Den spillende sportschef Nicolai Danefeld Hansen (tv.) og den mangeårige Nørre Djurs HK strateg Henrik Elkjær har stor fokus på, hvordan hele Nørre Djurs HK skal udvikle sig til gavn for både elite og bredde i de kommende år. Foto: Lars Norman Thomsen

Den spillende sportschef Nicolai Danefeld Hansen (tv.) og den mangeårige Nørre Djurs HK strateg Henrik Elkjær har stor fokus på, hvordan hele Nørre Djurs HK skal udvikle sig til gavn for både elite og bredde i de kommende år. Foto: Lars Norman Thomsen

2. division: Nørre Djurs HK klar til syv hårde knock out-dueller

Seniorhåndbolden har stort set været nulstillet grundet corona-restriktionerne, men nu er der en revideret kampplan klar for alle rækker

Af
Lars Norman Thomsen

HÅNDBOLD Det har ikke været morsomt for kamplystne herrehåndboldspillere i dette efterår, hvor seniorhåndbolden har været hårdt ramt af corona-restriktioner, og listen med udsatte seniorkampe vokser weekend for weekend.

Nørre Djurs HKs håndboldherrer i 2. og 3. Division har således måtte nøjes med at træne siden midten af oktober.

"Det er foregået meget disciplineret, og spillerne har overholdt de aftaler, der er lavet, men selvfølgelig har vi alle manglet det kick, det er at spille kampe," siger Nicolaj Danefeld Hansen, spillende sportschef hos Nørre Djurs HK.

Der er blevet trænet i mindre gruppe for at overholde corona-restriktionerne, og sportschefen roser spillernes engagement i en svær tid for alle.

Nu lysner det

I sidste uge præsenterede DHF - Dansk Håndbold Forbund - en kampplan for 2. og 3. Division. Ligesom lokalforbundene traf beslutninger på vegne af deres øvrige seniorrækker.

Beslutningerne er baseret på regeringens seneste udmelding, som lige nu giver mulighed for at starte op 14. december. Hvis regeringen forlænger eller ændrer restriktionerne, vil det selvfølgelig være nødvendigt at kigge på kampsituationen igen.

For 2. og 3. division gælder det, at turneringen gennemføres men ikke i sit fulde omfang.

Spillerne kan man se frem til en del færre kampe, for her bliver det sådan, at holdene kun møder hinanden i én indbyrdes kamp over hele sæsonen.

Har man nået at spille mod hinanden i efteråret, bliver returopgøret i foråret altså fjernet fra kampprogrammet. Er kampen fra efteråret derimod blevet udsat, vil den udsatte kamp blive fjernet fra kamprogrammet, og så mødes holdene i foråret i stedet.

De udsatte og aflyste kampe bliver hurtigst muligt trukket ud af kamprogrammet, og herefter er kampplanen klar. Hvis man har mod på at spille kampe inden jul, kan man tidligst spille kampe fra den 16. december. Det kræver dog, at begge hold accepterer. Efter 29. december vil kampprogrammet være gældende.

Tegner lovende

For Nørre Djurs HKs vedkommende betyder det, at mandskabet mangler at spille syv kampe for at have mødt samtlige af de øvrige hold en gang.

"Hvis vi ser bort fra opgøret mod HEI, nåede vi at spille fire kampe og vinde de tre, bl.a. nøglekampen mod Aars. Vi tabte så hjemme til Mors-Thy efter en skidt afslutning, men de kan ikke rykke op. Derfor vil jeg sige, at det tegner lovende, og vi går selvfølgelig efter at vinde de syv resterende kampe," siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Han er spændt på, hvad DHF beslutter angående opgøret mod HEI, som Nørre Djurs HK 'vandt med en' på udebane. Senere omstødte Forbundet imidlertid resultatet efter en protest fra HEI, som på baggrund af videooptagelser kunne dokumentere, at det var en fejldom at fratage holdet kampens sidste scoring, som ville have sikret HEI uafgjort. Det betød ny kamp, som imidlertid aldrig er blevet spillet på grund af corona-restriktionerne.

"Jeg har en forventning om, at DHF annullerer efterårets kamp, så vi møder HEI i Nørre Djurs Hallen i foråret," lyder det fra den spillende sportschef.

1. Division til at øje

Nicolaj Danefeld Hansen har selv erfaring fra øverste hylde i Danmark og ved, hvad det kræver. Nu står han i spidsen for, med opbakning fra en hel masse inkarnerede Nørre Djurs HK'ere, at målet hedder 1. Division.

"Det vil kræve, at vi tager endnu et par skridt på alle niveauer, spillemæssigt, organisatorisk og økonomisk, men jeg føler, at vi er godt på vej til at professionalisere vores set-up yderligere, og med meldingen fra DHF i sidste uge skal vi naturligvis gå efter at opfylde målsætningen allerede i 2021," fastslår den lynhurtige og teknisk dygtige venstrehåndsspiller.

Nørre Djurs HK må klare ærterne uden unge Nikolaj Moll Larsen, som grundet sin arbejdssituation - Ålsrode Tømrerfirmas konkurs - er flyttet til Aarhus og nu spiller for AGF.

"Nikolaj Moll kunne ikke få det til at hænge sammen efter flytningen til Aarhus desværre, men vi ønsker ham alt mulig held og lykke i AGF," siger Nicolaj Danefeld Hansen.

Publiceret 03 December 2020 06:00