Cheftræner Felipe Soares og hans spillere har fået vendt bøtten og fik point for tredje kamp i træk, da FC Djursland spillede 2-2 mod Vejgaard B på HSM Arena i Grenå. Arkivfoto: Martin Schultz

Cheftræner Felipe Soares og hans spillere har fået vendt bøtten og fik point for tredje kamp i træk, da FC Djursland spillede 2-2 mod Vejgaard B på HSM Arena i Grenå. Arkivfoto: Martin Schultz

Danmarksserien: FC Djursland tog point fra top-tre hold i intens fight

FC Djursland fik med 2-2 mod Vejgaard B et vigtigt point mod rækkens fysisk stærkeste hold

Af
Martin Schultz

Det unge FC Djursland mandskab i Danmarksserien er ved at få hår på brystet. For tredje kamp i træk lykkedes det nemlig FC Djursland at få point og denne gang mod en særdeles stærk modstander, da top-tre mandskabet fra Vejgaard B lørdag eftermiddag var på besøg på HSM Arena i Grenaa og tydeligvis skuffede måtte nøjes med 2-2 mod de unge djurslændinge. Vejgaard B fra Aalborg var foran med 2-1 ved pausen, men den netop indskiftede angriber Oliver Jensen udlignede mit i 2. halvleg på et straffespark, begået mod unge Emil Sander, som blev revet omkuld i feltet.

”Vejgaard B stillede med et hold af virkelig voksne spillere og var voldsomt fysisk stærke. Det var en i Danmarksserie sammenhæng meget kompetent modstander, som er nedrykker fra 2. division,” fortæller assistenttræner og sportschef Nicolaj R. Poulsen.

Aalborgenserne fik seks gule kort i løbet af kampen og to af dem ramte den tidligere FC Djursland-spiller Gustav Friis Overgaard, som derfor i slutningen af kampen efter sit andet gule kort måtte tidligt i bad med et rødt kort.

”Gustav er jo en af vores lokale gutter, som er rejst til Aalborg for at studere. Så vi er da ærgerlige på hans vegne, at han skulle opleve at blive udvist her på sin gamle hjemmebane. Han kom til kort over for en hurtig angriber i to regulære dueller,” siger Nicolaj R. Poulsen om Gustav Friis Overgaard, som blev skiftet ind i Vejgaard B’s forsvar efter 62. minutter.

Frustreret modstander

FC Djursland kom med to 3-2 sejre over Herning Fremad og Nørresundby IF i bagagen mod puljens formentlig fysisk stærkeste hold fra Vejgaard B, som ligger i toppen af rækken efter Silkeborg KFUM og IF Lyseng.

FC Djursland måtte igen undvære de rutinerede profiler Nicolaj Jarsmer og Morten Bruun, mens anfører Emil Bjerre Busk og Søren Koch Østergaard igen var med fra start efter skadespauser. Emil Bjerre Busk måtte have behandling i pausen efter et trælår, men blev klar, og den stærke duelspiller var en af banens bedste spillere. Også Søren Koch Østergaard var med sin fart og gennembrudsstyrke en gevinst for holdet og lagde op til den situation med Emil Sander, som resulterede i det straffespark til FC Djursland, som Oliver Jensen udlignede på.

”Vejgaard B skulle have haft endnu et rødt kort, da vi fik en omstillingschance i det 90. minut og Søren Koch Østergaard blev sparket ned midt på banen og stoppet hensynsløst,” fortæller Nicolaj R. Poulsen. FC Djursland havde en stor chance til sidst, da et langt indkast fra Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen sprang tilbage til Høffe. Han slap igennem til baglinjen og sendte bolden ind foran mål.

”Der kunne vi være løbet med sejren. Vejgaard B var frustrerede, for de kom efter tre point, men vi matchede dem og havde to-tre godt gennemspillede angreb i 1. halvleg, som vi burde have scoret på,” mener Nicolaj R. Poulsen.

Yngste hold i Danmarksserien

Fraværet af de rutinerede stamspillere gav igen plads til den unge garde med brødrene Nicklas og Mikkel Sloth, Emil Sander og tremåls-skytten fra sejren over Nørresundby IF Oliver Hjortshøj Jacobsen, og i 2. halvleg blev det til indhop til Oliver Jensen og Thor Helle.

”Vi har den yngste gennemsnitsalder blandt alle Danmarksseriens 44 hold. Vores er 21 år og Vejgaard B’s gennemsnitsalder var betydeligt højere. Så det er meget tilfredsstillende, at vores spillere kan præstere på det niveau. Spillet hænger sammen, og spillerne viser, at de kan omsætte indsatsen på træningsbanen til de hårde kampe mod dygtige modstandere. Holdet fightede godt i et intenst og fysisk opgør, og det var en vores bedre kampe i denne sæson,” siger Nicolaj R. Poulsen.

”Det er et udtryk for at vores koncept virker med at give de unge talenter med lokale relationer mulighed for at udvikle sig.. Vi vil gerne holde dem i truppen så længe som muligt, også hvis de skal til Aarhus eller Randers for at uddanne sig,” siger Nicolaj R. Poulsen, som også glæder sig over det store fremmøde på HSM Arena.

”Vi oplever et velbesøgt stadion, og ingen tvivl om at de lokale spillere løfter fremmødet og stemningen på lægterne,” slutter Nicolaj R. Poulsen.

FC Djursland får kam til håret også i de kommende kampe, hvor de unge spillere skal op til manddomsprøven i efterårets tre sidste kampe mod top-fem holdene Lyseng IF, Aarhus Fremad og Kjellerup IF.

Næste lørdag skal FC Djursland til Lyseng Idrætspark og møde rækkens nr. 2 IF Lyseng.

Kampfakta

Danmarksserien, pulje 4

FC Djursland - Vejgaard B 2 - 2 (1 - 2)

Lørdag 17. oktober kl. 15.00 på HSM Arena i Grenå

Målscorere

1 - 0 Selvmål (25. min.)

1 - 1 Jeppe Wittrup Leth (37. min.)

1 - 2 Behrem Rizvic (44. min./straf.)

2 - 2 Oliver Jensen (75. min.(straf.)

Publiceret 21 October 2020 13:18