Seriefodbold: KPI kendte ikke sin besøgelsestid på Jysk Park

Kolind-Perstrup IF tabte med 1-0 til Silkeborg KFUM, men havde mulighederne for at få point i Serie 1

Artiklens øverste billede
Dennis Holdgaard og hans hold leverede en fin indsats på Jysk Park, men manglede det sidste touch for at komme på måltavlen i 1-0 nederlaget til stærke Silkeborg KFUM. Arkivfoto: Martin Schultz

Når man er vant til at spille på en forårstræt og knoldet bane på Kolind Park, er det lidt af et skift at stille op på Jysk Park i Silkeborg. Der var ingen tilskuere, men banen stod knivskarp, da Kolind-Perstrup IF torsdag aften mødte Silkeborg KFUM på Jysk Park, som er Silkeborg IF’s hjemmebane og forhåbentlig snart igen bliver arena for superligafodbold.

Vi kom ud på en velplejet bane, som stod knivskarpt. Vi vidste godt. at de ville skubbe os langt tilbage på banen, og vi var pressede de første 25 minutter

Dennis Holdgaard, cheftræner i KPI

Og Kolind-Perstrup IF’s spillere klarede omstillingen til den store og velplejede kunstgræsbane, men manglede det sidste for at få scoret, så besøget i Silkeborg kunne have kastet dyrebare point af sig. Silkeborg KFUM vandt med 1-0 på en scoring midt i 1. halvleg, men gæsterne havde gode muligheder ved Marc Pedersen, Andreas Brus Mikkelsen og Martin Holm Hansen, som på en god dag havde givet point til de orange fra Kolind.

”Det var en godkendt præstation, som gav os tro på at vi kan få point. Vi hang med hovedet efter nederlaget, men vi tog fra Silkeborg med rejst hoved, fordi vi leverede en fin indsats. Vi manglede blot slutproduktet, nemlig mål, for at få point med hjem,” siger KPI-træner Dennis Holdgaard.

Silkeborg KFUM’s hold i Serie 1 er 2. hold for Silkeborg KFUM i Danmarksserien, som har ambitioner om oprykning til 2. division. Klubben vil gerne være nr. 2 i byen efter Silkeborg IF, som har kurs mod Superligaen, og Silkeborg KFUM har sat et ambitiøst projekt op med den tidligere superligatræner Ove Christensen som sportschef. Kampen mod Kolind-Perstrup IF var blevet flyttet til torsdag aften, fordi Danmarksserieholdet spillede mod Vejgaard B onsdag aften, og Serie 1 holdet fik da også tilført tre spillere fra Danmarksserietruppen, deriblandt kampens målscorer Stefan Stojilkovic.

Marc Pedersen ramte overliggeren

Kolind-Perstrup IF måtte undvære Martin Meldgaard Rauff, som var forhindret i at spille, men havde til gengæld holdets nye spiller Simon Væggemose med efter et afbud i lørdagens 2-2 kamp mod TRIF på hjemmebane. Målmand Andre Tonnesen er fortsat ude med en skade, men blev igen erstattet på forbilledlig vis af 40-årige Martin Nielsen med en fortid i blandt andet Åstrup/Hammelev IF og AC Norddjurs.

”Martin Nielsen er en gennemrutineret og stadig adræt målmand, som har gjort det fantastisk godt for os fra dag ét. Det er meget imponerende,” siger Dennis Holdgaard om Martin Nielsen, som blev valgt til kampens spiller på Kolind-Perstrup IF’s hold.

”Vi kom ud på en velplejet bane, som stod knivskarpt. Vi vidste godt. at de ville skubbe os langt tilbage på banen, og vi var pressede de første 25 minutter. De flyttede bolden hurtigt rundt, men vi fik kampens første chance efter 20 minutter, da vi brød bolden og kom i et kontra angreb. Vi var farlige, fordi de stod så højt på banen, og efter et indkast dumpede bolden ned for fødderne af Marc Pedersen, som hamrede den på overliggeren,” fortæller Dennis Holdgaard. Også Andreas Brus Mikkelsen havde en god mulighed, da han tog en god tur fremad banen og afsluttede fra kanten af feltet. Men han var lidt ude af balance og fik ikke fart nok i bolden.

Silkeborg KFUM scorede kampens eneste mål efter 31 minutter, da Stefan Stojilkovic, som sad på bænken i onsdagens DS-kamp, gled fri af KPI’s forsvar og med en god vending kom helt alene med og udplacerede målmand Martin Nielsen, som ikke havde nogen chance for at afværge scoringen.

Gult kort ændrede kampen

”Vi snakkede om i pausen, at vi på nær det ene mål havde gjort det godt. Vi havde haft vores muligheder og med en scoring kunne vi åbne kampen igen. Vi lukkede dem af og stressede hjemmeholdets spillere, og Martin Holm Hansen havde en god mulighed på en friløber, da han blev spillet i dybden af Jakob Degn Larsen. Men vinklen blev for spids og Silkeborg KFUM’s målmand parerede afslutningen,” fortæller Dennis Holdgaard.

Gæsterne fra Kolind pressede på og havde overtaget, indtil Rasmus Møller i det 65. minut måtte ud i 10 minutter efter et gult kort for at have for meget fat i en modspiller i et returløb.

Også Martin Holm Hansen gjorde det fantastisk godt og viste skarphed. Han er med til at hæve holdet, for hans seriøsitet og gode indstilling smitter

Dennis Holdgaard, cheftræner i KPI

”Det kostede at blive reduceret på så stor en bane. Kampen skiftede karakter, og vi blev trykket tilbage. Men Silkeborg KFUM fik ikke scoret, og Martin Nielsen reddede en friløber. Vi blev fuldtallige med et kvarter tilbage, så vi satsede. Men det blev lige ved og næsten, og vi manglede det sidste touch i de afgørende situationer,” siger Dennis Holdgaard.

”Om vi tabte 1-0 eller 2-0 var lige fedt, så vi gik efter at lave et mål. Vi sværmede omkring hjemmeholdets mål, men det lykkedes desværre ikke at få scoret. Alle på holdet gjorde det godt, men Martin Nielsen spillede imponerende i målet. Også Martin Holm Hansen gjorde det fantastisk godt og viste skarphed. Han er med til at hæve holdet, for hans seriøsitet og gode indstilling smitter,” slutter Dennis Holdgaard, som har fået to nye ansigter med i træningstruppen, som kan gøre sig gældende på Serie 1 niveau.

Kolind-Perstrup IF spiller søndag middag mod VRI på NES Park i Risskov.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.