Fællesskabet har altid været det bærende element hos Nørre Djurs HK. Det håber klubben også kommer til udtryk i maj måned ved 'Vi i bevæger os for Nørre Djurs'. Arkivfoto

Fællesskabet har altid været det bærende element hos Nørre Djurs HK. Det håber klubben også kommer til udtryk i maj måned ved 'Vi i bevæger os for Nørre Djurs'. Arkivfoto

Corona: Bevæg dig for Nørre Djurs HK og fællesskabet

I Djurslands håndboldmekka har de altid være kreative i trælse situationer. Coronakrisen er ingen hindring for at gå, løbe eller cykle nye veje for Nørre Djurs HK

Af
Lars Norman Thomsen

GLESBORG Fredag 1. maj skydes 'Vi i bevæger os for Nørre Djurs' i gang.

Et projekt, der involverer hele familien, små og store, børn, unge og gamle uanset forudsætninger på det sportslige plan.

Helt lavpraktisk handler det om, at du kan, gå, løbe eller cykle et vist antal kilometer i maj måned, som du helt selv bestemmer.

Du betaler selv eller får en sponsor til at betale et startgebyr, som tilfalder Nørre Djurs HK plus at du er med på at erlægge et beløb pr. kilometer du bevæger dig i dit terræn. Penge, som du også donerer til foreningen Nørre Djurs HK.

"Det skal være sjovt at være med, og du kan jo vælge at gå, løbe eller cykle sammen med andre, der passer sammen med dig i træningstilstand," siger initiativtager Henrik Elkjær, mangeårig frivillig, spiller, træner og ungdomskoordinator i Glesborg klubben.

Mistet indtjening

Nørre Djurs HK er hårdt ramt af Coronakrisen på flere fronter.

For det første ligger håndbolden brak og vil muligvis gøre det et stykke tid endnu.

For det andet betyder krisen også, at faste arrangementer og traditioner som sommerens koncert på Meilgaard med Lars Lilholt Band med flere er aflyst.

Det samme er det årlige loppemarked og et stort beach stævne på klubbens fine anlæg ved siden af Nørre Djurs Idrætscenter.

Aktiviteter, der i 2019 genererede tæt på 1 million i indtjening.

"Penge er selvfølgelig ikke alt, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke får alvorlig indflydelse på de muligheder og forhold, som vi kan tilbyde vores mange medlemmer, eller indflydelse på kontingent eller lignende," siger klubbens mangeårige håndboldformand Karen Margrethe Fogh.

"Vi vil så gerne være aktiv spiller, og samarbejder gerne med både lokale skoler, virksomheder og foreninger om at udvikle vores område. Fællesskabet har altid bragt os langt i Nørre Djurs HK, og derfor opfordrer vi til bredt til at støtte Nørre Djurs i en hård tid ved, at vi, på afstand, står sammen."

Nørre Djurs HK har en enorm berøringsflade der både tæller koncertgæster, motionsrumsbrugere, medlemmer, frivillige og mennesker med relationer til dette netværk.

"Vi håber, at vi i den kommende måned kan få alle til at rykke lidt tættere sammen ved at synliggøre, hvor mange der egentlig er i berøring med foreningen Nørre Djurs HK," siger Henrik Elkjær.

FAKTA

Publiceret 30 April 2020 12:00