Kurt Bønnerup rækker ude til barndommens by og sin tidligere håndboldklub med 50.000 kroner, der falder på et tørt sted i disse Corona-tider

Kurt Bønnerup rækker ude til barndommens by og sin tidligere håndboldklub med 50.000 kroner, der falder på et tørt sted i disse Corona-tider

Tidligere medlem donerer 50.000 kroner til Nørre Djurs HK

Kurt Bønnerup, der nu bor i Korsør, har leveret en smuk økonomisk håndsrækning til sin gamle klub midt i en Corona-tid

Af
Lars Norman Thomsen

Corona-situationen har ikke gjort det nemmere at være frivillig foreningsleder.

Det kan de tale med om i Nørre Djurs HK, hvor det naturligvis kan mærkes på kistebunden, at årlige arrangementer med økonomisk bund i som loppemarked og sommerkoncerten på Mejlgaard med Lars Lilholt har måttet aflyses.

Derfor varmer det hos en håndboldformand, når et tidligere medlem henvender sig og er klar til at donere 50.000 kroner til sin gamle klub.

"Jeg blev på facebook kontaktet af Kurt Bønnerup, som gav udtryk for at han havde en god besked. Herefter talte vi kort i telefon sammen, hvor han gav udtryk for at han gerne ville give en økonomisk håndsrækning til vores arbejde med idrætten i hans gamle lokalområde," fortæller Karen Margrethe Fogh Nielsen mangeårig mastermind i Nørre Djurs HK.

"Det er jo ord der altid varmer, og også giver lidt ekstra gejst i en hård tid, hvor COVID-19 har gjort, at vi har måttet aflyse stort set alle vores indtægtsgivende arrangementer. Et beløb på 50.000 kroner er helt utroligt og gør virkelig en forskel til, at vi kan opretholde et højt aktivitetsniveau i denne hårde tid, så det er vi rigtig glade for. Derfor vil jeg også gerne på foreningens vegne udtrykke den største taknemmelighed for den flotte donation."

Ung i Glesborg

Kurt Bønnerup, 74, nu aktiv pensionist med bopæl i Korsør, boede i Glesborg i de unge år.

Her var han en stor del af foreningslivet i daværende Glesborg IF. Efter realeksamen tog han til Århus og blev bankelev. Han har i perioden 1970 – 2006 været ansat som uddannelseskonsulent i Frederiksberg Kommune.

Udviklingen i hans barndomsklub følger han fortsat på tætteste hold. Ligesom han af og til giver sit besyv med til lokalpolitikerne om vigtigheden af at bevare det landsbyfællesskab, som han voksede op i.

Begrænser man Glesborgs udviklingsmuligheder, går det ud over skolen, forretningslivet – og idrætsarbejdet, lyder budskabet fra Kurt Bønnerup og mange andre med ham, der kerer sig om Glesborg og oplands fremtidsmuligheder.

Sangskriver

Kurt Bønnerup driver fra bopælen i Korsør 'Sangværkstedet', og han har i en lang årrække nu arbejdet som sangtekstforfatter til forskellige solister og grupper inden for popgenren.

Et eksempel med lokalt tilsnit er Susanne Lana-hittet 'Fregatten Jylland'. Andre schlagere fra Kurt Bønnerups værksted er 'Morfars hyldetræ' med Lene Holme, 'Trænger til et kys' med Erling Storm og 'Europavej 45' med Peter Terpager.

Publiceret 19 October 2020 10:42