Benjamin Bendixen tilbage på trænerbænken hos seniorspillerne i AC Norddjurs. Arkivfoto

Benjamin Bendixen tilbage på trænerbænken hos seniorspillerne i AC Norddjurs. Arkivfoto

Seriefodbold: Klubikonet Benjamin Bendixen tilbage på trænerbænken i AC Norddjurs

Den mangeårige målmand i AC Norddjurs afløser Claus Kock som cheftræner i barndomsklubben. En rolle han har haft tidligere

Af
Lars Norman Thomsen

SERIEFODBOLD Sommerpausen er lig med mange træner- og klubskifter i den lokale seriefodbold.

I AC Norddjurs har man sagt farvel til cheftræner Claus Kock efter nedrykningen til Serie 4 for førsteholdets vedkommende.

Han afløses af klub-ikonet Benjamin Bendixen, der gør comeback som seniortræner i barndomsklubben.

Bendixen havde samme rolle for to år siden i AC Norddjurs. Han får Frederik Allermann som assistent og duoen Kim Post og Henning Madsen som holdledere.

Benjamin Bendixen var målmand på førsteholdet i sidste sæson, og han forventer, at det også bliver sådan i efteråret, så han altså bliver spillende træner.

"Jeg har arbejdet på at få vores tidligere førsteholdsmålmand Martin Nielsen i gang igen, men jeg ved ikke, om det lykkes," siger Benjamin Bendixen, der helst vil lede sit hold fra sidelinjen for at have det store forkromede overblik.

Han har erfaring som målmand på et højere niveau fra sin tid i Vivild, Serie 1 og Serie 2, men det er i barndomsklubben AC Norddjurs, at Benjamin Bendixen har sit hjerte.

Her han har således i mange år tillige været meget engageret som træner for diverse ungdomshold.

Til daglig arbejder han hos DBU Jylland Region 3.

2 x Kock skifter klub

Den tilbagevendte cheftræner må vinke farvel til mange spillere fra sidste sæsons førstehold i Serie 3, der måtte lide den tort at rykke ned i Serie 4.

Hans træner forgænger Claus Kock har flyttet sit spillercertifikat til Kolind-Perstrup, mens lillebror, Mathias Kock, spiller i Nørager (Serie 3) i efteråret.

Frederik Laursen, der er med i FC Djurslands trup, vil, ifølge Benjamin Bendixen, flytte sit spillercertifikat til Østdjurs 91 (Serie 2), så han er sikret spilletid på et højere niveau, når han ikke er med på Danmarksserieholdet i FC Djursland.

Både AC Norddjurs og Østdjurs 91 er moderklubber til FC Djursland sammen med Grenaa IF.

"Helt forståeligt, at Frederik har taget dette valg," siger Benjamin Bendixen, der også må vinke farvel til spillere som Thor Larsen (flytter til Aalborg for at studere), Isak Isaksen og Alexander Boelt Bruun (begge er flyttet til Aarhus).

"Det er også tvivlsomt, om vi kan råde over Christian Svane, der har planer om at skal ud og rejse - samt Joachim Harvig Jensen, Søren Sørensen og Andreas Møller Skjøtt Hansen," siger cheftræneren, som selv bor i Randers.

God stamme

Åreladningen til trods ser han optimistisk på mulighederne i Serie 4 med nye unge spillere i truppen.

"Vi har fortsat en fast stamme af dygtige spillere som Kasper 'King Kasper' Schmidt Jørgensen, Kasper Krogh og Søren Fogh og flere andre. De kommer sammen med en række unge fra vores andethold i sidste sæson til at udgøre førsteholdet," siger Benjamin Bendixen.

Truppen kommer kun til at træne en gang om ugen. Hver mandag på banerne i Ørum.

Første træningskamp blev spillet under den netop afviklede sommerfest i Stenvad. Lokalrivalerne fra FC Glesborg blev besejret med 1-0.

Første turneringskamp er programsat til mandag 12. august på Trustrup Stadion mod Østdjurs 91 klokken 19.

Publiceret 30 July 2019 16:44

Replik: Tre politikere har reageret

NORDDJURS Avisen har givet samtlige 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Norddjurs mulighed for at kommentere på henvendelsen fra Henrik Holmsted Pedersen og den kritik, der rejses af sagsforløbet. Tre af de lokale politikere har reageret - formanden for Voksen- og Plejeudvalget, Lars Møller, (S), SF's Mads Nikolajsen og den konservative Benny Hammer.

Lars Møller indleder sit svar med at nævne, at det er koordineret med borgmester Jan Petersen, (S).

"Forvaltningen i Norddjurs Kommune modtog afgørelsen fra ministeriet 31. oktober 2019. Dagen efter den 1. november blev der skrevet ud til voksen- og plejeudvalget og borgmesteren og orienteret om afgørelsen. Samtidig blev både udvalget og borgmesteren orienteret om, at afgørelsen ville blive drøftet med Randers Kommune samt at afgørelsen ville blive drøftet med advokatfirmaet Bech-Bruun, da der jævnførende ministeriets skrivelse er flere forskellige muligheder for at tilpasse de formelle rammer for samarbejdet, så det får en form, der er lovlig. Desuden blev voksen- og plejeudvalget og borgmesteren oplyst om, at så snart, der er sket en afklaring og udarbejdet en beskrivelse af de forskellige løsningsmuligheder, så vil sagen blive forelagt til politisk behandling. Tilsvarende oplysninger afgav borgmesteren til hele kommunalbestyrelsen i forbindelse med kommunalbestyrelsens møde i november 2020," fortæller Lars Møller.

