Nicolaj Jarsmer, her fanget i sin Aastrup-Hammelev tid, var endnu engang på pletten med en vigtig scoring for FC Djursland. Arkivfoto: Martin Schultz

Nicolaj Jarsmer, her fanget i sin Aastrup-Hammelev tid, var endnu engang på pletten med en vigtig scoring for FC Djursland. Arkivfoto: Martin Schultz

Danmarksserien: Nicolaj Jarsmer sikrede et point med sen scoring

FC Djursland spillede lige op med top tre-holdet IF Lyseng og fik med resultatet 1-1 et heldigt point med hjem

Af
Martin Schultz

Med resultatet 1-1 mod et af rækkens tophold IF Lyseng på udebane i Højbjerg fortsatte FC Djursland lørdag eftermiddag sin gode stime af kampe og fik point for fjerde kamp i træk.

”Det var nok et lidt heldigt point, men spillerne arbejdede stenhårdt. Og det kan vise sig at være et rigtig godt point, når regnskabet skal gøres op,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

FC Djursland kom bagud 35 minutter ind i 1. halvleg, og i takt med at gæsterne satsede mere og mere for at udligne i 2. halvleg, jo mere plads blev der til IF Lysengs omstillinger.

”Da vi satsede fik IF Lyseng to-tre store chancer på omstillinger, og kort før vi udlignede, havde hjemmeholdet en kæmpechance. Men vores målmand Jesper Bredahl afværgede forsøget. Det var nærmest i den efterfølgende situation, at vi fik udlignet kort før tid ved Nicolaj Jarsmer, som udnyttede et forsvarskoks og sparkede bolden i mål fra en spids vinkel. Vi havde to chancer inden for målrammen gennem hele kampen, så det var kvalitet at lave et mål. IF Lyseng havde chancerne i 2. halvleg, men fik ikke lukket kampen,” siger Robert Sørensen, som roser sine spillere for en godkendt holdpræstation.

Ny målmand på bænken

FC Djursland kunne i kampen mod IF Lyseng præsentere en ny målmand på bænken: Nicolai Runøe Lund Thirsgaard.

”Nicolai er en spændende målmand fra Sjælland, som er begyndt på en uddannelse i Aarhus. Han har spillet på Danmarksserieniveau i Stenløse BK. Han er rigtig god med fødderne og kan noget andet end vores øvrige målmænd,” fortæller Robert Sørensen.

”Vi stillede som i de foregående kampe op i en 3-5-2 formation med Jesper Bredahl på mål og en bagkæde med Emil Bjerre Busk, Jeppe Juhl Jensen og Casper Stylsvig Bæksted. Søren Koch Østergaard og Christian Rytter Fløjborg spillede på kanterne med Felipe Soares, Rasmus Cramer og Sebastian Bendix Væggemose på midtbanen. Benjamin Lahn Sørensen og Nicolaj Jarsmer spillede i front,” fortæller Robert Sørensen. Udover den nye målmand sad Morten Bruun, Janus Tranæs Didriksen og Kristian Alvarez Gertsen på bænken, og alle tre markspillere fik spilletid i 2. halvleg.

Bøvlede med det offensive spil

”Vi startede kampen godt og var klart det bedste hold i 1. halvleg. Efter en halv time havde vi en kæmpechance, da Nicolaj Jarsmer var alene igennem, men brændte. Og få minutter senere kom vi bagud med 1-0, da IF Lysengs Frederik Søndergaard Hansen, som jeg anser for rækkens bedste angriber, vandt en hovedstødsduel med Rasmus Cramer på et indlæg efter et frispark. Han headede bolden på overliggeren, og da vi sparkede riposten væk, endte den hos en IF Lyseng-spiller, som sparkede den i mål,” fortæller Robert Sørensen om den meget jævnbyrdige 1. halvleg.

”Vi bøvlede med at få vores offensiv til at hænge sammen i 2. halvleg. Vi skiftede Janus Tranæs Didriksen ind i stedet for Sebastian Bendix Væggemose for at få de offensive løb, og Morten Bruun afløste Benjamin Lahn Sørensen på toppen. Kristian Alvarez Gertsen kom ind og afløste Felipe Soares, da hans kræfter begyndte at slippe op. IF Lyseng havde farlige chancer på omstillinger, da vi satsede. Men vi fik udlignet, da Christian Rytter Fløjborg kort før tid spillede en bold frem, som en IF Lyseng-spiller kiksede. Nicolaj Jarsmer satte sig igennem i en en-til-en duel og sparkede bolden i mål til 1-1 fra en spids vinkel,” fortæller Robert Sørensen.

Svær kamp mod Kjellerup IF

Med det ene point kan FC Djursland forsat lune sig på en 6. plads over den magiske streg, når der til sommer skal sendes fire af rækkens ti hold ud af Danmarksserien.

Men mange hårde kampe venter før regnebrættet gøres op, og lørdag tager FC Djursland på HSM Arena imod Kjellerup IF i efterårets sidste kamp.

”Kjellerup IF er nedrykkere fra 2. division og har ikke helt haft den sæson de havde håbet på. I den første kamp på ”bjerget” i Kjellerup stod vi meget kompakt og vandt med 2-1 på et mål i det 91. minut af Morten Bruun,” fortæller Robert Sørensen.

Kampen mod Kjellerup IF fløjtes op i Grenaa kl. 14.00, og det er den sidste kamp, inden holdene går på vinterpause.

Kampfakta:

Danmarksserien. pulje 4

IF Lyseng - FC Djursland 1 - 1 (1 - 0)

Lørdag 26. oktober kl. 13.15 på Lyseng Idrætspark

Målscorere:

1 - 0 Rasmus Juul Pedersen (35. min.)

1 - 1 Nicolaj Jarsmer (89. min.)

Publiceret 27 October 2019 12:54