Den tidligere Grenaa IF og Nørre Djurs HK playmaker Morten Pedersen skal være træner for Nørre Djurs HK’s nyoprykkede herrehold i 3. division. Foto: Nørre Djurs HK

Den tidligere Grenaa IF og Nørre Djurs HK playmaker Morten Pedersen skal være træner for Nørre Djurs HK’s nyoprykkede herrehold i 3. division. Foto: Nørre Djurs HK

Divisionshåndbold: Lokal profil får trænerkabale til at gå op

Nørre Djurs HK har ansat Morten Pedersen som træner for det nyoprykkede hold i 3. division

Af
Martin Schultz

Med ansættelsen af Morten Pedersen har Nørre Djurs HK fået sin trænerstab på plads til opstarten med to divisionshold i spil for første gang i klubbens historie. Den tidligere playmaker skal som træner stå i spidsen for det nyoprykkede 2. hold, som sikrede sig en plads i 3. division i den sæson, som på grund af Corona-epidemi blev afbrudt med to kampe tilbage midt i marts.

Dermed er Djurslands højest rangerede håndboldklub med den erklærede målsætning at kunne rumme både bredde og elite klar til en ny spændende sæson. Men hvornår træningen for alvor kan påbegyndes og hvordan turneringen bliver afviklet, kommer helt an på myndighedernes anvisninger i den kommende tid.

Forleden holdt de to divisionstrupper opstartsmøde, hvor 30 spillere og ledere var i kontakt med hinanden – på hver sin computer.

”Selvom om det er på en lidt anderledes måde, så blev det gjort i bedste Nørre Djurs HK-ånd under devisen ’sammen er vi stærke, også når vi er for sig’,” lyder det fra Klaus Allermann, formand for Nørre Djurs HK Herre Eliteudvalg.

Tænker håndbold og er en god strateg

Men ansættelsen af den lokalt kendte håndboldprofil Morten Pedersen fik Nørre Djurs HK lagt den sidste brik på plads og har dermed sin organisation klar til den nye sæson med hold i både 2. division og 3. division. Morten Pedersen skal med Karen Kristensen som holdleder stå for 2. holdet i tæt sparring med cheftræner Jan Mathiesen og hans assistenttræner Martin Lund Nielsen.

”Vi har jagtet Morten Pedersen og er lykkelige for at kunne præsentere en lokal træner, som understreger den lokale forankring i vores eliteprojekt. Morten Pedersen har en fantastisk håndboldforståelse og er vellidt af alle. Han tænker håndbold og er en god strateg, samtidig med at han er dygtig til at arbejde med mennesker. Vi forventer et fantastisk lederskab, når disse egenskaber kombineres med hans mangeårige håndbolderfaring,” siger Nørre Djurs HK’s sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

Morten Pedersen stoppede sin aktive karriere for to år siden, og han har ingen trænererfaring andet end fra sine børns hold. Men Nicolaj Danefeld Hansen mener, at Morten Pedersen har potentialet til at blive en rigtig dygtig træner.

”Morten skal nu finde sig selv i den nye rolle, og så skal vi i fællesskab fastlægge en plan for hans trænerkarriere. Det er oplagt at bringe ham ind i vores projekt, og med hans erfaring og kvalitet som spiller ser jeg ham som havende det største trænerpotentiale på Djursland,” mener Nicolaj Danefeld Hansen.

Kender Nørre Djurs HK indefra

Den i dag 33-årige Morten Pedersen er opvokset i Trustrup og startede sin håndboldkarriere i Østdjurs. Som 14-årig skiftede han til Grenaa IF og har som senior spillet i Jyllandsserien og 3. division med Grenaa IF. I to sæsoner har han spillet i Nørre Djurs HK og var med til for to år siden at spille Nørre Djurs HK op i 2. division med Erik Flak Jørgensen som træner, inden kombinationen af alder og små børn i familien fik ham til at slutte karrieren som en af Djurslands mest velanskrevne playmakere. I sit civile liv er Morten Pedersen reservedelschef i Grenaa Bil-Center.

”Jeg glæder mig til opgaven. Jeg har altid syntes det var spændende at være træner, og jeg håber jeg kan bidrage positivt med min erfaring og rutine. Jeg har selv spillet i Nørre Djurs HK, så jeg kender klubben indefra, og på nær 4-5 spillere har jeg spillet sammen med resten af de spillere jeg skal træne,” fortæller Morten Pedersen, som også kommer til at blive træner for sin lillebror Henrik Pedersen, som er en af stamspillerne hos oprykkerne.

”Vores målsætning er som oprykker at blive i rækken. Nu får vi se, hvor svært det bliver og hvordan turneringen i det hele taget bliver afviklet,” siger Morten Pedersen.

Fra næste uge træner spillerne fysisk to og to efter skræddersyede programmer og efter de gældende regler. Når myndighederne tillader det, kommer 1. holdet og 2. holdet til at træne sammen tirsdag og torsdag. Om lørdagen bliver der talenttræning for omkring 15 af de yngre spillere på divisionsholdene og de dygtigste ungdomsspillere.

”Enkelte af de rutinerede spillere kan være med for at lære fra sig, men ellers træner de ældre spillere individuelt om lørdagen,” slutter Nicolaj Danefeld Hansen.

FAKTA

Holdet i 2. division:

  • Jan Mathiesen, cheftræner
  • Martin Lund Nielsen, assistenttræner
  • Knud Ove Nielsen, holdleder
  • Kathrine Lychau, fysisk træner og fysioterapeut

Holdet i 3. division

  • Morten Pedersen, træner
  • Karen Kristensen, holdleder

Publiceret 23 April 2020 21:00