Cheftræner Robert Sørensen har ikke set sine spillere siden 11. marts og ser en fastfrysning af stillingen i Danmarksserien som den mest fair afslutning på turneringen. Arkivfoto: Martin Schultz

Cheftræner Robert Sørensen har ikke set sine spillere siden 11. marts og ser en fastfrysning af stillingen i Danmarksserien som den mest fair afslutning på turneringen. Arkivfoto: Martin Schultz

Corona: Fastfrys stillingen eller nulstil turneringen i Danmarksserien

Cheftræner Robert Sørensen kan ikke se FC Djursland spille 13 kampe inden sommerferien

Af
Martin Schultz

FODBOLD ”Selvom det vil gøre sportsligt ondt, synes jeg det er mest fair at fastfryse stillingen eller alternativt at nulstille turneringen i Danmarksserien.”

Det siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen efter lidt over fem ugers nedlukning af det danske samfund på grund af Corona-epidemien. Foreningsliv og idrætsaktiviteter er ikke omfattet af den seneste åbning, så fodbold-Danmark må nu kikke frem mod 10. maj, hvis der skal være håb om, at der kommer gang i fodboldkampene inden sommerferien.

Djurslands højest rangerede seniorhold FC Djursland startede forberedelserne til forårets kampe 7. januar, og holdet så frem til 13 knald-eller-fald kampe. ”Et rent slagtehus” har Rober Sørensen kaldt turneringen, hvor fire ud af ti hold i puljen i Danmarksserien skal rykke ned på grund af en omstrukturering af Danmarksturneringen.

Men FC Djursland kom aldrig på banen, for onsdagen inden forårspremieren lørdag 14. marts på udebane mod Viby IF lukkede statsminister Mette Frederiksen samfundet ned.

Siden har Robert Sørensen ikke haft samling på sine spillere, som træner individuelt efter programmer, som træneren lægger ud hver uge.

”En lortesituation” ifølge Robert Sørensen, som i det civile liv er politimand og har fået vendt op og ned på sine tjenestetider efter at landet blev lukket ned af myndighederne.

”Hverken Coronavirus eller politiet tager hensyn til FC Djursland,” siger Robert Sørensen, som ikke kan se, at en 100 procent fair sportslig afvikling af turneringen er en realistisk mulighed.

Nogle vil blive Sorte Per

”Jeg kan ikke se, at vi på nogen måde kan spille de 13 kampe vi mangler. Bliver der lukket op en mandag, kan vi ikke spille kamp om lørdagen. Vi skal have mindst 14 dage til at blive klar som hold,” mener Robert Sørensen.

”Det er ikke forsvarligt at spille 13 kampe ved at spille to eller tre kampe om ugen frem til udgangen af juni. Vi kommer til at stå med overbelastningsskader hos mange spillere. Nogen har spekuleret i, at man kan nøjes med at spille de næste fire kampe i turneringen, og så lukke stillingen med 18 spillede kampe. Men nogle hold vil stå tilbage som Sorte Per, og så synes jeg det er mest fair at fastfryse stillingen efter de 14 kamp, som er spillet, eller helt at nulstille turneringen og starte på en frisk efter sommerferien,” siger Robert Sørensen.

Fastfryses stillingen, kan FC Djursland se frem til en sæson mere i Danmarksserien. Holdet gik til vinterpause på en 6. plads og dermed over stregen, mens IF Skjold Sæby, Nørresundby FB, Viby IF og VRI vil rykke ned. Holstebro B vil rykke op i 2. Division ved en fastfrysning af stillingen.

Mange mandagseksperter

Også hensynet til spillerne taler ifølge Robert Sørensen for en fastfrysning af stillingen i puljen.

”Vi står med corona-epidemien over for noget ingen af os har prøvet før. Og jeg forstår, hvis det ligger latent i hovedet på spillerne, når de skal ud i duellerne på banen. Det er ikke nemt for familiefædrene, som jeg tror vil tænke på deres egen sikkerhed,” siger Robert Sørensen.

Cheftræneren med 10-12 år som spiller på højt niveau og 25 år som træner på Sjælland og i Østjylland i bagagen frygter, at mange klubber går en svær tid i møde.

”Klubber inden for både fodbold og håndbold kommer til at sætte tæring efter næring,” mener Robert Sørensen.

”Vi er alle på nyt territorium. Kald mig bare en fodboldtosse, for jeg tænker fodbold 24/7. Men i den her situation, hvor man i New York ser kisterne med de døde blive kørt væk på gaffeltrucks, da retter vi ind. Politikerne lytter til eksperterne, og det må vi efterkomme, selvom der findes lige så mange mandagseksperter omkring coronavirussen som der findes mandagstrænere inden for fodbolden,” slutter Robert Sørensen.

Robert Sørensens kontrakt med FC Djursland udløber 30. juni. Cheftræneren er i dialog med klubben om et fortsat samarbejde.

Publiceret 17 April 2020 17:30