Målmand Kevin Fisker blev skadet midt i 2. halvleg og måtte en tur på skadestuen, fordi der var frygt for at hans albue var gået af led. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Målmand Kevin Fisker blev skadet midt i 2. halvleg og måtte en tur på skadestuen, fordi der var frygt for at hans albue var gået af led. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Panik før lukketid i smal Nørre Djurs HK sejr

Nørre Djurs HK satte robust føring over styr i 27-26 sejr over HEI, Skæring, som har nedlagt protest over dommerkendelse

Af
Martin Schultz

Alt tegnede til en sikker sejr til Nørre Djurs HK over HEI, Skæring onsdag aften, men i en ubegribelig nedsmeltning var top-tre holdet fra Glesborg ved at tabe sejren på gulvet. Kampen endte 27-26 til Nørre Djurs HK efter en nervepirrende afslutning, men derved var dramatikken ikke overstået. HEI, Skæring nedlagde nemlig protest over dommerparrets kendelse om at underkende hjemmeholdets sidste scoring.

”Med under et minut før afslutningen scorede HEI, Skæring til 27-26. Vi havde bolden, men blev presset til en afslutning. HEI, Skæring kommer til en afslutning fra fløjen og scorer, men dommerne afgør, at hornet tuder inden bolden når over stregen,” fortæller Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK førte med 18-12 ved pausen og var foran med 25-18 med et kvarter tilbage. Men på ubegribelig vis tabte gæsterne grebet om kampen og HEI, Skæring åd sig mål for mål ind på Nørre Djurs HK’s føring. I det sidste kvarter scorede Nørre Djurs HK kun to mål, mens det unge HEI, Skæring hold scorede otte mål. Hjemmeholdet var en brøkdel af et sekund fra at få uafgjort, men dommerne godkendte ikke den sidste scoring.

”HEI, Skæring mente, at bolden havde været over stregen og har derfor nedlagt protest. Nu skal parterne høres og beslutningen træffes, så vi får ikke en afgørelse før i næste uge. Jeg mener, der er tale om et dommerskøn, som er svært at underkende. Men får HEI, Skæring medhold, skal der spilles en ny kamp,” siger Jan Mathiesen.

Foran stort ved pausen

Nørre Djurs HK drog til midtugekampen i Skæringhallen med selvtilliden på plads, for

holdet vandt i lørdags på hjemmebane med overbevisende 34-22 over Aalestrup IF. Det samme hold stillede til start mod HEI, Skæring, men Nørre Djurs HK fik en svær start på kampen.

”HEI, Skæring er andethold og fødekæde til klubbens hold i 1. division. Det er dygtige unge håndboldspillere med god teknik og tempo. De kommer ikke farende og skyder så meget, men er dygtige til at skyde rundt om kroppen på os, så det er svært for målmanden, og de var gode til at få bragt vores hold ud af balance. Af deres første syv mål var de seks scoret ind over stregen, fordi de fik plads i vores forsvar,” fortæller Jan Mathiesen om starten på kampen

Men Nørre Djurs HK fik mere greb om spillet og var efter 18 minutter foran med 13-9 og udbyggede føringen til 18-12 ved pausen.

”Vi var enige om være koncentrerede i 2. halvleg, selvom vi var foran med seks mål. Og vi fortsatte med at være pænt foran i 2. halvleg, men efter et lille kvarter måtte vores målmand Kevin Fisker udgå med en skadet arm og blev afløst af Kasper Kolstrup Møller. Det skabte måske lidt utryghed i vores spil. I hvert fald gik vi ned i kadence og gik ikke direkte nok mod målet,” siger Jan Mathiesen.

Topopgør næste fredag i 'Hulen'

Efter 44 minutter var stillingen 25-18 til gæsterne, men derfra åd HEI, Skæring sig ind på Nørre Djurs HK’s forspring. Henrik Storm Pedersen brændte et straffekast i det 54. minut ved stillingen 27-24, og med under halvandet minut igen blev Frederik Langhoff Olesen udvist i to minutter efter en forseelse i et returløb ved stillingen 27-25. HEI, Skæring kom så tæt på som tænkeligt muligt, men udligningen blev ikke anerkendt af dommerne.

”Jeg tror, at spillerne var sikre og mente, at den her sejr skal bare køres hjem. Men vi stoppede med at løbe og fik ikke lukket kampen. Vi blev stresset internt, da vi brændte og lavede fejl. Og det er en understregning af, at en kamp varer 60 minutter og man skal ikke stoppe op før den er slut,” siger Jan Mathiesen, som erklærer sig irriteret og skuffet over, at holdet bringer sig i den situation. Det var første gang i efteråret, at spillerne ikke var skarpe nok, da kampen skulle afgøres.

”Det blev en nervepirrende oplevelse og var en typisk hverdagsaften kamp. Nicolaj Danefeld Hansen hævede sit niveau i forhold til de tidligere kampe, og Jacob Pedersen og Mikkel Milling dækkede godt op i midterforsvaret i 1. halvleg,” slutter Jan mathiesen.

Målmand Kevin Fisker måtte køres på skadestuen, fordi der var frygt for at hans albue var gået af led. Men tilsyneladende er der tale om en forstrækning i albuen, og nu skal fysiopterapeut Katrine Lychau se på anførerens albue.

Kampen mod HEI, Skæring var et fremrykket opgør, så Nørre Djurs HK holder kampfri i weekenden og kan samle kræfter til næste fredags topopgør i ”Hulen” mod stærke Stoholm/Viborg Håndbold.

Kampfakta

2. division herrer, Pulje 1

HEI, Skæring - Nørre Djurs HK 26 - 27 (12 - 18)

Onsdag 21. oktober kl. 19.15 i Skæringhallen

Målscorere for Nørre Djurs HK:

  • Nicolaj Danefeld Hansen, 7 mål
  • Frederik Langhoff Olesen, 6 mål
  • Mike Paulsen, 4 mål
  • Rasmus Dalsgård Lund, 4 mål
  • Daniel Lundsteen Minke, 3 mål
  • Mathias Juel Kristensen, 2 mål
  • Mikkel Milling, 1 mål

Publiceret 22 October 2020 15:30