Der bliver fart på lørdag 24. oktober på en række vejstrækninger i Syddjurs

Der bliver fart på lørdag 24. oktober på en række vejstrækninger i Syddjurs

DM Rally: Der kommer fart på vejene i Syddjurs

Fjerde afdeling af DM i rally køres lørdag 24. oktober på vejene i Syddjurs med Kolind som rallycentrum

Af
Lars Norman Thomsen

MOTOR Kolind bliver ligesom i 2018 centrum for en DM-afdeling i kampen om det danske mesterskab i rally.

Kolind+ kommer til at agere hovedkvarter, oplyser løbsleder Carsten Møller.

Lørdag 24. oktober bliver der givet gas på syddjurske vejstrækninger, når Randers Auto Sport - i anledning af sit 40-års jubilæum – er vært ved 4. afdeling af DM Rally som også er finalen og markerer afslutningen på den korteste sæson i mands minde grundet Corona-situationen.

Starten går kl. 11.30 fra Servicepladsen i Kolind på Rumlehøjvej bag Reko for første deltager. Løbet består af tre prøver som hver køres tre gange. I alt køres der 114 km prøver og 237 km i alt.

  • Prøve 1 er en sammensætning af to prøver, hvor den ene er snæver og snoet, den anden har hurtige svingkombinationer.
  • Prøve 2 er en ren grusprøve med de udfordringer, det giver.
  • Prøve 3 er kuperet, snoet, snæver og har ikke været kørt siden 1998.

"Jeg mener at prøverne er teknisk svære og af høj kvalitet, to af prøverne har aldrig været kørt uden afkørsler," siger løbsleder Carsten Møller.

Eliten

Det er den absolutte elite inden for dansk rally, der kommer forbi, så der bliver masser af toptunede biler at kigge på. Derudover har op mod 20 mandskaber fra Sverige, Tyskland, Holland og Danmark tilmeldt sig til Volvo Euro Cup så her er chancen for at se både garvede men også nye kørere styre de voldsomme Volvo’er rundt på prøverne.

Løbet tæller til flere mesterskaber inden for rally; Dansk Super Rally 2020, Danmarksmesterskabet i rally, Danmarksmesterskabet i historisk rally, Volvo Euro Cup 2020 og R2 Super Rally Cup.

I skyggen af Corona

Sort så det ud tilbage i marts, da Corona’en holdt sit indtog i Danmark og fra denne ene dag til den anden lukkede landet.

Alle løb blev aflyst, og i garagerne holdt rallybilerne fuldstændig klar til løb.

Da der endeligt blev lukket lidt op igen, og der så småt kom gang i motorsporten, blev der med initiativ fra flere sider arrangeret små træningsløb med få deltagere.

Siden har tre klubber haft modet til at afholde de tre første afdelinger af DM Rally og det har krævet meget planlægning for at alle Corona-restriktioner er blevet overholdt. Desværre har man været tvunget til, at der ikke var adgang for tilskuere på servicepladserne; noget både rallyteams og tilskuere har været kede af.

Håndsprit og afstand er det nye sort, men det afskrækker ikke løbslederen for Djurs Rally.

"Forsamlingsforbudet på 50 personer er jo desværre forlænget til og med 31. oktober og det giver igen mere arbejde," forklarer Carsten Møller.

Servicepladsen på Rumlehøjvej bag Reko, hvor bilerne holder, inden de sendes afsted ud på prøverne, skal deles op i mange zoner med få biler i hver for at overholde forsamlingsforbudet. Der skal være håndsprit, deltagerne må ikke bevæge sig udenfor deres zone, og sælges der mad skal man bære mundbind, når man står op

Løbet køres uden tilskuere, men de folk der samles langs de offentlige veje, skal overholde myndighedernes anvisninger.

Publiceret 22 October 2020 08:30