgaard B. Det er fuldt berettiget, at VRI har kvalificeret sig til oprykningsspillet i vores pulje,« siger Nicolaj R. Poulsen.

»Mod Tjørring IF stillede vi med et ung friskt hold, som mødte et gennemrutineret hold med en højere gennemsnitsalder end vores. De var også teknisk dygtige, så vi var udfordret,” fortæller Nicolaj R. Poulsen.

Indtil den sidste runde i grundspillet havde FC Djursland undgået sidstepladsen i puljen, men da Herning Fremad i sin sidste kamp spillede 2-2 mod VRI, rykkede holdet fra heden forbi FC Djursland. Kun point mod Silkeborg KFUM kan afværge, at FC Djursland træder ind i nedrykningsspillet som bundprop.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.