TRIF’s bedste hold i Serie 2 har selvtilliden i orden før premieren mod VSK Aarhus efter stævnesejren forleden i Brejnholdt Randers Cup. Privatfoto

TRIF’s bedste hold i Serie 2 har selvtilliden i orden før premieren mod VSK Aarhus efter stævnesejren forleden i Brejnholdt Randers Cup. Privatfoto

Seriefodbold: Varm fodboldweekend i vente i sæsonpremiere

Serieholdene på Djursland får varmen at kæmpe med i næsten fuldt besat premiereprogram

Af
Martin Schultz

Så ruller bolden igen på de djurslandske fodboldbaner – og med en aflyst Smukfest i Skanderborg er der fuldt program i de fleste puljer.

Smukfest i den første weekend i august har de andre år fået telefonerne til at gløde hos kampfordelerne for at få kampen flyttet. For godt nok vil mange unge gerne spille fodbold, men festivaloplevelsen på Smukfest rydder i den grad kalenderen hos de unge østjyder, at mange klubber slet ikke kan stille hold, når musikken spiller og øllet flyder i bøgeskoven.

Men den slags festivaloplevelser har coronavirussen sat en effektiv stopper for i 2020, så seriefodbolden får den planlagte opstart i denne weekend. I Serie 3 tyvstarter IF Midtdjurs og Ebeltoft IF fredag aften på Ryomgård Stadion i den decimerede pulje 3, hvor Ørsted IF i denne uge trak sit hold på grund af så massiv spillerafgang i sommerferien, at det ifølge fodboldformandskabet i Ørsted IF ved Ebbe Glargaard ikke gav sportslig mening at stille op i Serie 3. Lørdag eftermiddag møder Auning IF og AH 2012 hinanden i et rigtigt lokalopgør, mens Ådalen IF og Grenaa IF møder hinanden mandag aften. TRIF skulle have mødt Ørsted IF, men kommer ikke i kamp, og må vente til torsdag og hjemmekampen mod Ådalen IF for at spille om de første point.

Nørager uden Lasse Jensen

I Serie 2 er der med TRIF, Østdjurs 91 og Nørager B tre hold fra Djursland repræsenteret, efter at Nørager B i efteråret suverænt vandt sin Serie 3 række og dermed vender tilbage til noget af fordums storhed i Serie 2.

Nørager B med de stolte fodboldtraditioner og den store opbakning i landsbyen starter søndag eftermiddag på udebane mod Langaa IK.

”Så gælder det Serie 2 og vi må se hvor langt det rækker,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard. Han må til premieren undvære de langtidsskadede Gunnar ”Marcelo” Pedersen, som er blevet meniskopereret, og Nicky Madsen, som holdes ude af en skadet ankel. Ude af opstillingen er også rutinerede Lasse Jensen, som har trukket en karantæne med henover sommerferien efter et rødt kort i pokalkampen mod HOG Hinnerup, som Nørager B skuffende tabte med 5-3.

Nørager B stiller også på uden Mathias Koch, som er flyttet til Aarhus for at studere. Til gengæld er der endelig mulighed for i en turneringskamp at opleve den tidligere divisionsspiller Gökhan Tokay, som i vinter skiftede til Nørager B og forventes at være en væsentlig forstærkning på holdets midtbane. Den tidligere Brabrand kaptajn Gökhan Tokay er en rigtig kriger, som indstillingsmæssigt passer fint på Nørager-mandskabet, hvor man både spiller fin teknisk fodbold, men samtidig går til stålet og alle mand dør med støvlerne på.

TRIF fyldt med selvtillid

Lørdag eftermiddag er der sæsonpremiere på PR Park i Rønde, hvor et sultent TRIF hold tager imod VSK Aarhus i Serie 2. Selvtilliden er på plads hos TRIF-spillerne, som i sidste uge i træningsturneringen Brejnholdt Randers Cup mod højere rangerede klubber satte det halve Randers på plads med sejre over værtsklubben Kristrup Boldklub og Dronningborg B i gruppespillet og til sidst over Vorup FB i finalen.

Det tredje hold fra Djursland i Serie 3 er Østdjurs 91, som lørdag eftermiddag møder Fuglebakken KFUM på udebane i Aarhus.

I Serie 1 starter både Kolind-Perstrup IF og Vivild IF på hjemmebane lørdag eftermiddag. Kl. 13.30 møde Vivild IF Fårvang IF på Langhøj Idrætscenter, mens Kolind-Perstrup IF kl. 16.00 tager imod Dronningborg B på Kolind Park.

Publiceret 07 August 2020 17:30