Den unge målmand Magnus Møller-Sørensen (tv) og venstre back Simon Søgaard Jensen var stærkt medvirkende til Nørre Djurs HK’s sejr over Hjallerup IF. Foto: Martin Schultz

Den unge målmand Magnus Møller-Sørensen (tv) og venstre back Simon Søgaard Jensen var stærkt medvirkende til Nørre Djurs HK’s sejr over Hjallerup IF. Foto: Martin Schultz

Nørre Djurs HK tilbage på sporet efter gysersejr

Nørre Djurshallen var på kogepunktet, da Nørre Djurs HK i de sidste minutter dukkede Hjallerup IF og vandt med 31-28

Af
Martin Schultz

HÅNDBOLD Længe så det godt ud, men det blev ulideligt spændende til sidst, da Nørrre Djurs HK’s håndboldherrrer i 2. Division søndag eftermiddag besejrede Hjallerup IF med 31-28 i Nørre Djurshallen i Glesborg. Efter en komfortabel Nørre Djurs HK føring gennem det meste af kampen halede nordjyderne nemlig ind på hjemmeholdet i 2. halvleg, og med 12 minutter igen stod holdene lige 24-24 for første gang i kampen. Fem minutter før tid stod det 28-28, og det kogte i “Hulen”. Gemytterne var i kog og der blev råbt mellem bænkene. Men så hev Nørre Djurs HK’s unge målmand Magnus Møller-Sørensen lige de kampafgørende redninger frem og klarede blandt andet et straffekast. Han lukkede helt af for Hjallerup IF’s skytter, mens Mike Paulsen med to mål og Nicolaj Danefeld med sin tiende scoring i kampen sikrede Nørre Djurs HK sejren med 31-28.

“Det blev lige hektisk nok i slutningen af kampen, men vi viser igen, at vi har fysikken på plads og kan holde hovedet koldt når det gælder,” siger en tilfreds Nørre Djurs HK-træner Jan Mathiesen efter den hæsblæsende afslutning på kampen.

“Vi vil gerne rose publikum i hallen. Hallen var helt oppe at ringe de sidste fire minutter, og her kan man tale om tilskuerne som den 8. mand på holdet. Den begejstrede opbakning er som den ekstra hånd, som giver det sidste skub mod sejren,” siger Nørre Djurs HKs’ spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen, som sammen med Simon Søgaard Jensen blev topscorer med hver ti mål.

Uimodståelig Søgaard

Kampen bød på et gensyn med to af Nørre Djurs HK’s stamspillere, Simon Søgaard Jensen og Rasmus Dalsgård Lund, som begge har været ude med skader. Desuden var der afbud fra Mikas Korsgaard Christensen og Mathias Nymark Rasmussen er stadig skadet, men ellers var truppen fit for fight.

Ikke mindst Simon Søgaard Jensen leverede med ti rene mål et vildt comeback efter et par måneders pause med en lyskeskade. Den store back viste hele paletten og scorede både i gennembrud fra stregen, med stående skud og med hopskud. Han forstod at udfordre de duelstærke nordjyder og var uimodståelig, når han lagde alle sine kilo’er bag sine skud og gennembrud.

“Jeg har siddet udenfor i fem kampe og var spændt på om min lyske kunne holde. Jeg her det sjovest med en bold mellem hænderne og har glædet mig til at være med igen. Det gik heldigvis over forventning, og så er det jo helt vildt at spille i sådan en kulisse,” siger Simon Søgaard Jensen, som blev skiftet ind efter godt et kvarter. Der blev også spilletid efter en langvarig skade til stregspilleren og forsvarskæmpen Rasmus Dalsgård Lund, som dermed endelig fik sin sæsondebut på divisionsholdet.

Fremhæves skal også målmand Magnus-Møller Sørensen, som midt i 2. halvleg afløste Kasper Kolstrup Møller og som i den hektiske afslutning leverede de kampafgørende redninger.

Tilbage i toppen

Med sejren over Hjallerup IF kom Nørre Djurs HK igen på ret kurs efter det overraskende nederlag til bundholdet Randers HH forrige tirsdag.

“Kampen mod Randers HH viste, hvor vigtigt det er at holde fokus. Vi kan slå de bedste, men også tabe til bundholdet. Det her var en rigtig god kamp mellem to hold, som kæmper for at være med i toppen,” siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

“Hjallerup IF er dygtige til duelspil og vil gerne spille mand mod mand. Det havde vi godt styr på i 1. halvleg. Men de lagde et tryk på os i 2. halvleg, hvor de gik et skridt længere frem i deres forsvar og vi samtidig gav dem mere plads ved at vi holdt mere afstand i vores forsvar. Duelspillet er netop Simon Søgaard Jensens styrke, og han leverede mere end forventet. Det var også dejligt at have Rasmus Dalsgård Lund med igen,” siger træner Jan Mathiesen.

Sejren over Hjallerup IF sendte Nørre Djurs HK op i tabellen og tilbage på 4. pladsen, og søndag skal holdet i direkte duel om 3. pladsen i mødet med Stoholm/Viborg Håndbold på udebane.

Men inden det skal Nørre Djurs HK en tur til Hirtshals torsdag aften, hvor Tornby IF fra 3. Division venter i 4. runde af pokalturneringen Santander Cup.

“Ligaholdene træder ind i pokalturneringen i næste runde, så vi kæmper for at gå videre. Kan vi trække et ligahold, venter der vores tilskuere en oplevelse i Nørre Djurshallen,” siger Nicolaj Danefeld Hansen. De to foregående år har Nørre Djurs HK mødt ligaholdene Ribe/Esbjerg og Aarhus Håndbold på hjemmebanen i Glesborg i Santander Cup.

FAKTA

2. Division herrer, Pulje 1

Nørre Djurs HK - Hjallerup IF 31-28 (18-14)

Søndag 12. januar kl. 14.00 i Nørre Djurshallen i Glesborg

Udvisninger

 • Nicolaj Danefeld Hansen, 2 x 2 min.
 • Rasmus Dalsgård Lund, 2 min.
 • Simon Østergaard, 2 min.

Målscorere:

 • Simon Søgaard Jensen, 10 mål
 • Nicolaj Danefeld Hansen, 10 (3) mål
 • Mike Paulsen, 3 mål
 • Mikkel Milling, 3 mål
 • Henrik Storm Pedersen, 2 mål
 • Rasmus Secher Eldrup, 1 mål
 • Nikolaj Moll Larsen, 1 mål
 • Simon Østergaard, 1 mål

Publiceret 15 January 2020 23:30