Seje gutter: De to unge bagspillere Mathias Juul Kristensen (tv) og Frederik Langhoff Olesen (th) scorede hver syv mål, da Nørre Djurs HK storsejrede med 34-22 mod Aalestrup IF i 2. Division. Nicolaj Danefeld Hansen (i midten) spillede højre fløj og scorede fire mål i kampen. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Seje gutter: De to unge bagspillere Mathias Juul Kristensen (tv) og Frederik Langhoff Olesen (th) scorede hver syv mål, da Nørre Djurs HK storsejrede med 34-22 mod Aalestrup IF i 2. Division. Nicolaj Danefeld Hansen (i midten) spillede højre fløj og scorede fire mål i kampen. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Klasseforskel i sikker Nørre Djurs HK sejr

Nørre Djurs HK’s herrer havde ingen problemer med hjemme i 'Hulen' at slå Aalestrup IF med 34-22 i 2. Division

Af
Martin Schultz

Med tre højrehånds-bagspillere i hopla var det bagkæden hos Nørre Djurs HK’s herrer, som førte an i en overbevisende 34-22 sejr over Aalestrup IF lørdag eftermiddag i Nørre Djurshallen i Glesborg.

Aalestrup IF er oprykkere til 2. division og havde gjort det godt i de første kampe i turneringen, men allerede midt i 1. halvleg havde Nørre Djurs HK’s skytter fået overtaget, og hjemmeholdet gik fra stillingen 9-8 efter 19 minutters spil til en pausestilling på 16-9.

”Vi skulle lige finde ind i kampen, men Aalestrup IF fulgte godt med så længe de havde luft. Vi stod godt defensivt, og Kevin Fisker tog hvad han skulle i målet. Vi scorede på de chancer vi havde, og i forsvaret fik vi dem presset i deres afslutninger. Som kampen skred frem var der klasseforskel på de to hold,” fortæller Nørre Djurs HK’s cheftræner Jan Mathiesen.

Det var især de højrehåndede bagspillere Mike Paulsen, Mathias Juul Kristensen og Frederik Langhoff Olesen, som satte deres præg på kampen. De tre skytter tegnede sig for i alt 20 af Nørre Djurs HK’s 34 mål i kampen.

”Vi var i pausen enige om at holde presset på Aalestrup IF og i løbet af de første seks minutter i 2. halvleg udbyggede vi vores føring fra 16-9 til 21-13,” fortæller Jan Mathiesen.

Ud på fløjen med Danefeld

Aalestrup IF har en fin start-syv’er med den spillende træner Jesper Olesen som krumtap og nogle dygtige unge bagspillere. Holdet spillede godt med musklerne i kampen, og deres midterforsvarer havde allerede før pausen trukket to gule kort. I starten af 2. halvleg fik han rødt kort efter sin tredje to minutters udvisning. Gæsterne forsøgte sig med forskellige mandsopdækninger og forsvarsopstillinger uden at kunne finde løsninger på at standse Nørre Djurs HK’s angrebsspil. Her kørte det så fint med de tre højrehænder i bagkæden, at den normale højreback Nicolaj Danefeld Hansen blev sat til at spille højre fløj.

”Vi fik udnyttet hele bredden på vores hold, og det gør en forskel, at vi kan holde vores niveau, selvom vi skifter spillere ud i løbet af kampen,” siger Jan Mathiessen. Bagspillerne leverede varen, og i kontraspillet viste Henrik Storm Pedersen hurtighed og træfsikkerhed.

Kevin Fisker startede i målet og præsterede som man kan forvente af en klassemålmand. Kasper Kolstrup Møller afløste anføreren i målet efter 44 minutters spil og leverede også som han skulle bag et forsvar, som på denne dag dækkede rigtig godt op.

To divisionskampe i 'Hulen'

Nørre Djurs HK må stadig undvære fløjspilleren Simon Østergaard, som er helt ude med en nerve i klemme i ryggen. Rasmus Eldrup Secher er kommet i gang efter sin skade og finder formen på andetholdet i 3. Division. Mathias Nymark Rasmussen var udtaget, men kom ikke i kamp mod Aalestrup IF. Han fik til gengæld spilletid i dagens anden divisionskamp i 'Hulen', da 3. Divisionsholdet gik på halgulvet efter førsteholdets kamp mod Aalestrup IF. Også her blev det til en sejr, da Hørning Håndbold blev slået med 25-22.

”Vi må bruge tre spillere på begge hold, så Mathias Nymark Rasmussen, Jacob Pedersen og Mikkel Milling fik spilletid på andetholdet,” fortæller Jan Mathiesen. Også Nikolaj Moll Larsen spillede med hos Nørre Djurs HK i sejren over Hørning Håndbold.

Med den overbevisende sejr over Aalestrup IF ligger Nørre Djurs HK på 3. pladsen i 2. Division med tre sejre i fire kampe. Nørre Djurs HK måtte hjemme bøje sig for Mors-Thy Håndbold, som ligger på førstepladsen med maksimumpoint efter fire kampe.

Næste kamp spilles allerede onsdag aften kl. 19.15 mod HEI, Skæring i Skæringhallen.

”HEI er andethold til klubbens hold i 1. Division, og det er et hold, som altid er svært at spille imod. Spillerne har fået en god håndboldopdragelse og spiller teknisk god og tempofyldt håndbold,” fortæller træner Jan Mathiesen.

Efter kampen mod HEI, Skæring venter der en spændende hjemmekamp fredag 30. oktober mod et af rækkens bedste hold, Stoholm/Viborg Håndbold.

Kampfakta

2. division herrer, pulje 1

Nørre Djurs HK - Ålestrup IF 34 - 22 (16 - 9)

Lørdag 16. oktober kl. 14.10 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Målscorere for Nørre Djurs HK:

  • Mathias Juul Kristensen, 7 mål
  • Frederik Langhoff Olesen, 7 mål
  • Mike Paulsen, 6 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 5 (2) mål
  • Nicolaj Danefeld Hansen, 4 mål
  • Rasmus Dalsgaard Lund, 2 mål
  • Mikkel Milling, 2 mål
  • Daniel Minke, 1 mål

Publiceret 19 October 2020 11:00