Benjamin Bendixen tilbage på trænerbænken hos seniorspillerne i AC Norddjurs. Arkivfoto

Benjamin Bendixen tilbage på trænerbænken hos seniorspillerne i AC Norddjurs. Arkivfoto

Seriefodbold: Klubikonet Benjamin Bendixen tilbage på trænerbænken i AC Norddjurs

Den mangeårige målmand i AC Norddjurs afløser Claus Kock som cheftræner i barndomsklubben. En rolle han har haft tidligere

Af
Lars Norman Thomsen

SERIEFODBOLD Sommerpausen er lig med mange træner- og klubskifter i den lokale seriefodbold.

I AC Norddjurs har man sagt farvel til cheftræner Claus Kock efter nedrykningen til Serie 4 for førsteholdets vedkommende.

Han afløses af klub-ikonet Benjamin Bendixen, der gør comeback som seniortræner i barndomsklubben.

Bendixen havde samme rolle for to år siden i AC Norddjurs. Han får Frederik Allermann som assistent og duoen Kim Post og Henning Madsen som holdledere.

Benjamin Bendixen var målmand på førsteholdet i sidste sæson, og han forventer, at det også bliver sådan i efteråret, så han altså bliver spillende træner.

"Jeg har arbejdet på at få vores tidligere førsteholdsmålmand Martin Nielsen i gang igen, men jeg ved ikke, om det lykkes," siger Benjamin Bendixen, der helst vil lede sit hold fra sidelinjen for at have det store forkromede overblik.

Han har erfaring som målmand på et højere niveau fra sin tid i Vivild, Serie 1 og Serie 2, men det er i barndomsklubben AC Norddjurs, at Benjamin Bendixen har sit hjerte.

Her han har således i mange år tillige været meget engageret som træner for diverse ungdomshold.

Til daglig arbejder han hos DBU Jylland Region 3.

2 x Kock skifter klub

Den tilbagevendte cheftræner må vinke farvel til mange spillere fra sidste sæsons førstehold i Serie 3, der måtte lide den tort at rykke ned i Serie 4.

Hans træner forgænger Claus Kock har flyttet sit spillercertifikat til Kolind-Perstrup, mens lillebror, Mathias Kock, spiller i Nørager (Serie 3) i efteråret.

Frederik Laursen, der er med i FC Djurslands trup, vil, ifølge Benjamin Bendixen, flytte sit spillercertifikat til Østdjurs 91 (Serie 2), så han er sikret spilletid på et højere niveau, når han ikke er med på Danmarksserieholdet i FC Djursland.

Både AC Norddjurs og Østdjurs 91 er moderklubber til FC Djursland sammen med Grenaa IF.

"Helt forståeligt, at Frederik har taget dette valg," siger Benjamin Bendixen, der også må vinke farvel til spillere som Thor Larsen (flytter til Aalborg for at studere), Isak Isaksen og Alexander Boelt Bruun (begge er flyttet til Aarhus).

"Det er også tvivlsomt, om vi kan råde over Christian Svane, der har planer om at skal ud og rejse - samt Joachim Harvig Jensen, Søren Sørensen og Andreas Møller Skjøtt Hansen," siger cheftræneren, som selv bor i Randers.

God stamme

Åreladningen til trods ser han optimistisk på mulighederne i Serie 4 med nye unge spillere i truppen.

"Vi har fortsat en fast stamme af dygtige spillere som Kasper 'King Kasper' Schmidt Jørgensen, Kasper Krogh og Søren Fogh og flere andre. De kommer sammen med en række unge fra vores andethold i sidste sæson til at udgøre førsteholdet," siger Benjamin Bendixen.

Truppen kommer kun til at træne en gang om ugen. Hver mandag på banerne i Ørum.

Første træningskamp blev spillet under den netop afviklede sommerfest i Stenvad. Lokalrivalerne fra FC Glesborg blev besejret med 1-0.

Første turneringskamp er programsat til mandag 12. august på Trustrup Stadion mod Østdjurs 91 klokken 19.

Publiceret 30 July 2019 16:44