Ikke udenom eller bagom

Han mener, at der således ikke er tale om, at forvaltningen er gået hverken udenom eller bagom politikerne i arbejdet med at finde en alternativ samarbejdsform med Randers.

"Af afgørelsen fra Social- og Indenrigsministeriet fremgår det, at der er flere måder at lovliggøre samarbejdet på via alternative organiseringsmåder. Når Randers Kommune og Norddjurs Kommune i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun har afklaret, hvordan de formelle rammer omkring samarbejdet kan tilpasses, så vil der blive fremsendt en sag til politisk behandling i både voksen- og plejeudvalget, økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen. Det er forventningen, at det finder sted i løbet af perioden februar – april 2020," oplyser Lars Møller.

Begrænset aktindsigt

"27. november 2019 modtog Norddjurs Kommune en anmodning om aktindsigt fra advokatfirmaet Horten. Efterfølgende har velfærdssekretariatet i løbet af december 2019 været i dialog med Horten om på vis vegne, de søger aktindsigt, og hvilket materiale de konkret ønsker aktindsigt i. Generelt skal aktindsigter afgrænses, så forvaltningen kan finde materialet indenfor et rimeligt tidsforbrug på 25 timer – jævnførende offentlighedsloven. For at få en endelig afklaring af ovenstående forhold - herunder også om aktindsigten vedrører oplysninger om et konkurrerende advokatfirma - har velfærdsforvaltningen efter aftale med Randers Kommune anmodet vores advokatfirma Bech-Bruun om i starten af januar 2020 at tage kontakt til Horten på vegne af Norddjurs Kommune. Det kan oplyses, at Bech-Bruun også på vegne af Randers Kommune har fremsendt en lignende skrivelse til Horten. I det øjeblik, at afklaringen af aktindsigtens omfang foreligger, så fremsender Norddjurs Kommune hurtigst muligt materialet til Horten," fregår det af svaret fra Lars Møller.

Godkendt leverandør

Han runder af med at oplyse, at Det Danske Madhus er godkendt leverandør af madservice i Norddjurs Kommune og dermed har kommunens ældre hjemmeboende borgere mulighed for at få mad fra Det Danske Madhus, hvis de ønsker det. Det Danske Madhus har været godkendt leverandør i flere år – også da maden blev produceret i samarbejde med Syddjurs Kommune i regi af Djurs Mad.

Helt ok

Mads Nikolajsen fra SF er kritisk over for Henrik Holmsted Pedersens ageren i sagen.

"SF fandt madsamarbejdet med Randers Kommune helt ok. Jeg forstår ikke Henrik Holmsted Pedersen og Enhedslistens korstog imod, at kommuner samarbejder og kan levere til hinanden efter godkendte aftaler. Da samarbejdet med Syddjurs Kommune i det kommunale madhus blev opgivet, var samarbejde med Randers Kommune helt ok, også i følge tilsynsmyndigheden. Vi så også gerne samarbejde med Randers Sygehus og deres berømte økologiske køkken om madleverance, men det var ikke aktuelt," siger Mads Nikolajsen.

Han fortæller, at man bruger advokat i Norddjurs kamp for at få anerkendt kommunens løsning.

Vil vinde - ikke tabe

"Det er ok at kommunens advokat arbejder uden at modparten - et privat madhus - skal havde indsigt i alle sin modparts overvejelser. Vi kæmper for at vinde vores sag, ikke for at tabe. Jeg ser gerne at vi mere bruger lokal advokat - og alle mulige andre ydelser - men vi skal også have en advokat, der kender det helt specielle område. Det er meget usædvanligt, at en minister underkender sit eget tilsyn - som her," siger Mads Nikolajsen.

Helt uenig

Den konservative Benny Hammer er helt uenig.

"Det her er en irriterende sag, som har været træls at have med at gøre lige fra dag et. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke har været valgt en højere grad af åbenhed - og at sagen allerede nu havde været i Voksen og Plejeudvalget - og senere i kommunalbestyrelsen. Hvorfor dog pakke tingene væk i stedet for at få dem på bordet i al offentlighed," spørger han.

Han mener, at det eneste rigtige er at sende madopgaven i udbud i en åben proces.

"Jeg kan godt se, at det ender med endnu en advokatregning af de store fra Bech-Bruun, og jeg forstår til fulde vreden fra Det Danske Madhus. Det skal da ikke være Bech-Bruun, der skal afgøre, hvordan vi som kommune giver aktindsigt, for så er vi ude på et skråplan. Jeg håber ikke, at det hele er begrundet i, at nogle mener, at det kun er i det offentlige, der kan laves ordentlig ældremad. Den opgave kan lige så godt klares af en privat leverandør," mener Benny Hammer.