Suveræne Nørager er tilbage i Serie 2 og kan med sejr eller uafgjort i sidste spillerunde mod TRIF gå ubesejret gennem Serie 3. Foto: Nørager BK

Suveræne Nørager er tilbage i Serie 2 og kan med sejr eller uafgjort i sidste spillerunde mod TRIF gå ubesejret gennem Serie 3. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: Ingen hjælp til Ebeltoft IF på Nørager Stadion

Det driftsikre tophold Nørager B sendte Ebeltoft IF hjem med et nederlag på 3-0 på mål af Michael og Lasse Jensen og topscorer Rasmus Bang Rasmussen

Af
Martin Schultz

Ebeltoft IF fik ingen hjælpende fod fra topholdet Nørager B, som for længst er sikker på at rykke op, da Ebeltoft lørdag eftermiddag var på besøg på Nørager Stadion. Med et enkelt point kunne gæsterne ellers være sluppet helt ud af den tæt besatte nedrykningssump, men må nu vente til sidste spillerunde med at afgøre, om det er Ebeltoft IF, IF Midtdjurs, TRIF eller Grenaa IF, som skal ud i en playoff kamp mod en to’er fra Serie 4 for at afgøre, hvem der skal rykke ud af rækken sammen med de to Aarhus hold Fuglebakken KFUM og VRI, som er dømt til direkte nedrykning.

“For os var det en “gratis” kamp. Ingen anser det for sandsynligt, at vi kan vinde den kamp. Men vi spillede faktisk noget af det bedste i denne sæson, men ved alle tre mål lavede vi graverende personlige fejl,” siger Ebeltoft IF-træner Lars Skytte.

Ebeltoft IF kom til Nørager med to sikre sejre over TRIF og Grenaa IF i bagagen, og de to sejre har skærpet troen på en sæson mere i Serie 3.

“Det var lidt ærgerligt at tabe på tre fejl, for så meget bedre er Nørager B ikke end os. Nørager B er et bedre boldspillende hold end vi er, men de var ikke tre mål bedre end os. Jeg er godt tilfreds med vores indsats, og vi var ikke på nogen måde spillet bagud. Nørager B havde en eller to chancer ud over de fejl vi lavede,” siger Lars Skytte.

En hel kamp til Jan Ankerstjerne

Nørager kunne også denne gang gå på banen uden nerver, for det er to kampe siden, at holdet sikrede sig oprykningen til Serie 2. Men ubesejrede Nørager B vil gerne gå gennem turneringen uden nederlag, og derfor er der ingen nemme point at hente på en af Djurslands fodboldbastioner: Nørager Stadion.

Nørager B stillede på uden Daniel Sortkjær og Rasmus Knudsen, som var syg. Desuden var Kristoffer Frandsen ude med karantæne efter sit røde kort i 1-1 kampen mod Grenaa IF. Det gav plads i startopstillingen til en fremtidens spillere i Nørager B, U17-spilleren Jan Ankerstjerne.

“Ebeltoft IF er et godt omstillingshold, så vi var klar fra start. Og gæsterne var godt med de første tyve minutter, hvor vi var pressede, men derefter synes jeg vi havde godt styr på begivenhederne,” siger Nørager B’s træner Claus Vestergaard.

Hjemmeholdet kom foran på et straffespark efter 35 minutter, da Rasmus Bang Rasmussen blev hægtet på kanten af feltet. Michael Jensen scorede på straffesparket, og kort efter scorede Rasmus Bang Rasmussen til 2-0 efter et godt gennemspillet angreb.

Gule kort til begge hold

De to hurtige scoringer skabte sammen med en brændt friløber ved Viktor Skytte noget frustration på det unge Ebeltoft-hold, og som set før var de rutinerede Nøragerspillere smarte nok til at udfordre modstanderne også på det mentale plan. Med fem minutter igen til pausen måtte først Kasper Degn ud i ti minutter med gult efter en løbeduel, og kort efter blev Viktor Skytte sur opg måtte også ud og køle af i ti minutter med et gult kort.

Ebeltoft IF var således to mand i undertal, da Nørager B kort efter pausen kom på 3-0, da Lasse Jensen headede et hjørnespark fra Jan Ankerstjerne i mål. Marcus Leicht Lillelund rettede bolden af på vej i mål og blev derfor hos DBU noteret for et selvmål.

“Derefter kørte vi kampen hjem på rutinen og Ebeltoft havde ikke meget at byde på,” siger Claus Vestergaard. Michael Jensen måtte ud med et gult kort midt i 2. halvleg uden at det fik nogen betydning for kampen. Med hver fem stemmer delte Lasse Jensen og Kasper Sortkjær æren som kampens spiller på Nørager B’s hold.

Nørager B slutter sæsonen ude mod TRIF lørdag kl. 11.00 på PR Park i Rønde, mens Ebeltoft IF kl. 13.30 hjemme tager imod bundproppen Fuglebakken KFUM. Ebeltoft IF er bedst indbyrdes i duellen med de øvrige playoff-kandidater fra Grenaa IF, IF Midtdjurs og TRIF, og kan derfor nøjes med et enkelt point for at være helt sikker på en sæson mere i Serie 3.

Kampfakta:

Serie 3, pulje 35

Nørager B - Ebeltoft IF 3 - 0 (2 - 0)

Lørdag 26. oktober kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

1 - 0 Michael Jensen (36. min./straf.)

2 - 0 Rasmus Bang Rasmussen (37. min.)

3 - 0 Lasse Jensen (48. min.)

Publiceret 01 November 2019 16:00