Mathias Nymark (tv.) og Rasmus Lund venter sammen med resten af herretruppen på en klarmelding fra Jydsk Håndbold Forbund om Nørre Djurs HKs andethold i Jyllandsserien rykker op i 3. Division. Foto: Martin Schultz

Mathias Nymark (tv.) og Rasmus Lund venter sammen med resten af herretruppen på en klarmelding fra Jydsk Håndbold Forbund om Nørre Djurs HKs andethold i Jyllandsserien rykker op i 3. Division. Foto: Martin Schultz

Coronavirus: Turneringen er slut - Nørre Djurs HK venter i spænding på melding fra Forbundet

Et enigt håndboldforbund har fredag besluttet, at turneringen for alle rækker med undtagelse af senior liga og senior 1. division er slut

Af
Lars Norman Thomsen

Da regeringen onsdag meldte ud, at idrætsaktiviteter burde suspenderes for de kommende 14 dage, traf et samlet Dansk Håndbold Forbund hurtigt beslutningen om at indstille alle kampe frem til onsdag 25. marts.

Efterfølgende har Dansk Håndbold Forbund og de tre distriktsforbund – Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund – som administrerer turneringen for 2. division og nedefter, i enighed besluttet, at turneringen for alle rækker fra og med 2. division er afsluttet for sæsonen 2019/2020. Dette gælder fra onsdag 11. marts 2020 klokken 23.59.

Beslutningen medfører også, at alle børne- og ungdomskampe aflyses, U17 liga og U19 liga stopper, og ungdoms-DM aflyses, oplyser de tre distriktsforbund i en fælles udsendt pressemeddelelse.

Op- og nedrykning

Den vidtrækkende beslutning får betydning for op- og nedrykning. I denne sæson vil der derfor kun være direkte op og nedrykning, hvilket betyder, at der ikke afvikles kvalkampe. Dette gælder naturligvis ikke liga og 1. division, der fortsat fastholder, at sæsonen er sat på pause og dermed afventer situationen.

Beslutningen betyder også, at der ikke stilles hold til kval-kampe om oprykning fra 2. division til 1. division, og at de hold i 1. division, der ender sæsonen med at skulle have spillet kvalkampe, forbliver i 1. division.

Venter i spænding

Nørre Djurs HK's andethold i Jyllandsserien for Herrer kommer ikke til at spille sine to sidste kampe.

Holdet kunne ellers med to sejre sikre sig direkte oprykning til 3. Division.

Det kan meget vel ende med, at holdet, der pt. indtager andenpladsen i rækken, alligevel rykker op, idet rækkens duks, Silkeborg-Voel KFUM, i henhold til turneringsreglementet ikke kan rykke op i 3. Division.

Årsagen er, at Silkeborg-Voel KFUMs bedste hold i 2. Division, er agterlanterne i rækken, som er lig med nedrykning til 3. Division.

Da en en klub ikke kan have to hold i 3. Division, må Silkeborg-Voel KFUMs Jyllandsseriehold bide i det sure æble og forblive, hvor holdet er nu, og overlade pladsen i 3. Division efter sommerferien til Nørre Djurs HK.

Hos Nørre Djurs HK har man endnu ikke fået bekræftet, at turneringsplanlæggerne ser på det som beskrevet. Derfor venter både ledelse, trænere og spillere af indlysende årsager i spænding på, hvad man beslutter hos Jydsk Håndbold Forbund.

Publiceret 13 March 2020 13:30