Rasmus Bang Rasmussen (th) lavede en ”Jon Dahl-scoring” til 1-0 mod Langaa IK. Mads ”Pylle” Pedersen (tv) lagde op til debutanten Emil Bang Jensens scoring til 2-0 i 2. halvleg. Arkivfoto: Martin Schultz

Rasmus Bang Rasmussen (th) lavede en ”Jon Dahl-scoring” til 1-0 mod Langaa IK. Mads ”Pylle” Pedersen (tv) lagde op til debutanten Emil Bang Jensens scoring til 2-0 i 2. halvleg. Arkivfoto: Martin Schultz

Seriefodbold: Bang Bang i Nørager B’s sejr mod Langaa IK

To gange Bang scorede målene, da Nørager B på udebane slog Langaa IK med 2-0 i Serie 2-debut

Af
Martin Schultz

På et mål i hver halvleg og en spektakulær målmandsredning og efterfølgende afbrænder sikrede Nørager B sig en flot sejr i den første kamp efter at holdet er vendt tilbage til Serie 2.

To gange Bang, Rasmus Bang Rasmussen og debutanten Emil Bang Jensen, stod for scoringerne, og målmand Steffen Klintø viste klassen, da han ved stillingen 1-0 først reddede et straffespark, dømt mod midterforsvarer Michael Jensen. Men linjevogteren markerede, at Klintø havde bevæget sig for tidligt, og derfor blev der dømt omspark. Samme skytte eksekverede, denne gang i den modsatte side af målet, men bolden ramte stolpen og sprang i spil, og gæsterne fra Nørager B slap med skrækken.

Dette var de absolutte højdepunkter i en kamp, som hjemmeholdet Langaa IK, som også er oprykkere til Serie 2, styrede i starten, men hvor Nørager B kom godt med og kom foran ved Rasmus Bang Rasmussen midt i halvlegen. Før halvlegen ramte desuden Kristoffer ”Bubber” Frandsen hjemmeholdets overligger med et drøn af et skud.

”Vi havde kontrol over begivenhederne i 2. halvleg, hvor Langaa IK blev trætte. Vi havde store chancer i 2. halvleg, men hjemmeholdet forsøgte at presse på, især da Rasmus Bang Rasmussen fik et gult kort i 2. halvleg og måtte ud i ti minutter. Det var en supergod indsats af hele holdet,” fortæller Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

Fin debut til Jonas Friis

Der var brug for ungdommen i denne kamp, og her er Nørager B godt stillet med adskillige unge spillere på U19 holdet, som banker på til det bedste hold.

”Det var heldigt, at U19 turneringen ikke er i gang endnu, for vi havde brug for de unge spillere,” fortæller Claus Vestergaard, som måtte se bort fra Lasse Jensen med karantæne efter det røde kort i pokalkampen inden sommerferien, de langtidsskadede Gunnar ”Marcelo” Pedersen og Nicky Madsen, og de småskadede Mathias Fisker og Benjamin Kjemtrup.

Så der var brug for unge spillere fra U19 holdet som Jan Ankerstjerne, Emil Bang Jensen, Emil ”Bette” Sørensen, samt nyerhvervelsen Jonas Friis, søn af Vivild IF-veteranen Jeppe Friis.

”Jonas Friis fik debut på seniorholdet og spillede hele kampen som venstre back. De unge viste rigtig godt spil, så vi kan se fremtiden trygt i møde, hvis vi kan fastholde de unge. Det er først attraktivt for de unge at spille her, når de gamle spillere er med og de kan læne sig op ad dem. Jeg synes både de unge og de ældre spillere er rigtig gode til integrere hinanden på holdet,” siger Claus Vestergaard.

Indhop og scoring af Emil Bang Jensen

Rasmus Bang Rasmussen scorede til 1-0 i 1. halvleg, da Christian Basballe i samarbejde med den endelig skadesfri Christian Mørch brød igennem i venstre side og spillede bolden fladt ind i feltet bagved Langaa’s forsvar.

”Det var en ren Jon Dahl-scoring. Rasmus Bang Rasmussen skulle blot sætte indersiden på for at skubbe bolden i det tomme mål,” fortæller Claus Vestergaard.

I 2. halvleg øgede Emil Bang Jensen efter godt ti minutters spil. U17 spilleren var lige kommet på banen, da Mads ”Pylle” Pedersen sparkede et frispark fra egen banehalvdel og henover Langaa IK’s forsvar. Emil Bang Jensen fulgte op og pressede målmanden, som fejlbedømte bolden.

”I sin debutkamp på seniorholdet scorede Emil Bang Jensen efter to berøringer. Emil tæmmede bolden og sparkede den derefter i det tomme mål med en blød inderside,” fortæller Claus Vestergaard.

Blandt de rutinerede spillere fik også den tidligere divisionsspiller Gökhan Tokay spilletid, da han kom ind i 2. halvleg. Han blev sat ind, da Michael Jensen fik gult efter at have standset en Langaa spiller i den situation, som udløste straffesparket til Langaa IK.

”Bolden blev spillet bag om ryggen på Michael, som løb ind i modstanderen. Han mente det var uden for feltet, men dommeren dømte straffespark,” fortæller Claus Vestergaard.

Gökhan Tokay kom ind i midterforsvaret sammen med Mads ”Pylle” Pedersen, da Michael Jensen måtte ud i ti minutter. Senere rykkede Tokay op på midtbanen og havde blandt andet en stor mulighed i Langaa IK’s felt, men skød bolden over mål.

Med Nørager B’s sejr er der fredag aften kl. 19.00 lagt op til et spændende lokalopgør mod TRIF på Nørager Stadion. TRIF kom også godt fra start og slog VSK Aarhus med 4-2 på to mål i kampens sidste minutter.

KAMPFAKTA

Serie 2, Pulje 17

Langaa IK - Nørager B 0 - 2 (0 – 1)

Søndag 9. august kl. 15.00 på Langå Stadion

Målscorere:

  • 0 - 1 Rasmus Bang Rasmussen (31. min.)
  • 0 - 2 Emil Bang Jensen (54. min.)

Publiceret 12 August 2020 19:00