Elitemålmanden Peter Friis Jensen (tv) fra Vendsyssel FF var sidste år på besøg på DBU Fodboldskolen i IF Midtdjurs i Ryomgård. Arkivfoto

Elitemålmanden Peter Friis Jensen (tv) fra Vendsyssel FF var sidste år på besøg på DBU Fodboldskolen i IF Midtdjurs i Ryomgård. Arkivfoto

Masser af børn klar til en uges fodboldskole

Hundredevis af børn og unge starter sommerferien med at tage på fodboldskole på Djursland

Af
Martin Schultz

Efter et langt forår uden adgang til fodbold rundt i klubberne på grund af corona-epidemien, ruller bolden igen og i sommerferiens første uge afholdes de fleste fodboldskoler på Djursland.

Frygten for at børn og unge ville blive hjemme eller hellere ville noget andet er gjort til skamme, og i de allerfleste klubber meldes der om stor interesse for en uge med fodbold og hyggeligt samvær.

Sundhedsministeriet har i sin seneste bekendtgørelse om forsamlingsforbuddet vedtaget særlige regler for fodboldskoler og lignende sommeraktiviteter. Forsamlingsgrænsen på maksimalt 50 personer gælder ikke for fodboldskoler, og derfor kommer corona-situationen til ikke at påvirke afviklingen ret meget. Men de gældende retningslinjer bliver fulgt til punkt og prikke.

”Vi kommer til at følge corona-restriktionerne nøje. Vi blander ikke holdene, og grupperne holder pauser forskudt. Trænerne har fået ekstra opgaver og skal vaske bolde og kegler hver dag,” fortæller Mickey Nørgaard, som er leder af DBU Fodboldskolen i IF Midtdjurs, som i år samler 95 drenge og piger på anlægget i Ryomgård.

”Vi stilede efter 80 deltagere, men interessen var så stor, at vi lavede en ekstra gruppe. Alle trænere og assistenter er yngre mennesker, som alle er aktive fodboldspillere. Vi håber at kunne byde på en overraskelse med besøg af en elitefodboldspiller. Torsdag slutter vi dagen med at de ældste deltagere tager i svømmebadet i Kolind, mens de yngste deltagere kan komme i børnediskotek efter dagens træning,” siger Mickey Nørgaard.

Forældre kan være trygge

Også Ebeltoft IF er arrangør af en DBU Fodboldskole og venter omkring 90 elever i sommerferiens første uge. En af klubbens unge seniorspillere Viktor Skytte, 22 år, står i spidsen for fodboldskolen sammen med Sigrid Skovbak Vestager, 20 år.

”De to ledere har et trænerteam på 14 unge mennesker. Vi ser gerne, at det er unge mennesker, som påtager sig ansvaret. Men forældrene kan være trygge, for vi følger DBU’s retningslinier. Vi plejer at få besøg af brandbilen i ugens løb, men den kommer ikke i år,” siger formand for Ebeltoft IF’s fodboldafdeling, Heine Skovbak Iversen.

”Vi har rigtig fin opbakning fra både vores medlemmer i Ebeltoft IF og fra børn og unge på Mols. Og så har vi hvert år også feriebørn fra området med på fodboldskolen. Det er sjovt med børn fra for eksempel Spanien og Belgien,” siger Heine Skovbak Iversen.

Også Grenaa IF er vært for en DBU Fodboldskole i uge 27, mens Hornslet IF er først holder fodboldskole i uge 32. Her er det stadig muligt at tilmelde sig.

Fodboldakademi i Ørum

Også DGI Østjylland starter sine fodboldskoler i sommerferiens første uger og har udsolgt i Auning IF med op til 100 deltagere. I Allingåbro er der omkring 60 deltagere, mens Mørke IF og Kolind-Perstrup IF står for mindre fodboldskoler med omkring 30 deltagere.

”Det ligner en god fodboldsommer, og vi er meget glade for interessen. Tilmeldingerne stod helt stille efter nedlukningen 11. marts, men efter at der blev åbnet op for en månedstid siden, er det gået fint. Det er tydeligt, at mange ikke skal ud og rejse i år,” siger Helle Bluhm, som er fodboldkoordinator i DGI Østjylland.

Både AC Norddjurs og TRIF holder deres helt egne fodboldskoler. TRIF har rykket sin fodboldskole i Rønde til den sidste uge i sommerferien og har i skrivende stund omkring 133 tilmeldte. Fodboldskoleleder Mikkel Meldgaard håber at komme på den anden side af 150 deltagere, når tilmeldingen lukker søndag for at man kan nå at skaffe spilletøj med navne på til alle deltagere.

AC Norddjurs står igen i år for AC Norddjurs Football Academy på anlægget ved Ørum Aktiv Center med 94 deltagere. Programmet byder på både teknisk træning, strandfodbold og futsal i Glesborg, turnering, camp med overnatning og mange overraskelser og konkurrencer.

”Vi får stor hjælp af mange frivillige til at holde vores egen fodboldskole. Vi har i år 94 deltagere imod 83 sidste år, og vi har en stor pigegruppe med. Fra torsdag til fredag holder vi en camp med overnatning, og godt 50 deltagere har lyst til det. Torsdag kommer spillere fra AC Norddjurs’ seniorhold og spiller med børnene,” fortæller medkoordinator Pernille Nyvang Christensen, Ramten.

Publiceret 24 June 2020 08:00