Søren Bai (bagerst fra v. med en fortid i Nørager i Serie 1) og holdkammeraterne i Ørsted IF kommer ikke til at spille Serie 3 som planlagt. Grundlaget på spillerfronten er ikke til Serie 3, og derfor er holdet udmeldt af turneringen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Søren Bai (bagerst fra v. med en fortid i Nørager i Serie 1) og holdkammeraterne i Ørsted IF kommer ikke til at spille Serie 3 som planlagt. Grundlaget på spillerfronten er ikke til Serie 3, og derfor er holdet udmeldt af turneringen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Ørsted IF trækker sit hold i Serie 3

Oprykkerne fra Ørsted IF har mistet fem-seks stamspillere og bliver placeret i Serie 5 i efteråret

Af
Martin Schultz

Med under en uge til sæsonpremieren mod TRIF på hjemmebane på tirsdag har Ørsted IF trukket sit hold fra Serie 3. Dermed får pulje 35 med lutter hold fra Djursland kun deltagelse af syv klubber, og der bliver i hver spillerunde et hold, som ikke kommer i kamp.

”Det var ikke sportsligt forsvarligt at stille op i Serie 3, når 5-6 af holdets bærende kræfter i løbet af sommeren har meddelt os, at de ikke er til rådighed,” siger Ebbe Glargaard fra formandskabet i Ørsted IF.

”Sådan er verden. Vi lever i et frit land, og de unge gør hvad de synes er godt for dem,” siger Ebbe Glargaard, som har været med i fodbolden i Ørsted siden midten af 60’erne.

”Der er et sammensurium af grunde til at vi er endt her. Men nogle spillere er flyttet til andre klubber, nogle er flyttet for at uddanne sig, og nogle vælger at spille Old Boys.”

Spillerne må tage mere ansvar

Ørsted IF har i en årrække haft holdsamarbejde med Holbæk IF under navnet Rougsø FF, men efter at Holbæk IF for et par år siden nedlagde sin fodboldafdeling, gik man tilbage til at kalde sig Ørsted IF.

Holdet rykkede op fra Serie 4 i efteråret og kom ikke til at spille i foråret på grund af corona nedlukningen.

”Vi anmodede forleden DBU Jylland om at komme til at spille i Serie 4 eller Serie 5, og vi er blevet placeret i Serie 5. Så nu spiller vi sæsonen i Serie 5 med de spillere, vi har,” fortæller Ebbe Glargaard. Ørsted IF har sin første kamp søndag 16. august på hjemmebane mod Hornbæk SF.

Holdets træner er John Jacobsen, og ifølge Ebbe Glargaard arbejder man med en ny struktur, hvor spillerne skal tage mere ansvar for at få træning og kampe til at køre.

Kun 12 kampe i efteråret

Med Ørsted IF ude af Serie 3’s pulje 35 bliver der i efteråret kun 12 kampe til puljens øvrige hold: AH 2012, Auning IF, IF Midtdjurs, Grenaa IF, Ebeltoft IF, TRIF og Ådalen IF.

Efterårets kampe fløjtes i gang fredag aften på Ryomgård Stadion med opgøret mellem IF Midtdjurs og Ebeltoft IF.

Publiceret 05 August 2020 18:30