Angriberen Jakob Degn Larsen havde for anden kamp i træk en fod med i at sikre Kolind/Perstrup en sejr. I fredagens aftenkamp mod Vorup FB scorede Jakob Degn Larsen et mål og leverede en assist til Benjamin Lahn Sørensens scoring til 2-1. Arkivfoto: Martin Schultz

Angriberen Jakob Degn Larsen havde for anden kamp i træk en fod med i at sikre Kolind/Perstrup en sejr. I fredagens aftenkamp mod Vorup FB scorede Jakob Degn Larsen et mål og leverede en assist til Benjamin Lahn Sørensens scoring til 2-1. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Jakob Degn sparkede KPI over stregen i tæt udekamp

Jakob Degn Larsen scorede og leverede en assist, da Kolind/Perstrup IF slog Vorup FB med 2-1 i Serie 1

Efter en skuffende efterårssæson har Kolind/Perstrup IF endelig fået gang i sit spil og fik den anden sejr i træk, da holdet fredag aften på Ulvehøjs kunstgræs vandt med 2-1 over Vorup FB efter 1-1 ved pausen. Jakob Degn Larsen fik ligesom i sejren mod Fårvang IF kampafgørende betydning, da han først scorede til 1-1 og derefter i 2. halvleg dygtigt spillede Benjamin Lahn Sørensen fri til den afgørende scoring midt i 2. halvleg.

Gæsterne fra Kolind fik ellers den værst tænkelige start i aftenkampen på kunstgræsset på Ulvehøj, da Thomas Bonde bragte Vorup FB foran 1-0 første gang hjemmeholdet var på besøg foran Kolind/Perstrup IF’s mål.

“Vi startede bedst, men på deres første angreb kom Vorup FB foran med 1-0 på et godt gennemspillet angreb, hvor vi åbenbart ikke var helt klar. Det var lidt af en chokstart efter et minuts spil, men mine spillere viste god moral. Vi fik rystet chokket af os og kæmpede bare videre,” siger KPI-træner Dennis Holdgaard.

Havde en god fornemmelse

Efter godt 20 minutter blev et frispark sendt ind i feltet, hvor Jakob Degn Larsen dukkede op og tæmmede bolden med ryggen mod målet, mens han i samme bevægelse vendte rundt og sparkede bolden i mål.

“Det var et meget flot mål, for Jakob Degn Larsen var omgivet af mange folk og sparkede bolden behersket i mål,” lyder rosen fra Dennis Holdgaard, som kort før pausen kunne se holdets anfører Daniel Bagger Pedersen tilkæmpe sig en stor chance, men hans afslutning sad lige i favnen på Vorup FB’s målmand.

“Vi sad på meget af spillet og vandt mange dueller, og vi gik til pause med en god fornemmelse. Vi troede på, at vi godt kunne få tre point med hjem. Den slags kan man mærke, og vi var godt med, selvom Vorup FB trykkede på i starten af 2. halvleg. De var ikke tilfredse og gik efter et hurtigt mål. Men det var vi forberedt på og afviste dem,” fortæller Dennis Holdgaard.

Midt i 2. halvleg modtog Jakob Degn Larsen bolden på kanten af feltet. Han rystede et par modstandere af og kunne godt have afsluttet selv, men viste stort overblik ved at spille bolden i brystet på Benjamin Lahn Sørensen.

“Benjamin tog køligt bolden med i en retningsbestemt tæmning og viste koldblodighed alene med Vorup FB’s målmand og lagde bolden i målet til 2-1. Det var flotte aktioner af både Jakob Degn Larsen og Benjamin Lahn Sørensen,” siger Dennis Holdgaard.

KPI på en svær mission

Vorup FB satte derefter ekstra tryk på. Hjemmeholdet sendte en ekstra angriber frem og spillede med kun tre mand i forsvaret.

“Men vi stod godt imod og havde gode muligheder på kontra angreb og var tæt på at øge til 3-1. Vi kørte sejren hjem og viste overskud til sidst. Vi var ikke bange for at vinde og viste overblik ved at spille os ud af presset,” siger Dennis Holdgaard.

Kolind/Perstrup IF havde en skadesfri trup til rådighed, men måtte midt i 1. halvleg udskifte en skadet Claus Koch. Han blev afløst af unge Nicolaj Christensen, men den unge kantspiller gjorde det fremragende på den for ham uvante plads som back over for Vorup FB’s farligste spiller. André Tonnesen var tilbage i målet, og Jakob Degn Larsen viste endnu engang fremgang med både en assist og et mål. Benjamin Lahn Sørensen blev også kampafgørende med en koldblodig scoring til 2-1.

“Hele holdet leverede og det var en kæmpe holdindsats. Forsvaret stod godt, midtbanen løb meget, og også vores indhoppere Nicolaj Christensen og Kasper Høegh Therkildsen gjorde det godt, da de kom ind,” fortæller Dennis Holdgaard.

“Det var tre vigtige point, og nu skal vi kæmpe videre. Vi er på en svær mission for at sikre os overlevelse, for vi fik en frygtelig start på sæsonen. Alle kampe er som finaler, men vi har vist den rette indstilling i de sidste par kampe,” slutter Dennis Holdgaard.

Kolind/Perstrup IF fik sidste weekends kamp mod Vivild IF udsat efter at en Vivild IF-spiller var blevet testet positiv for corona og alle Vivild IF’s trænere og spillere derfor skulle testes to gange. Kampen forventes afviklet som en midtugekamp.

Med sejren over Vorup FB rykkede Kolind/Perstrup IF op på den 6. plads, som giver adgang til en play off kamp om nedrykning. Næste lørdag tager holdet på Kolind Park imod Hornbæk SF, som ligger på en 2. plads i rækken efter suveræne Christiansbjerg IF.

KAMPFAKTA

Serie 1, Puje 7

Vorup FB - Kolind/Perstrup IF 1 - 2 (1 - 1)

Fredag 9. oktober kl. 19,30 på XL Park, Vorup - Kunstgræsbane Ulvehøj

Målscorere:

  • 1 - 0 Thomas Bonde (2. min.)
  • 1 - 1 Jakob Degn Larsen (21. min.)
  • 1 - 2 Benjamin Lahn Sørensen (69. min.)

Publiceret 11 October 2020 07:00